Svamppod

Avsnitt 63: Titanfall-betan, The Lego Movie Videogame, The Last of Us: Left Behind & Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Spelåret har börjat trampa igång och vi har mycket att prata om denna vecka. Flera har spelat mycket och nästan alla har spelat något. Förutom Anna, som i vanlig ordning inte hunnit spela något utan slavat under penseln. Men vi uppfinner då ett nytt segment döpt till “Annas pepphörna” där hon fritt kan dagdrömma om spel i horisonten.

Som hon troligtvis inte heller kommer hinna spela. Men hon är glad ändå.

Avsnitt 63: Titanfall-betan, The Lego Movie Videogame, The Last of Us: Left Behind & Donkey Kong Country: Tropical Freeze

 

Kommentarer

 1. Magnus skriver:

  Annas röst saknas…bekymmerna ej lösta! Vet inte om Linus också saknas.

  • Anders Brunlöf skriver:

   Miss av mig. Det ska vara åtgärdat nu, men det kan ta lite tid innan man får ner den nya versionen av avsnittet. Linus är dock inte med i avsnittet denna vecka.

 2. Kalle steamroller skriver:

  tankade nu på morgonen å hörde bara brus när Anna pratade. nobody got time for that!

  • Anders Brunlöf skriver:

   Som sagt, det är åtgärdat nu. Radera gamla filen, uppdatera din feed och ladda ner igen. Ursäkta besväret.

 3. Jon Nordlander skriver:

  Med tanke på free to play spel.
  Dragon’s Prophet verkar intressant!
  http://store.steampowered.com/news/11506/?l=swedish

 4. Tobias Nilsson skriver:

  Hej! Jag tycker om ditt nintendo/pokémon-snack Tommy.
  Fortsätt prata om nintendo! Massa nintendo! Meeeeeeer nintendo!!

  Förutom mer nintendo, så tycker jag verkligen om hur svamppod har utvecklats och vilka som är med. Riktigt jäkla bra pod, speciellt när ni pratar nintendo ;).

 5. Reless skriver:

  Fan va ni lät bittra idag då, kramkalas på er för fan.
  Tackar i alla fall för ett avsnitt som kom ut precis lagom till att jag fick hoppa in och jobba 🙂

  1: Varför säljer alla mobiler med Flappy Bird på?
  Är folk verkligen så korkade att de köper?
  Jag laddade ned Flappy Bird den 12e Februari, alltså efter det togs ned…Google är inte svårt att använda.

  2: Jag tyckte faktiskt om Raving Rabbids reklamvideos och är inte helt tveksam till en film med de korkade kaninvarelserna.

  3: Angående Transformers så vill jag slå ett slag för Transformers (PS2) som var ett helt ok spel. Jag kommer att spela det snart igen och göra något kul av det. Jag har planer och idéer 😉

  4: World of Tanks hade varit kul att haka på. Jag har precis laddat ned spelet så nu ska här spelas!
  TBABNighty heter jag på XBOXLive om någon vill lägga till mig.

 6. Lina skriver:

  Vilket underbart avsnitt! Jag älskar Anna och hennes humor! Härligt att du fick mer plats i podden, Anna.

 7. ReDead skriver:

  Jag tycker också om då ni pratar Nintendo, då det är spelen till deras konsoler som jag är mest intresserad av att lyssna om (tycker väl inte att det är ointressant med andra ämnen, tvärtom, men är väl lite fanboy kanske).

  Dock så tycker jag det har blivit lite jobbigt med mentaliteten att det “pratas för mycket om Nintendo”. Det känns lite som att så fort Nintendo kommer på tal så måste Anders påpeka att ni pratar så mycket om dom. Finns det saker att prata om gällande Nintendo, som det på sistone sannerligen har gjort så känns det lite konstigt om ni skulle strunta i det för att få en mer jämn fördelning i vilka företag/konsoler ni tar upp. Jag tror nog att det jämnar ut sig med tiden ändå.

  Sedan så HAR ni ju faktiskt pratat mycket om dom på sistone, jag menar väl bara att ni inte ska vara rädd för att göra det när det händer så mycket kring dom nu.

 8. Bokbindar Anton skriver:

  Instämmer med föregående talare. Jag har inget emot Nintendo eller Persona 4 snack… (MER PERSONA 4!)

  Trevligt avsnitt i vanlig ordning. Kul att se att amerikanarna har upptäckt det helt nya fenomenet MECHS för ska man tro reklamen så är det ju något som vi aldrig har sett förut:p

  Annas pephörna var ett roligt inslag tycker jag och om jag får vara så fräck så bidrar jag med tre egna spel som jag ser fram emot att spela.

  Thief 4
  Älskade Dom första delarna av den här serien och hoppas verkligen att fyran kan bära facklan vidare med stolthet. Själv tror jag det kan bli riktigt bra då Squareenix enligt mig endå har lyckats hyfsat den senaste tiden.

  Hyper Light Drifter
  Nu har jag knappt spelat några indiespel alls där jag har hört att 8-bits grafik är något som inte är helt ovanligt förekommande. Så jag har nog inte hunnit tröttna på det konceptet än. Detta spel tycker jag ser riktigt fint ut och då jag kommer kunna njuta av det på en PS Vita så gör det bara det hela så mycket bättre.

  X
  Monolith software´s ny spel som antagligen lär heta något med Xeno har trotts att man inte fått sett så mycket fått mig att längta. Deras Xenoblade Chronicles var enligt mig ett av dom bästa spelen till Wii så detta peppar jag stenhårt inför. (Det spelet har också mechs btw)

  Ni får ha det riktigt bra! Sitter just nu och tar igen på sådant som jag har missat via eran Youtube kanal. Den är guldvärd och jag tycker att alla som inte är dåliga människor bör ta sig en titt på den.

 9. steamroller skriver:

  Jag vet inte vad som har hänt men jag måste ändå skriva mina åsikter. Jag tycker ni börjar låta lite som en trasig skiva, det är lite gaggigt och ni glider in på samma ämnen hela tiden. Ursäkta mig men vem bryr sig om fanboyism. Ni har som slogan för att spel är kul. Vad leder diskussionen om playstation eller nintendo är bäst fram till?

  Det kan vara mitt morgonhumör nu när jag lyssnar för jag älskar att höra på när ni pratar om spel men just ibland de senaste avsnitten har jag kommit på mig själv känna att det blivigt lite samma samma.

 10. Lucas skriver:

  Riktigt grym pod!

  1. Mer Anna, hennes dialekt är helt underbar! Och det är riktigt intressant att höra om spel ur en konstnärs synvinkel.

  2. Anders, sluta med dryga kommentarer till Nintendo, det är Linus uppgift 😉

  3. Linus, har inte spelat något ur ratchet and clank eller jak and daxter och är ganska sugen på att prova. Vart bör jag börja?

  4. Sandra, jag saknar dig.

  • Linus Svensson skriver:

   Eftersom jag inte spelat något Ratchet & Clank (tyvärr) så faller min röst av naturliga anledningar på Jak & Daxter. En av mina personliga favoritserier. Börjar från början och kör hela trilogin, skulle jag säga. Tvåan och trean är mer lika Rachet & Clank, med en touch av action i plattformshoppandet, medan första är en renare plattformare.

   Generellt skulle jag väl säga att du inte kan ta fel, även om jag har för mig att jag hört att Ratchet gick vilse lite någonstans mitt i serien och hade några snedsteg.

 11. Tobias skriver:

  Jättetråkigt att potentiellt intressanta diskussioner tydligen måste avbrytas. Anna, fattade du ö.h.t vad IGN-ämnet handlade om? Har du ens sett Transformers? Du spelar ca 2 timmar i veckan, man krystar fram ett nytt segment för att du ska ha något att tillföra. Att sitta och lyssna på dina tankar om screenshots och previews känns inte jätteintressant. Hade varit trevligt med lite ödmjukhet inför ämnen som kanske inte riktigt tilltalar just dig.

  Annars, jättehärliga QT av DK och Lego-spelet. Skrattade hejdlöst åt Tommy i lego qt:n. Verkade inte riktigt tycka att det var lika kul som Ludde.

  • Anders Brunlöf skriver:

   Hej Tobias!

   Vi försöker alltid ta till oss av kritik, och vi har lärt oss ofantligt mycket genom att lyssna på dem som lyssnar, läser och tittar på oss. Och din kritik är mottagen.

   Men jag tycker dina ord är lite onödigt vassa. Det blir på gränsen till personangrepp, och det du ville säga hade du kunna fått sagt på ett mycket mer schysst och konstruktivt sätt. Vi lyssnar givetvis fortfarande på vad du vill ha sagt, men när åsikter läggs fram så direkt riktade så blir vi i vår ände ganska enkelt lite restriktiva.

   Hoppas du förstår vad jag menar. Vi älskar kritik, bra som dålig men jag tror vi kan nå dit vi alla vill nå utan att vara arga på varandra.

   Mvh
   /Anders

 12. Tobias skriver:

  Anders, var verkligen inte min mening att det skulle framstå som ett personangrepp. Ber om ursäkt om det var så det uppfattades. Förstår att tonen i mitt inlägg kan uppfattas som syrligare än den egentligen är. Ibland kan det vara svårt att förmedla tonen i skriven text och i det här fallet misslyckades jag uppenbarligen.

  Tycker att Anna är en helt fantastisk illustratör och det hon har publicerat här på svampriket är grymt imponerande. Min poäng är bara det att diskutera något som enbart har ett visuellt värde i ett medium som går ut på att lyssna känns väldigt konstigt.

  Känner väldigt många i min bekantskapkrets som lyssnar på svamppod och det senaste avsnittet väckte känslor kan man lugnt säga. Vi är många som gärna hade velat höra en diskussion om detta som ign kommer göra och med förhoppningar att ni på svampriket kanske kunde göra något liknande. Nu känns det bara som om vi blev snuvade på detta för att någon inte var tillräckligt intresserad eller uppmärksam.

  Med detta sagt, så finns det en anledning till att sådana här grejer väcker så starka känslor. Svampriket är enligt mig den bästa spelsidan vi har i Sverige. Personligt och opretentiöst. Det man älskar vill man försvara, och nu kände jag att det var dags att ryta till. Kommer dock i fortsättningen tänka både en och två ggr innan jag skriver något om någon igen. Det sista jag vill är få någon att känna sig illa till mods.

  • Anders Brunlöf skriver:

   Det är väldigt lätt hänt att misstolkas i skriven text, det har hänt mig fler gånger än vad jag kan räkna till. Skönt ändå att få bekräftat att du inte var så arg och elak som jag från början tolkade dina ord som.

   Jag förstår samtidigt att det kan kännas surt om diskussioner som känns intressanta för lyssnaren bara kastas vidare, men om jag får utgå från mig själv så hade jag inte mer att tillföra i den diskussionen. Med det sagt känner jag att konceptet att hålla skrivna recensioner “levande” är väldigt intressant och troligtvis är det något som vi kommer återkomma till, på ett eller annat sätt.

   För att förtydliga så var det också jag, och inte Anna, som “uppfann” Annas pepphörna. Detta för att hon jobbar så mycket att hon aldrig hinner spela något till podden. Men man kan ju sitta och flukta och längta efter spel ändå, och det är det korta segmentet till för. Jag fick dessutom tillfälle att prata mig varm om No Mans Sky, vilket för min egen del var en bonus. Anna valde de spel hon valde för att det var de spelen hon peppade inför då. På vilka grunder hon väljer sina spel är högst individuellt och helt upp till henne.

   Efter du förklarat allt så fint så tror jag inte heller att någon tagit illa vid sig. Och det är ALLTID bra att skriva till oss och berätta vad man tycker – det vinner vi alla på. Tack för dina värmande ord och för ditt välformulerade och genomtänkta svar.

   Allt gott
   /Anders

 13. Quid skriver:

  Bra avsnitt som vanligt!

  Men jag har en fråga: När börjar Niklas Sintorn skriva för Svampriket? Vi har ju redan sett två ledtrådar! 🙂

 14. KasseJasse skriver:

  Jag saknar Sandras stämma, det var alldeles för längesen hon var med 🙁
  Saknar oxå så klart Tobbe och..
  Var det någon mer? Jag tror inte det, ingen vidare viktig isf.

  Men på plus sidan fick man höra Anna i veckans pod. Men håller med Tobias kommentar, skulle vart kul om Anna kunde vara med lite mer i diskutionerna även fast ämnet inte är det bästa för henne.

  På tal om F2P spel borde uppmärksammas mer av riket så tycker jag någon i redaktionen borde testa på Loadout som finns gratis på steam. Sjukt kul 3rd person shooter med bra estetik och humor.

  Puss och kram på er!

 15. ReDead skriver:

  Angående Annas pepphörna så tyckte jag att det var ett mysigt inslag, som jag hoppas att ni fortsätter med avsnitten Anna är med i!

 16. sssHUNT3Rsss skriver:

  Men va fan!

  Är det ingen mer än jag som är grymt taggan på Plants vs Zombies: Garden Warfare!!??
  Ni kan väl prata lite om spelet tills avsnitt? tankar och funderingar. vad ni tror om det. slöpps ju trotts allt nästa vecka.

  SKA HA!!!

Skriv en kommentar