Ett helt vanligt jävla blogginlägg

Har jag blivit en fanboy?

E3 är över för detta år. Ett E3 som Microsoft sent ska glömma. Den mängden skit de fick kastat på sig under förra veckan är nog tillräckligt för att gödsla en åker lika stor som hela USA. De gjorde verkligen allt fel, eller i ärlighetens namn var det väl Sony som gjorde allting rätt. Jag är ganska så övertygad om att manuset för deras presskonferens skrevs färdigt direkt efter att Microsoft avslutat sin. Sony såg att det var öppet mål och gjorde 1-0 utan utan några som helst problem. Även Nintendo måste ses som vinnare över Microsoft.

Jag är av den åsikten att efter vad vi nu vet, är det självklara och smarta valet i höst att införskaffa sig en Playstation 4. Men vet ni en sak. Jag känner att jag inte är så smart. För mig lutar det mer åt en Xbox One.

Detta beror till stor del på att jag helt enkelt aldrig har tyckt om Sonys maskiner och i synnerhet deras handkontroller. Jag avskyr dem.Visserligen är det en helt ny handkontroll som kommer med PS4, men det är fortfarande ingen Xboxkontroll.

Sen så är det även det här med achivements och trophys. Jag har sorgligt nog blivit lite bereoende av att plocka achivements. Absolut inte på den nivån att jag införskaffar “Ride a horse – The Game” för att plocka lätta poäng. Men jag försöker plocka så många achivements som möjligt när jag spelar igenom ett spel. Trophys däremot bryr jag mig inte ett dugg om.

Jag har förmodligen gått och blivit lite av en fanboy. Min hjärna säger Playstation 4, men mitt hjärta säger Xbox One. Ska bli spännande och se i höst, vilken av dem som jag kommer att lyssna på.

Till sist vill jag bara poängtera en sak. En av de saker som folk har irriterat sig mest på, när det kommer till Xbox One, är att den måste vara “ständigt” uppkopplad. Tycker det är lite ironisk att många av dessa som stör sig på detta är sådana som idag sitter på Reddit 24 timmar om dygnet. Ständigt uppkopplade. Just sayin’.

Vi hörs om en vecka. Tills dess, kom ihåg! Det är kul med TVspel och livet ska vara kul. Spela på!

En låt som sammanfattar veckan som varit

 

Kommentarer

 1. Skuldvärjan skriver:

  Är i precis samma båt som du. Jag älskar min 360 och vill fortsätta vara Xbox-spelare även i framtiden. Men jag tycker Microsoft gör så mycket fel just nu (och Sony så mycket rätt) och vill inte uppmuntra till fortsatt dåligt beteende. Så mitt hjärta och min hjärna har kommit överens om att det inte blir något köp av någon konsol förrän jag verkligen vet vad jag ger mig in på.

  “Tycker det är lite ironisk att många av dessa som stör sig på detta är sådana som idag sitter på Reddit 24 timmar om dygnet. Ständigt uppkopplade. Just sayin’.”

  Ja det där verkar vara standard svaret från människor som försöker få online checken till en icke-fråga genom förlöjligande.
  Det alla som svarar så inte verkar tänka på är att bara för att man just i detta nu kan vara online betyder det inte att man alltid kommer kunna vara det.

  Tänk dig till exempel att du tar en tur till sommarstugan ute i inlandets skogar där mobiltäckningen är fläckvis och det närmaste man kommer en internetuppkoppling är den
  avstängda telefonkoisken utanför ICA 2 mil bort.
  Vanligtvis hade du kanske tagit med din spelkonsol för att spela lite med familjen på de där mörka och regniga sommarkvällarna.
  Med Xbox One går det inte utan att springa runt i skogen utanför och leta efter ett uns av mobiltäckning för att på så vis förhoppningsvis lyckas köra internetdelning till konsolen.
  Uppkopplingen är ju dessutom tvådelad. Det spelar ingen roll att du har internetåtkomst om det är strul med Microsofts servrar just när du försöker “checka in”.

  Det är ett extra lager av krångel som många helt enkelt inte kan svälja eller se någon poäng i för att Microsoft är så fruktansvärt dåliga på att sälja in sin “vision”.

  Dessutom är ju folk förståeligt arga för att Xbox One ser ut som att det bara kommer göras tillgängligt i 21 länder till att börja med.
  Så om du inte bor i något av dessa välsignade nationer så kan du ha världens snabbaste och stabilaste uppkoppling men en Xbox One kommer ändå inte funka.

 2. Anders Brunlöf skriver:

  Tycker du ska känna, klämma och smeka på kontrollerna innan du bestämmer dig. Många journalister som hyllat 360-kontrollen är inte alls förtjust i den till Xbox (D)one. Och PS4ans kontroller har beskrivits som “sublime”.

  Jag är ju fanboy åt andra hållet än dig, men vi har faktiskt godare kakor i Sonys hörna.

 3. Timmy skriver:

  Det är som i kärlek, man ska fan lita på vad hjärnan säger istället.

 4. Samson skriver:

  Själv tycker jag fanboyande på detta viset är för pöbeln och inte något som anstår en spelkritiker/skribent/tyckare.

  Jag ser med stränga ögon på er (Ludde och Anders) nu!

 5. Henrik Blomgren skriver:

  Allt som berättas om Xbox One gör att jag tar ett steg bakåt följt av många fler. Det är ingenting som jag vill se i en konsol att jag tvingas göra vissa saker. Jag har en konsol för att jag vill göra en sak, spela bra spel.

  Inte för att konsolen ska kunna kontrollera hur många som kollar på en film och vilja ha mer betalt eller för att kontrollera att jag är hemmavid minst 1 gång om dagen eftersom enheten kräver ström och uppkoppling.

 6. Cindy Lauper skriver:

  Hej.

  Hjälp mig. Om du inte själv vet – fråga nån närstående. Samson? Xbox-flickan? Vem som helst. Jag är i stånd att köpa en xbox. 360. Är jag helt jävla dum i huvet då? köpa en så gammal jävla apparat. Kolla om du får en minidisc på köpet farfar. Eller en grammofon. nu när en ny låda är runt hörnet? jaaaa, jag vet allt konstigt som sägs om den nya xboxen – jag vill nog inte ha en sån, men:

  Idag har jag redan en 360. en gammal. utan internetz. Den låter som en dammsugare. Jag har fixat RROD på den, men ändå lägger den av då och då. sjukt mycket tintin över det. till den har jag en bunt handkontroller och spel som jag inte spelat igenom – Mass effect 2, Orange Box, red dead redemption bland annat.

  Vad vill jag göra då? Hur ser mitt spelande ut?

  Jag är slö och nervös. Spelar därför inte så mycket. Men det är roligt att spela med mina barn och min familj/vänner.

  TLDR: Ska en slögamer köpa 8 år gammal teknik eller den nya bara för att??

 7. Cindy Lauper skriver:

  Ingen sa nåt. Kanske för att jag valde att gå ut i öde skogen för att ställa min fråga. Köpte 360 i alla fall.

 8. Gazimaluke skriver:

  Fanhenism är sååå 80/90-tal.

Skriv en kommentar