Svamppod

Avsnitt 77: Mario Kart 8, Transistor, Lone Survivor & Wildstar-intervju

Få kommer kanske ihåg det vid det här laget, men Svamppod Fyrkant är en community-backad podcast där ni blivande lyssnare en gång i tiden gick in och donerade pengar för att möjliggöra podcastens existens. De som backade riktigt mycket bokade dessutom in sig på en plats i ett avsnitt. En av dem var Ruben Rydell-Sandberg, som nu äntligen finns med oss i veckans avsnitt.

Tillsammans med Anders, Tommy och Ludde maler de sig igenom veckans spel och nyhetsskörd av både gammalt och nytt. Vi får också ta del av en intervju som vår utsända reporter Niklas gjort med Matt Mocarski – en av utvecklarna bakom Wildstar, MMO:et som nu är bara några få veckor från att släppas. Mycket nöje!

Länkar:

Avsnitt 77: Mario Kart 8, Transistor, Lone Survivor & Wildstar-intervju

Kommentarer

 1. Den Fantastiska Bävern skriver:

  Vid en första anblick så kan man lätt tro att Ruben är en väldigt givmild person. Men det är nämligen så att så fort Ruben har pengar så kan han inte låta bli att superkonsumera kultur. (Hett tips, så fort Ruben har pengar så sälj vad som helst och han köper det.)

 2. Quid skriver:

  Bra avsnitt som vanligt och kul med en gäst som tog lite plats, iaf till en början och på slutet, men där i mitten glömde jag faktiskt bort att han var med :p

  Najs med WildStar-intervju också, även om min pepp för spelet försvunnit pga. sommaren, vill inte kasta mig in i ett sånt stort projekt nu men vi får se vad som händer till hösten…

 3. RickieSix skriver:

  Dryyyyyg Tommy & Ludde-diss av Ruben, du skall buga inför deras fötter ju! 😉

  Kan inte höra nog om Mario Kart. Jag hoppas att Anders köper sig ett Wii U så man kanske stöter på honom ute i Nintendonätet.

  Väldigt bra avsnitt på sistone, svårt att säga exakt vad det är som gör det så, kanske att rotationen på medverkande håller det fräscht.

 4. Ruben skriver:

  @RickieSix: I ärlighetens namn så kunde jag ha skött det där bättre, och specificerat mer exakt vilka delar av Tommy & Luddes (och ibland övriga delar av svampredaktionens) repertoar som jag absolut var tvungen att dissa. Det är en mycket specifik del, som involverar en mycket specifik kroppsdel. Gissa vilken. 😉
  (Som Ludde påpekar i avsnittet så är det tillräckligt med ryggdunkade i den lilla ankdammen Spelsverige som det är redan. Vilket vi även gjorde vårt bästa för att upprätthålla genom att berömma varandra under inspelningen).

  @Quid: Blir lätt så när en vanlig dödlig får sitta vid samma bord som människor värda beundran.

  Props till Sintorn för intervjun, förresten. Det var en bra paus mitt i allting (stabilt ljudlagt också). Titta, nu är vi där med det okritiska hyllandet igen. Var ska detta sluta?

 5. Lucas skriver:

  Tjena! bra avsnitt, som alltid.

  Funderade lite på det där med kommande nintendo-titlar, det slog mig att det måste ju nästan vara ett Metroid på gång, 2016 är det ju nämligen 30 år sedan det första släpptes.
  Känns inte som att dem missar att uppmärksamma det, se bara på typ year of luigi och att Skyward sword kom lagom till zeldas 25-års dag.

  Vad tror ni?

  Har tyvärr knappt rört metroid-serien, fick metroid till mitt game boy. Men var nog ett par år för liten för att fatta vad jag skulle göra. super metroid fick jag testa lite hemma hos en polare, minns att det var sjukt snyggt!

  Är bra sugen på att ta mig an dessa spel, men vart bör jag börja? äger Metroid på nes. Men har tyvärr inte orkat spela igenom det, funderar på att köra med karta. förstör jag spelet då?

 6. ReDead skriver:

  Rykten om att Platinum Games skulle kunna göra ett Star Fox har funnits ute i luften länge. Hideki Kamiya har själv sagt att:
  “I want Nintendo’s staff to come to Platinum, stick guns at us and tell us ‘You guys make a new Star Fox.'” .

  http://www.giantbomb.com/wii/3045-36/forums/hideki-kamiya-wants-to-make-a-new-star-fox-game-fo-407292/

  Sedan, efter att fans tjatat på honom för mycket sade han:
  “I’ve been known for saying I want to work on Star Fox, but the tendency for this to spread and people constantly pestering me with questions, like ‘How would you do this? How would you do that?’ … Quite frankly, I’ve decided I don’t want to work on Star Fox anymore.”

  http://www.polygon.com/2013/9/3/4692428/hideki-kamiya-on-his-scrapped-nintendo-all-stars-game-and-giving-up

  Så antingen låg det där långt bak i era huvuden någonstans, eller så var det bara ett stort sammanträffande. 😉

 7. Christoffer skriver:

  Star Fox Assualt till Gamecube var det senaste i serien å det är inte så längesen.

  Platinum Games håller ju på färdigställa Bayonetta 2. Låt dom göra det först, sen kanske dom kan börja jobba på en till titel.

  Platinum Games har fortfarande levererat det bästa spelet till konsolen (Wonderful 101) så allting som är sagt om det spelet i denna podd finner jag lite lätt osant. Spelet är väldigt duktigt på visa dig vad du ska göra, bortsett från två ställen i spelet å drakbossen i början är inte ett av dom ställena.

  Wonderful 101 är rätt enkelt sagt något som nyskapande och innoverande gällande hack n slash genren.
  DMC har ingenting på Wonderful 101.

  • ReDead skriver:

   Det senaste är faktiskt Star Fox Command till DS från 2006, utvecklat av Q-Games.

   Sedan är ju inte Platinum Games främmande för att hålla igång fler än ett projekt åt gången. De utvecklade t ex Metal Gear Rising: Revengeance, The Wonderful 101 och Bayonetta 2 mer eller mindre samtidigt. Nu är de förmodligen nära slutet utav Bayonetta 2:s utvecklingstid, och de ska enligt Wikipedia ha ett spel till Xbox One under utveckling för 2015 (fast jag hittar inga källor på det riktigt, så ta det med en nypa salt).

   Vidare så var ju Hideki Kamiya, som uttryckt intresse för Star Fox, senast djupt inblandad i The Wonderful 101, så det är ju inte heeeelt omöjligt att Nintendo kan ha gett honom uppdraget att ta hand om Star Fox efter W101 släpptes. 😛

   • Christoffer skriver:

    Missat helt det Star fox till DS må ja säga.

    Ja visst kan Platinum jobba på annat men varför spekulera i vad?
    Bättre dom får jobba ostört utan att nån kan säga något, dom vet vad dom gör dom behöver inte hjälp av publiken att berätta om något dom inte förstår 🙂

    Vore trevligt med ett nytt Star Fox, men för mig är det huvudsaken dom producerar spel. För dom är en av få utvecklare som fortfarande vet hur man skapar ett bra stabilt spel 🙂

    • ReDead skriver:

     Ptja, det kan ju vara kul att spekulera lite i vad tycker jag! Inte som att det stör dom direkt. 😛 (såvida inte man börjar tjata på deras anställda, som i fallet Kamiya)

 8. RickieSix skriver:

  Om Tobias är med i nästa avsnitt så finns det bara en fråga att ställa.

  …Fick du träffa Backstreet Boys?

 9. Rapparmannen skriver:

  Blev arg på förra avsnittet. Tommys kärlek till nintendo börjar bli för mkt. Saknade anders som leder snacket. Tagga ner med nintendo >:(
  Ps3 myyyyyycket bättre än wii o wii u!

  Btw har tänkt på en sak. E sandra väldig blyg person?????

  • Lucas skriver:

   Är det inte rätt så mycket ps3/ps4 annars? När det släpps ett så stort spel som Mario kart är det klart Nintendo tar mycket plats.

 10. Kid Behind the Mask skriver:

  Hej Svamparna!

  Har hört på Retroresan och Svampriket ett bra tag nu och det är dags för en första kommentar. Är alltid på långpromenader när jag hör er podcasts och har aldrig riktigt haft lust att sätta mig vid datorn och skriva när jag kommit hem nämligen.
  Jag ber i förväg om ursäkt eftersom jag kommer med en liten tillsägelse och en podcast av er kaliber förtjänar bättre av era first time commenters. Men, here goes.

  Ludde, @1:03:09 “det är väl alltid kul att skjuta tyskar”.
  Hur tänkte du nu?
  Har ju misstankar om hur du associerar, men vill ändå poängtera att tyskar inte nazister längre. Tänk och vara tysk i utlandet, fan vad irriterad man måste bli på att alla tar upp WW2.

  Å hopp till Hyrule Warriors, tycker änd att antagonistens klädsel var ganska häftig. Tänker särskilt på asymmetrin i klädseln och masken var riktigt grym.
  Men man har applicerat rollspels logiken “string bikini är den kraftigaste kvinnliga rustningen”, hmm.
  Hade hennes rustning varit haft ett riktigt frontskydd hade hon nog kunnat bli en ganska bra karaktär, utifrån utseendet vill säga.

  Tack för att ni förgyller min dag. Ni är grymma, det gäller även dig Ludde 🙂

  Peace out!

 11. Yoshi Yohto skriver:

  Det senare Wii-konsolerna har inget stöd för GameCube-kontroller. D måste hitta den äldre generationen för det. Kolla på bilden jag länkar till. Det är konsolen som är längst upp som har stöd för GameCube.
  http://i275.photobucket.com/albums/jj317/seb_054/wii-u.jpg

Skriv en kommentar