Svamppod

Avsnitt 75: Mario Golf: World Tour, Octodad, Bound by Flame

Efter flera veckors frånvaro så gör Ludde storstilad comeback i podden. Men han är inte helt 100%, och lämnar därför över taktpinnen till Anders, som tillsammans och hemma hos Tobias åker slalom mellan spelintryck och spelrelaterade nyheter. Anna återkommer till allas stora lycka denna vecka, med en pepphörna inlindad i suckar och stön. Dessutom har Linus intervjuat projektledaren bakom den nyligen förflyttade Gameplay-mässan.

Mycket nöje!

Länkar:

Avsnitt 75: Mario Golf: World Tour, Octodad, Bound by Flame

Kommentarer

 1. Mattias skriver:

  Fan vad icke-sugen man blev på gameplay-mässan när man hörde den där intervjun.

  • Johan skriver:

   Jag instämmer. Kändes väldigt problematiskt när han uttrycker sig som att han för talan för alla “gamers” och vad de vill ha. Tror inte någon har det mandatet numera, med tanke på hur diversifierad och omfattande spelkulturen är idag.

 2. Bob skriver:

  Hola!

  *Den där intervjun asså… finns så mycket att påpeka och invända mot men jag tror det är förgäves.

  * Anders, en hashtagg branschfest myntade en snygg, skäggig man på Pink Thursday för att uppmärksamma alla som var på festen som alla har olika spelmediaprojekt. typ. Alltså flera från samma “branch”
  Branchfest är inte när bara Svampriket super å spoilar House of Cards eller när Kraid delar spel på sin Kraidival.
  The more you know och så vidare.

  * När ni började prata om tävlingar så minns jag plötsligt den icke avslutade tävlingen ni utlyste i Skitsnack! Den om att sprida ert ord?
  Nu vill jag höra, vilka var dessa awesomesås-priserna ni snackade om och så vill jag veta om mitt bidrag hade varit det vinnande.

  coolers, peace.

 3. Lina skriver:

  När klockan ringde kvart i sex i morse låg jag och funderade på vad jag hade att se fram emot idag. Jo, svamppod såklart och så tänkte jag vidare på vilka jag önskade allra mest skulle vara med i veckans avsnitt. Anna och Tobbe kom jag fram till och jag önskade så hårt så det blev verklighet. Riktigt bra avsnitt med mina favoriter, denna konstalation vill jag ha snart igen.
  Puss på er alla! ❤️❤️❤️

 4. Rapparmannen skriver:

  Hejs svejs!

  Hur är alla på Svamppodden?
  Jag är någon ihågkommen? 🙂
  Jätteglad att ni rimmade på min kommentar.
  Det gör jag med kärlek, värme och inga pengar jag tar.
  Jag gör en liten rim för att visa jag vill lägga min tid på er
  För ni ger er tid till oss ännu mer.

  Min nästa fråga är mest till Linus.
  Hoppas han är med och får en liten rus.
  Kingdom hearts var något han hade spelat
  Är 3an något han spela velat?
  I betyg hur många svampar skulle den få?
  Från betyg 1 till 10.. och hoppas inte två.

  Ni är roliga att lyssna på, ni gör min dag.
  Jag lyssnar alltid på er varje tiiiiisdag
  Fortsätt med inspelningar som är långa.
  annars gör ni mig ledsen, och tårarna blir många

  /Rapparmannen AKA JagärAnderslinusson

 5. Bjornface skriver:

  Tobbe! Det finns ett spel till iOS och android som heter Amazing Alex, vilket påminner en hel del om The incredible machine. Men så jävla amazing är det inte. Jag minns att jag blev uppspelt när jag såg att det hade släppts, men som med så mycket annat så var det bättre förr. Det kan dock vara värt att testa för den som har råd. Det kostar hela 7 kr i app store (gasp!).

  Sen vill jag tacka Anna för hon använde ordet “mög” i podden. Då blev en dalaskåning som jag varm i hjärtat, då det tydligen är väldigt sällsynt med skåningar så hår långt norrut.

  Bra avsnitt som vanligt, och jag ser fram emot det hundrade!
  Love, Bjornface

 6. Anna Nilsson skriver:

  Vinkar till Lina och Björnface!

  Tillsammans kanske jag och Linus kan tillgodose allas behov av skånska, Linus med den bredare dialekten, jag med de skånska hitte-på-orden. Puss!

 7. Lina igen skriver:

  På tal om spel man inte låter sina barn spela idag (typ GTA), hade ni några spel ni inte fick spela för era föräldrar när ni var små?
  Jag fick inte spela Spartan X/Kung fu till nes när jag var liten. Mamma gömde spelet i vår källare. Jag visste var den låg och smög dit ibland för att titta på bilderna på baksidan av fodralet. Jag kunde stå där länge och bara titta och fundera över vad det förbjudna var med spelet, jag minns känslan så väl.

 8. Sanna skriver:

  Ni är en bra podcast absolut, men att ni ni är bäst (ens i Sverige) håller jag inte med om. Att ni vann tyckte jag var oförtjänt rent ut sagt och det säger jag inte för att vara elak utan för att jag faktiskt känner så.

  Jag lyssnar på er veckovis och ofta är det knappt snack om spel ordentligt. För att kalla sig för spelpodcast tycker jag man ska höja kvalitén på snacket och strukturera sitt program. Giant Bomb lider av samma problem. Jag tycker det är problematiskt att så många spelpodcasts faktiskt kallar sig själva för “spel” podcasts.

  Säg mig, när ni ville vinna titeln, ville ni vinna för att ni förtjänade det eller för att ni bara ville ha titeln? För jag är rätt trött på när man får höra “vi är ju FAKTISKT sveriges bästa spelpodcast” med en konstaterande ton i era podcasts, visa lite värdighet om ni ändå har vunnit.

  Samt jag vill rikta kritik mot samtliga gånger ni pratar om alkohol, sprit, fest baksmälla- Det är återkommande i era podcasts. HUR är det relevant?
  Det är inte kul att lyssna på och tänk på att eran målgrupp inte är EN typ av individ, de är flera.

  • Niklas Sintorn skriver:

   Hej Sanna! Kul att du verkar gilla podden ändå, trots kritiken. Självklart är det inte alla som tycker att vi gör Sveriges bästa spelpodd, annars hade det ju inte varit såpass tätt i toppen. Vi tycker själva att vi snackar väldigt mycket om spel, särskilt i jämförelse med många av de anda poddar som hamnade långt upp på listan i årets omröstning. Samtidigt agerar vi i podden inte journalister, trots att några av oss är det “till vardags”. Vi tillhör inte public service, och har inte heller något företag som betalar oss lön för att sitta och blaja. Således blir det gärna en hel del personliga anekdoter och sidospår. Vi tror och hoppas att det är just det personliga tilltalet, och att vi låter våra personligheter och privatliv spilla över som gör att många ändå tycker om podden.

   Titeln som Sveriges bästa spelpodcast betyder egentligen inte särskilt mycket vare sig för Svampriket som stort eller vårt besökar- och lyssnarantal. För oss som personer är det dock jättestort. Vi är otroligt glada över att våra lyssnare är så trogna och röstar fram oss till förstaplatsen trots att vi som sagt är helt och hållet obetalda, inte får någon extern promotion och gör det helt och hållet baserat på entusiasm. När vi insåg att vi hade chansen att vinna valde vi att lobba lite extra hårt för det, mest som en kul grej. En kul grej är även vad vi tänker när vi, som du uttrycker det, konstaterar att vi är bäst. Sådana konstateranden bör tas med glimten i ögat. Det är möjligt att det inte framkommer tillräckligt tydligt, men det mesta vi gör här är med just glimten i ögat.

   När det gäller fest- och bakfyllesnacket vill jag återigen påpeka att vi inte håller tillbaka våra personligheter och privatliv i podden. Några av oss dricker faktiskt inte alkohol alls, och några festar väldigt sällan. Andra, undertecknad inkluderad, tycker det är väldigt kul att vara ute i svängen och slarva. Vi är unga (nåja), snygga (nåja) och tycker om att ha kul helt enkelt. Vi har flertalet gånger påtalat att vi inte vill glorifiera alkoholkonsumtion på något sätt, men i grund och botten gillar vi bira, liksom.

   Jag hoppas att denna på tok för långa utläggning ger lite insikt i om hur vi tycker och tänker kring Svampriket och varför vi beter oss som vi gör. Vi hoppas såklart att du ska fortsätta lyssna, men det är svårt för oss att vara alla till lags. Mycket av hur vi pratar och skriver om spel, och hur det artar sig på Svampriket och i podden går att förklara med den enkla tagline vi brukar använda: “För att spel är kul!”

   /Redaktionen genom Niklas

Skriv en kommentar