Svamppod

Avsnitt 20: Mer SimCity, mer Tomb Raider och mer Metal Gear Rising Revengence

Denna vecka pratar vi mer om spel vi redan pratat om, typ. Nu är det inte bara trötta ekon från tidigare avsnitt utan andra perspektiv som hanteras. Malin ger sin syn på Tomb Raider, Tommy har tagit en vända till med Mr Lightning Bolt och Samson har äntligen fått (försöka) spela SimCity.

Länkar
Tropes vs. Women Part 1: Damsel in Distress
Svarta karaktärer i Tv-spel
David Hayter frågar fansen
Walking Dead får sin andra säsong i höst
Miyamoto rör om i Nintendo-grytan
Shit goes down med SimCity 1
Shit goes down med SimCity 2: EA ändrar inte sin återköpsgaranti
Shit goes down med SimCity 3: EA stänger av reklammaskinen
Shit goes down med SimCity 4: EA bjuder på spel
Shit goes down med SimCity 5: Forbes

Avsnitt 20: Mer SimCity, mer Tomb Raider och mer Metal Gear Rising Revengence

Kommentarer

 1. Tompacc skriver:

  Skithärligt avsnitt som vanligt, och var kul att höra era diskussioner. Ni gör som vanligt tisdagar till en höjdpunkt! 🙂

 2. En kille skriver:

  Jätte kul avsnitt.
  Här har vi en kul lek…Ni ska gissa min ålder

  Mitt favorit spel är Metal Gear Solid 3. Jag har en pc, Ps vita, Psp, Ps2 och ett xbox 360 och jag hatar cod…gissa min ålder.

 3. Jonas skriver:

  Malin, du sålde Tomb Raider till mig.

 4. Zage skriver:

  Kommer någon av er på tvspelsjam i umeå?

 5. Joel skriver:

  Spelade Depression Quest och tycker att ni borde testa det om ni inte redan har det

 6. Dempe skriver:

  Jag håller med Samson mycket i frågan om betalning av content. Annonser funkar inte längre. Det bästa sättet jag ser är donationer/merch. Paywalls kan funka också men det gäller då att man redan har en grupp som är villiga att betala.
  Detta kommer man undan när man väljer att driva sin blog/vlog/podcast etc med donationer ifrån personer som är redo att betala för att få tillgång till bra content. Det gäller också att arbeta på ett annat sätt. Istället för att det ska vara stora företag så behövs det fler mindre stora företag som kan drivas mer agilt. Där man har direkt kontakt med sina följare och kan föra en dialog. Kort sagt kunna ge följarna det dem vill ha och vill betala för.

  På Youtube så råder det en mindre kris när det kommer till bra produktioner som inte överlever på pengarna dem får ifrån annonser även om de har 50-100 000 som kollar på varje video som läggs upp. Nu senast så blev kanalen Brainscoop flaggad så man måste vara över 18 för att kolla på den. Vilket innebär att dem inte längre kan ha annonser.
  Då gjorde de en drive och frågade följarna att donera pengar för att kunna fortsätta göra riktigt bra content. På en timme fick de in mer än de hade få†t från annonser på en hel månad. Med andra ord finns det följare som är villiga och betala. Kolla bara på Kickstarter. Det har kommit riktigt många bra webserier och dylikt där ifrån.

  Jag tycker att frågan om att vilja betala för content ligger väldigt nära frågan om piratkopiering men jag vill inte riktigt gå in på den frågan.

  TL;DR
  Följare är villiga att betala för bra content.

 7. Zage skriver:

  Har också spelat Depression Quest och tyckte det var väldigt bra

Skriv en kommentar