E3 är över för detta år. Ett E3 som Microsoft sent ska glömma. Den mängden skit de fick kastat på sig under förra veckan är nog tillräckligt för att gödsla en åker lika stor som hela USA. De gjorde verkligen allt fel, eller i ärlighetens namn var det väl Sony som gjorde allting rätt. Jag är ganska så övertygad om att manuset för deras presskonferens skrevs färdigt direkt efter att Microsoft avslutat sin. Sony såg att det var öppet mål och gjorde 1-0 utan utan några som helst problem. Även Nintendo måste ses som vinnare över Microsoft.

Jag är av den åsikten att efter vad vi nu vet, är det självklara och smarta valet i höst att införskaffa sig en Playstation 4. Men vet ni en sak. Jag känner att jag inte är så smart. För mig lutar det mer åt en Xbox One.

Detta beror till stor del på att jag helt enkelt aldrig har tyckt om Sonys maskiner och i synnerhet deras handkontroller. Jag avskyr dem.Visserligen är det en helt ny handkontroll som kommer med PS4, men det är fortfarande ingen Xboxkontroll.

Sen så är det även det här med achivements och trophys. Jag har sorgligt nog blivit lite bereoende av att plocka achivements. Absolut inte på den nivån att jag införskaffar ”Ride a horse – The Game” för att plocka lätta poäng. Men jag försöker plocka så många achivements som möjligt när jag spelar igenom ett spel. Trophys däremot bryr jag mig inte ett dugg om.

Jag har förmodligen gått och blivit lite av en fanboy. Min hjärna säger Playstation 4, men mitt hjärta säger Xbox One. Ska bli spännande och se i höst, vilken av dem som jag kommer att lyssna på.

Till sist vill jag bara poängtera en sak. En av de saker som folk har irriterat sig mest på, när det kommer till Xbox One, är att den måste vara ”ständigt” uppkopplad. Tycker det är lite ironisk att många av dessa som stör sig på detta är sådana som idag sitter på Reddit 24 timmar om dygnet. Ständigt uppkopplade. Just sayin’.

Vi hörs om en vecka. Tills dess, kom ihåg! Det är kul med TVspel och livet ska vara kul. Spela på!

En låt som sammanfattar veckan som varit