Varje måndag kommer Ludde Lundblad blogga här på Svampriket. Han kommer skriva om allt och ingenting som har någon slags relevans för hans eller kanske även ditt TVspelande. Tankar, funderingar och säkerligen något korkat. That’s right! Ingen djupgående artikel, ingen seriös krönika utan bara ett vanligt jävla blogginlägg!

22/4

Jag är n00b på mycket. Är ingen simmare direkt, kan inte rita för fem öre och sjunger relativt dåligt. Något som jag verkligen är en riktig n00b på, är det här med TVspel. Alltså, jag kan spela dem och faktiskt klara av en del av dem, men när det kommer till det praktiska med en spelkonsol är jag helt ute och cyklar. Nutidens konsoler skulle jag aldrig ens komma på tanken att försöka trixa med, om de skulle börja strula. Däremot de äldre maskinerna har jag kunnat tänka mig att sätta en skruvmejsel i, om det skulle behövas.

Till min stora fasa slutade mitt NES att fungera för en tid sedan
Nu i veckan behövdes det. Till min stora fasa slutade mitt NES att fungera för en tid sedan. Min vän och kollega här på Svampriket, Tobias, förklarade för mig att det verkar som att det är connectorn som behöver bytas, efter att jag hade beskrivit mitt bekymmer för honom. Jag rusade på en gång ut på internet och införskaffade en ny connector. När den sedan ramlade ner på mitt hallgolv satte jag mig framför dator och googlade ”how to change connector NES” eftersom Tobias även hade nämnt att det är inga som helst problem att byta en sådan, men om jag kände mig osäker så finns det hjälp att finna på internet. jag tittade på ett par filmer. Visserligen verkade det inte alls vara särskilt avancerat, men trots det började en obehaglig känsla krypa upp i mig. Tänk om jag skulle misslyckas. Tänk om jag bara skulle göra saken värre. Som läget var nu, så fungerade det att spela på mitt NES ungefär efter 67 försök. Det kunde jag väl fortsätta leva med? Då kom jag på att det faktiskt är som så att jag och Tommy ska påbörja en ny inspelning av ett spel vi ska köra, redan nu i helgen som kommer. På mitt NES. Det måste helt enkelt fungera då. Jag hade helt enkelt inget val. En känsla av att jag, under pistolhot, måste genomföra en hjärttransplantation på min förstfödda kom över mig.

Som tur behövde jag inte genomföra operationen ensam. Min gode vän Mikael kom förbi som stöd. Vi skruvade loss varannan skruv. Sakta men säkert blev mitt NES mer och mer naket, tills vi till slut nådde målet. Där var connectorn. Med trevande händer lirkade vi loss den och placerade den nya på sin plats. Sedan började vi klä på mitt NES, lager för lager. Med självsäkra steg tågade jag sedan in i vardagsrummet. Kopplade in alla sladdar och tryckte på powerknappen. Se på fan! Det fungerade. Där på min 28 tums tjock-tv var titelskärmen till Ducktales! Dock blev glädjen blev kortvarig. När jag skulle testa att stoppa i ett annat spel, så blinkade återigen TVskärmen så där retsamt.

Men skam den som ger sig. Eftersom connectorn nu var utbytt förstod jag att det måste vara själva kassetterna som ställer till det. Jag ropade efter råd på Twitter och nu med hjälp av tops och Isopropylalkohol är jag redo för en hel helg tillsammans med Tommy och mitt NES.

Vi hörs om en vecka. Tills dess, kom ihåg! Det är kul med TVspel och livet ska vara kul. Spela på!

En låt som sammanfattar veckan som varit