Gömda inlägg

Nördskolan: Dag 1

Så var den första dagen avklarad och därmed också det första spelet. Såhär i efterhand känns det kanske lite dumt, men jag valde ut det hyfsat nya Machinarium som Emelies första spel, ett peka-klicka spel som jag själv aldrig har spelat igenom.

Och Emelie höll sin del av avtalet. Mer än så faktiskt, runt 5 timmar klockade hon in på, innan hon gav upp och stängde ned. Här nedan ser ni en video, med först ett litet halvflummigt intro, följt av en intervju från hennes första dag i det här projektet.

Jag vill passa på att be om ursäkt för den usla ljudkvalitén, något som jag ska jobba på inför nästa video.

Så nu kommer onekligen frågan; Vad bör Emelie spela till nästa gång?

Kommentarer

 1. Pling skriver:

  Jag skulle vilja rekommendera Fable 2, det går inte att köra fast och det tilltalar tjejer tror jag.

 2. Nidde skriver:

  Long intro is looooooooong, hoppas att du inte planerar att ha med det i varje avsnitt.

  Jag tror att spelvalet kan ha varit lite inkorrekt. När Anders sätter sig framför ett spel så vet han hur spel fungerar, hur spelet kan tänkas anse att deras pussel skall lösas. Att Emelie verkar måttligt intresserad tror jag går att skriva upp till ren frustration. Jag hoppas på att se ett lättsammare och gladare spel tills nästa gång, då jag tror att mottagandet kan bli annorlunda. Känns kanske stereotypiskt och nedlåtande, men något från familjebiblioteket på t.ex. Wii, som A Boy And His Blob eller Super Mario Galaxy, tror jag är ett bättre val.

  • Anders Brunlöf skriver:

   Introt är väldigt långt, och jag kommer inte använda det i varje avsnitt, nej. Snarare en kortare version.

   Jag har ju också som sagt börjat förstå att spelvalet var lite tokigt. Men det verkar ändå ha lämnat lite avtryck på Emelie, som idag vid ett flertal tillfällen har frågat om andra peka-klicka spel.

 3. Ludde skriver:

  Nu har jag det!!! BRAID!!!!!!!!!!!!!!!

 4. JimmiStone skriver:

  Ett spel som jag spelade första gången nu i helgen (och klarade) som jag kan rekommendera är Grim Fandango. Ett av dom bästa spelen jag spelat någonsin!

  • Anton (EGV) skriver:

   Hur i h*lvete fick du spelet att funka? Jag har installerat det och försökt med alla patchar google kan hitta, men helt utan resultat, och samma sak för alla jag känner. Hur?!

   • Anders Brunlöf skriver:

    Jag hade inga problem alls med att få igång spelet. Köpte, laddade hem, och spelade. Simple as that.

   • Anton (EGV) skriver:

    Konstigt, jag har testat på 3 datorer utan resultat. Manni Calavera syns inte när man börjar gå, inte heller någon annan eller något man kan interagera med.

 5. Anton (EGV) skriver:

  Förresten rekommenderar jag Super Mario Galaxy, World of Goo och Braid. De titlarna är de enda jag har fått min extremt svårflörtade sambo att spela, och hon älskar dem! =)

  Men vad vet jag, Emelie kanske är ashäftig och gillar att döda och slå sönder saker? I så fall rekomenderar jag Red Faction Guerilla eller Prototype som man kommer in i på några minuter.

  När ljudet har förbättrats kanske det här kan bli riktigt roligt att följa! ^^

 6. Xboxflickan skriver:

  Jaha, bara jag som vill säga ”Sätt Left 4 Dead i händerna på na!”?

  Kör man på easy är det ju dessutom inte så stor risk att man dör. Ge henne något som gör att hon känner sig lite duktig, något som är belönande!

  Men kul grej, följer med spänning!

Skriv en kommentar