Kommer ni ihåg Kinect? Ni vet, det där tillbehöret till Xbox 360, det som var som en kamera fast även som en kontroll? Det som gjorde att du blev kontrollen? Ingen som minns? Inte? Nähä! Okej. Jag har också väldigt svårt att minnas den. Tydligen kommer Kinect, fast i en bättre uppdaterad version följa med om du inhandlar Microsofts nya spelmaskin. Förmodligen kommer även den att glömmas bort efter ett tag.

Den Kinect som huserar hemma hos har blivit använd under den gångna veckan
Varför väljer jag att inleda denna veckas inlägg med att fråga? Min son har faktiskt återupptäckt det en gång i tiden ”revolutionerande” tillbehöret. Det hela började med att min son, 7 år, satt och funderade på vilket spel han skulle kunna spela med sin treåriga lillasyster. Efter att ha stått och tittat på vår spelsamlig en stund utbrast han ”- Jag vet! det där cirkusspelet som finns på xboxen kan vi spela!”. Sekunder senare hade Happy Action Theatre snurrat igång. Tillsammans hade mina barn en väldigt rolig spelstund. De badade i lava, dansade disco och retade fåglar för fulla muggar.

Inte nog med det. Efter att de tröttnat på den glada actionteatern plockade min son fram Kinectimals och de började klappa och busa med sin tigerunge för första gången på flera år. Och det verkade vara kul fortfarande.

Så har det sett ut nu, de senaste dagarna i mitt vardagsrum. Sonen och dottern står och viftar framför TVn och skrattar så de nästan kiknar. Så jag lämnar er med en fundering; Det här med Kinect kanske inte är helt värdelöst ändå?

Vi hörs om en vecka. Tills dess, kom ihåg! Det är kul med TVspel och livet ska vara kul. Spela på!

En låt som sammanfattar veckan som varit