Fredagslistan

Söndagslistan: Retroresan lovar att spela…

Det här är en lista som skrivs lite i panik efter en datorkrash nere i Malmö. Därav kommer det inte ligga lika mycket arbete bakom denna som mina listor de senaste veckorna, men det kan bli rätt skoj ändå.

Topp 5: Retroresan lovar att spela…

Våra mest trogna lyssnare har väl datumet inskrivet i kalendern sedan länge. Till er andra kan jag meddela att nästa vecka håller på säsongspremiären för Retroresans tredje och sista säsong.

Som en liten uppvärmning tänkte jag därmed lista fem spel som vi lovar att spela under säsongen. Vill ni undvika ”spoilers” så kan ni ju sluta läsa. Till er andra, utan rangordning, de fem spelen;

Jazz Jackrabbit 2, PC, MacOS

Kletet skickade en önskning för väldigt länge sedan. Men vi har inte glömt. Och som bekant behöver vi ju ta upp fler plattformspel i Retroresan. Att Epic Games dessutom står bakom spelet, med självaste Cliffy B som designer, gör det bara mer intressant.

X-Men 2: Clone Wars, MD

Efter Samson valde ut det urusla Spiderman and X-men in Arcade’s Revenge vill Anders också göra ett försök på en licens som han verkligen uppskattar. Detta spel har fått ett större erkännande än tidigare nämnda titel och ser också betydligt bättre ut på de skärmdumpar jag snappat upp, Håll tummarna!

Parappa the Rapper, PSX

Bara att få höra Samson imitera ”Kick! Punch! It’s all in the Mind!” gör att detta spel förjänar en position på listan. Sedan är det ett vansinnigt unikt spel med en oerhörd charm i också. Vi kan inte vänta på att sätta tänderna i det.

Michael Jackson’s Moonwalker, MD

Och när vi ändå berör musikspelen kan vi ju inte heller lämna denna klassiker utanför. Vår förhoppning är att hela cirkusen krimg Michaels död har lagt sig lagom till vi gör avsnittet, så vi kan fokusera på spelet i sig, och givetvis också musiken.

 

Och sist men inte minst utlovas dessutom..


Metroid-special, flera format

Vi vill inte säga så mycket här egentligen. Men efter ha behandlat både Mario och Links äventyr känns det ju bara fel att lämna Samus utanför. Så vi tänker ge henne och spelen hon springer runt i den uppmärksamhet som de förtjänar. Hur vi går tillväga håller vi dock hemligt fram till att det är dags.

Vi hoppas givetvis att ni är lika taggade som vi är. På fredag smäller det. Och glöm inte att önska de spel ni vill se oss spela!

Kommentarer

 1. Trazh skriver:

  WOHO! Peppen blev inte mindre av detta!
  Jazz jackrabbit 2 och Metroid-special! 😀
  Spel som önskas: the Adventures of Alundra, FFIX och MetalStorm.

 2. Pontus skriver:

  Parappa the Rapper är ju en favorit. Skulle gärna lyssna på Grandia i sagostunden.

 3. SpeLinnea skriver:

  Jaaaaaaa, Jazz Jackrabbit 2! Det här kommer bli awesome. Kul med Parappa också, det har jag inte provat. Kanske hinner jag få tag i det tills dess.

 4. ozzy88 skriver:

  Metroid!!!! Ska nog hänga med en del i denna säsong =)

 5. Aldo Sartori skriver:

  Vore kul att höra er spela Shining Force II, eller liknande JRPGN till Mega Drive

 6. goteki skriver:

  Ett önskemål från mig: Donkey Kong Country Special.

 7. Henrik Häägg skriver:

  Grymma spel! Hade varit nice om du kunde spela Shadowrun till SNES om ni inte redan har spelat de 🙂 Svinbra lir!

 8. Ape skriver:

  Ni måste ju spela Demon’s Crest till Snes, ett riktigt bra spel i den älskade Ghost n Goblins serien. Lite åt Mega Man X hållet och inte så sinnessjukt svårt.

 9. Sowozzy skriver:

  Tycker ni skulle våga er på Rygar till NES

 10. Mayhemic skriver:

  Detta bådar onekligen gott inför säsongen, ska försöka haka på åtminstone två av spelen. Vore fanimig på tiden att man kärade ner sig på allvar i byrackan PaRappa. 😀

 11. Broyyen skriver:

  Jazz Jackrabbit 2 .. det var inte igår.
  Minns det som ett ganska underhållande spel, undra om man inte kunde coopa i det också?

  När Metroid-Specialen kommer tänker jag bänka mig i soffan med chips å godis!

 12. Kong skriver:

  Vaddå sista säsongen!? Ni kan inte mena allvar!

 13. Dempe skriver:

  Låter som en grym samling tycker jag! Håller på och backtracka för fullt så jag kan vara redo till de nya avsnitten.

  Hade ett demo spel till mitt ps1 när jag var mindre som jag tyckte var grymt! Dock fick jag aldrig köpt det. Ni kanske har spelat det? Future Cop: L.A.P.D heter det. Mechrobotar i framtiden och mycket explosioner kommer jag ihåg.

  I ett avsnitt jag lyssnade på nyss pratade ni om vad man skulle ändra om man åkte tillbaka i tiden. Jag har ett klockrent exempel på det här! Skulle tvingat mig och spela Final Fantasy 7. Förbokade det och köpte det på releasedagen. Förstod inget och kunde inte engelska så lämnade tillbaka det efter två veckor. Varför gjorde man så? Inte spelat igenom detta spel än och ångrar det grymt än idag

 14. Mr. Pibb skriver:

  Metroidspecial låter bra! Speciellt med tanke på att jag tampas med Other M just nu.

  Mina tips annars inför säsong 3 är följande:
  The Maze of Galious till MSX.. ett riktigt bra äventyrs-RPG från 80-talet.
  Ufouria till NES. Bra plattformsäventyr.
  Bubsy the Bobcat till SNES.. rätt kul Sonickopia.

  Ser fram emot säsong 3 nu! Det kommer bli kjempegrejt!

 15. Kletet skriver:

  Oj, det var nästan till och med att jag hade glömt att jag hade tipsat om Jazz, svinkul att ni tar er an det! Men åh, vilka underbara spel ni har inplanerade redan innan säsongsstarten. Jag vill minnas att AVGN var lagom road med Michael Jackson’s Moonwalker, och jag förväntar mig ingenting annat än en arg Anders och en sjungandes Samson!

  Äntligen drar ni igång igen! 🙂

 16. Avgrundsvrål skriver:

  Kommer ni fingra lite på första Jazz Jackrabbit också när ni ändå ska ta er an uppföljaren? Personligen håller jag ettan högst.

  Kul att ni tar in lite PC där också. För övrigt hade det varit intressant att se vilket betyg ni hade gett Pizza Syndicate. 😀 (lol)

 17. ReDead skriver:

  Roligt med Metroid-special! Angående den, så skulle jag råda er att ha den efter att Metroid II: The Return of Samus släpps på 3DS Virtual Console i slutet av året, så att fler kan vara med och spela det! (Förutsatt att ni kommer spela det spelet, då :P)

 18. Andreas skriver:

  Många intressanta spel där! Ser som många andra givetvis fram emot Metroid-avsnittet men de andra ska också bli skoj att höra. 🙂

 19. Stefan Norlander skriver:

  ”säsongspremiären för Retroresans tredje och sista säsong.”
  Vafalls? Ska ni lägga ner Retroresan sedan?

 20. Gorbatjov skriver:

  Ni måste verkligen göra ett specialavsnitt med super mario world till snes. Jag vet att ni båda spelat det men herregud vilket spel!

 21. careface skriver:

  Anders hade inte spelat Pocky och Rocky, det tycker jag ni borde lira, även om Samson faktiskt har spelat det, undantag har ju gjorts tidigare. Sedan har jag för mig att Road Runner till Snes var roligt när jag var liten, inte hundra på att det fortfarande är det men jag har för mig att det var ganska svårt.
  <3 Careface

 22. Tensora skriver:

  parappa the rapper gillar jag starkt att ni ska spela 😀

  Sen vill jag lägga en röst emot ffIX som är en medioker snabbproduktion pga stort FF-vimmel under 90-talet. Om du ska spela mer FF så är det dags för dig att ta tag i den riktiga nöten FFVIII därför att det är så annorlunda jämfört med de andra FF spelen men samtidgt hör till den stora klassikergruppen av FF-spel och dessutom är min all-time favorite game! 🙂

 23. simbo skriver:

  vore kul om ni lirade mr gimmick

Skriv en kommentar