Svamppod

Avsnitt 39: Säsongsfinal

Så var första säsongen av Svamppod Fyrkant slut. Vi avslutar säsongen med att prata om en drös indiespel och lite retro. Tommy har haft Prideparad i Svampbo medan Samson givetvis spelat indiespel. Svenskutvecklade Shelter, Beatbuddy: Tale of the Guardians och Life goes on – dessutom har han smakat på Namcos free-to-play-försök Ridge Racer Driftopia. Tobbefix har vägarna förbi hufvudstaden så han passar på att dela med sig av hur det gått i Trofejakten, hur snabbt han klarar Super Mario Bro’s 1, 2 & 3 och lite annat smått och gott.

Vi tar nu ett kort sommaruppehåll och kommer tillbaka med säsong 2 den 20 augusti.

Länkar
Shelter
Ridge Racer Driftopia
BeatBuddy: Tale of the Guiardians
Life goes on
Pojkar med adhd och autism spelar mer
Watch Dogs vinner priser som inte finns
Microsoft uppdaterar Xbox Ones GPU
Konami frågar fansen om Metal Gear Rising
Lightning får större tuttar
Chefredaktören på GameReactors inläggom Pride. Del 1: “Den där Petter gör bort sig”
Chefredaktören på GameReactors inläggom Pride. Del 2: “Den där Petter försvarar sig som om han vore 11 år och precis upptäckt hur man diskuterar”

Avsnitt 39: Säsongsfinal

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Jag tackar för en helt grym första säsong, och måste även tillägga att bonusavsnitten verkligen är grädden på moset. Personligt, informativt och roligt på samma gång. Jag ser verkligen fram emot säsong 2! 🙂

 2. treqie skriver:

  För att vara Nintendofan, så håller jag helt med Samson ang Nintendo och många av deras spel. Animal Crossing, Mario Kart/NSMB/*, och för att inte glömma handburet. Det är synd att eventuellt behöva skaffa en 3ds för att spela A link between worlds. 😛
  Får mig också att tänka på Pikmin 3. Det visar både det bra och dåliga med företaget. Det är ett bra spel på många sätt, men känslan i efterhand är som att uppgradera en iPhone 4 till en iPhone 5. Steget mellan dem känns aningen för litet. Jag ville ju inte att det skulle kännas som att det jag får, är en extra rad för ikoner. Spelet är väldigt fint och bra. Men har man spelat ettan och tvåan, undrar jag vad de använde tiden till för trean. Speciellt eftersom det försenades. Nåja.

 3. Gorm skriver:

  Tips för maskeraden: kom outklädd.

 4. Raptorus skriver:

  Tack för denna säsong 🙂
  Jag ser rejält fram mot fler avsnitt i lurarna på väg till skolan på tisdagarna.

  Intressant att Peter Hegevall inte inser vad stor betydelsen är för HBTQ. Förra veckan var geek-week på youtube, där fick vi nördar ett rejält accepterande, inte minst att geek inte längre är något negativt. På samma sätt påverkar pressbyrån till att ord som bög, flata, queer, homo och transa i längen förlorar sin negativa klang. Orden finns och det är väldigt sällan man lyckas ta bort ord med negativ bemärkning. Men det är desto viktigare att låta orden få en positiv bemärkelse istället. Och som Samson sa under panelsamtalen så har inte minst vi nördar ett stort ansvar att acceptera människor, vi har själva varit i en liknande sits och tyvärr glömmer många människor hur utsatthet känns efter att de fått sitt bekräftande men det är minst lika viktigt att kämpa för allas rätt även om man själv har fått rätt.

Skriv en kommentar