Gömda inlägg

Nördskolan – Del 3

Vi har lovat och lovat, men knappast levererat något på länge när det gäller projektet Nördskolan. Vissa nya läsare kanske behöver en uppdatering inom ämnet och då får jag hänvisa till den här länken.

I vilket fall som helst så är nu tanken att vi ska försöka starta upp det här projektet igen. Under gårdagskvällen satte jag mig ner med Emelie och pratade lite snabbt om hur det gått med projektet, varför det tagit sådan tid och så. Videon kanske inte är sprängfylld med matnyttighet men den ska mest anses med som ett livstecken – att projektet lever och faktiskt är på uppgång igen.

Lämna gärna tips i kommentarerna om vad Emelie bör spela nästa gång. Tack för visat intresse!

Kommentarer

 1. Angelica skriver:

  Oj oj, pressen! Men nu lät det ju inte alls som att det var Emelies typ av spel med Left 4 Dead! :O

  Men några tips Emelie! kör på easy, kom ihåg att använda melee-slag när du blir omringad och håll utkik efter lampor och ljuskällor, dom brukar visa vägen!

  Lycka till! ^___^

  • EmSlem skriver:

   Min uppfattning av Left 4 Dead är att det är ungefär som Killzone 2 och när jag spelade det så sprang jag in i en vägg, förstod inte hur jag skulle vända mig om, blev skjuten i ryggen och dog. Var inte min bästa spelupplevelse direkt. Men jag ska försöka ge Left 4 Dead en ärlig chans 🙂 Tack för tipsen, Angelica. (Jag antar att jag förstår vad du menar med ”melee-slag” när jag spelar.)

   • Anton Albiin (EttGlasVatten) skriver:

    Om det inte var tvåan ni spelade så tycker jag att Super Mario Galaxy 2 är ett givet köp till Emelie. För alla som inte gillar trial&error-biten i plattformsspel så har SMG2 en lösning på det. Att det är gudfruktansvärt sjukt jävla bra spel är nog också värt att nämna.

    Har Anders spelat igenom det förresten?

 2. Vargavaka skriver:

  Inbitna TV-spelare underskattar gärna hur ointuitivt det kan vara att navigera en 3D-miljö genom en skärm. Framförallt platformsspel i 3D kan vara ganska jävliga. Det finns en massa godsaker i 2D, även om mycket av de bästa spelen har några år på nacken. Jag skulle vilja rekommendera Cave Story men när jag tänker efter är det ett ganska svårt spel på sina ställen. Annars, varför inte köra på Megaman 2? Det borde ju Anders ha liggande.

  Rent allmänt så är det väl mest att se till att du testar dig fram med en bred mix av spel från olika genrer.

  Left 4 Dead känns som ett spel som kan vara väldigt hit or miss. Bortsett från själva zombieslakten som är kul i sig så bygger spelet väldigt mycket på vem du spelar med. Om du beger dig in i ett slumpmässigt onlineläge är chansen stor att alla ”battle.net idioter” kommer att förstöra upplevelsen för dig. Å andra sidan kanske du kan får med dig Anders att spela spelet tillsammans med dig. Med gott sällskap är L4D ett alldeles förträffligt spel.

 3. Tommy Håkansson skriver:

  Det var på tiden! 😀

Skriv en kommentar