Gömda inlägg

Nördskolan: Introduktion

Jag är en sån där människa som ofta sitter och funderar. När jag surfar youtube, när jag spelar och när jag lägger mig för att sova så snurrar det lilla maskineriet innanför pannbenet. Rätt ofta ploppar då idéer upp i skallen, vilket i sin tur betyder att jag väldigt ofta inleder nya projekt. Ibland blir det svinbra, som med Retroresan, men minst lika många gånger så tonas all ambition och iver ner efter en vecka eller så, och iden slängs åt sidan.

Nu är det dags för ännu ett nytt projekt. Förhoppningsvis är det ett av dem som kommer bära lite frukt. Projektet har jag valt att kalla Nördskolan.

Projektet är ett socialt experiment. Men det är inte jag som står i fokus. Istället är det min sambo Emelie som kommer få stå i rampljuset. Det går nämligen ut på att få henne mer engagerad och involverad i mitt tveklöst största intresse,inte bara för min egen skull utan också för att hon faktiskt verkar intresserad, trots allt.

Jag vill helt enkelt veta om hon kan bli en mer inbiten gamer. Inte hardcore, men lite mer ivrig och engagerad.

Hon har själv gått med på att ge minst två timmar åt varje spel som kastas åt henne. Efter de inledande timmarna kommer hon sen fatta ett beslut om hon kommer spela vidare eller inte. I vilket fall som helst kommer beslutet att dokumenteras och redovisas här på bloggen; Varför hon inte fastnade för spelet, eller vad det var som gjorde att hon ville spela mer.

En viktig pusselbit är också ni som läser min blogg, eftersom ni kommer med största säkerhet ge mest feedback och kommentarer på projektet. Ni kommer tipsa om spel, ge vinklar som jag ej sett och förhoppningsvis kommer en fin dialog uppstå mellan mig, Emelie och er.

Projektet startar nästa vecka, men vi tar en smyginledning nu under helgen där en intervju med Emelie följer imorgon, samt att det är hon som står för Söndagslistan denna helg. Listan skrivs för att ge en liten inblick i vilka spel hon faktiskt tycker om, som förhoppningsvis sedan kan fungera som grund för framtida tips.

Sitter du på något spel som du tror att någon som Emelie kan uppskatta? Skicka in tips, alla förslag tas emot och uppskattas. Let’s make ourself’s a nerd!

Kommentarer

 1. dakkster skriver:

  Borde nästan testa samma sak på min flickvän. Hon tittar gärna på när jag spelar, men är inte så het på att spela själv.

 2. Nidde skriver:

  Steg 1, om det initiala engagemanget är 2h ,är nog att hålla sig ifrån RPG-biblioteket. När det finns spel som blir bra efter 20h så kan det vara ett dött lopp redan från början. Och jag måste påstå att jag inte kan nämna något spel som varit så pass intressant redan de två första timmarna att jag hade fortsatt om jag inte varit beredd på vad jag gett mig in på.

  Steg 2 är nog att satsa på ren spelglädje tills att vi har något som kan klassas som gamer att göra med.

  Steg 3 blir nog att tilltala hennes andra intressen. Mitt ex blev t.ex. väldigt kär i Pikmin till GC för att hon gillar små söta saker, sedan fastnade hon för att det var ett väldigt bra spel och klev direkt in på uppföljaren när hon var klar. Nu sitter hon och väntar på att skaffa en egen Wii tills Pikmin 3 släpps.
  Tål att noteras dock att hon också har klockat fler timmar än mig på MegaMan 9, så hennes nostalgiska koppling till MegaMan 3 klingade fint också, tydligen. Teorin lyder då att om fröken Emelie har spelat och gillar Super Mario tidigare så kan New Super Mario Bros. Wii eller Wario Land Shake It kanske vara lämpliga titlar.

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Anders Brunlöf. Anders Brunlöf said: Nördskolan: Introduktion: http://wp.me/pTOv6-9N […]

 4. bleunt skriver:

  Mycket intressant! Själv gjorde man ju inte misstaget att välja en flickvän som inte redan var nere med tv-spel, men ingen är ju perfekt. 😉 Vilka konsoler har ni? För till DS finns ju en hel uppsjö av riktigt bra spel att inleda ett intresse med. Allt från Animal Crossing till Elit Beat Agents, liksom. Nintendos konsoler är nog helt enkelt bäst för att leverera en så omedelbar känsla av spelglädje som möjligt.

 5. nintengotte skriver:

  World of Goo tycker jag är ett självklart spel.

 6. EKKen skriver:

  Kul projekt! Lycka till så mycket! Det behövs ju som bekant fler TV-spelande tjejer 😉

 7. Tobias skriver:

  Hon ser inte direkt hågad ut på bilden 😉

 8. Ludde skriver:

  Alltså, har du tillgång till ett SNES (eller i värsta fall, ett Wii), så är mitt förslag A Link To The Past!

 9. […] ska jag sluta stressa för ett tag och istället inleda projekt Nördskolan. Uppföljning kommer under nästa vecka. Publicerat av Anders Brunlöf Arkiverad i […]

Skriv en kommentar