Svamppod

Avsnitt 93: Dragon Age: Inquisition, Assassin’s Creed: Unity/Rogue, LittleBigPlanet 3, The Sailor’s Dream, The Tomorrow Children (Alfa) och PES 2015

Vi har verkligen ett fullproppat avsnitt Svamppod denna vecka, med hela sju spel som mer eller mindre sätts under lupp av Anders, Niklas, Peter och Sandra. Vi slår dessutom rekord i antal uppåttummar i ett och samma avsnitt. Vi hade väldigt kul med veckans spel, hoppas ni finner avsnittet minst lika njutbart!

Länkar


Hämta här

Kommentarer

 1. Robin skriver:

  Tack ännu en gång för ett bra och genomarbetat avsnitt. Har aldrig tagit tag i Dragon Age-serien men efter erat upphyllande snack av Inquisition blir jag genast peppad!

  Sitter som oftast och lyssnar på er när jag jobbar på mitt nya yrke i Brighton, och jag försöker sprida eran pod på kontoret men utan några bra resultat. Jag får lära britterna flytande svenska innan jag introducerar dom till er, no biggie!

  Ha det bra och fortsätt att förespråka för jämnställdhet inom spelvärlden.

 2. Heroes ideen är ta mig katten den bästa ideen jag hört på länge!!

  • Mikael J. Couchér skriver:

   Tja!

   Skriver inte så ofta men ibland händer det!

   Jo, jag har nygligen köpt mig en Ipad Air 2 och nu söker jag efter bra spel att lira på den. The Walking Dead 2 håller jag på med just nu och Year Walk är inplanerat. Men vad mer? Tipsa gärna för en ny Ios användare. Spelen får mer än gärna kosta. Ni vet varför..

 3. Caymot skriver:

  Varje gång ni pratat om Svampriket och framtiden tänker jag “Nu blir communityn avtäckt. Fett najs med ett forum där man kan snacka spel med förträdelsevis vettiga människor!”, men ack, de mynnar bara ut i en kommentar om att ni inte ska prata om riket. Nåja, den som väntar på något gott

 4. jonmlr skriver:

  Känns fel att kommentera om politik på en spelpodcast, men eftersom ni tar upp det så vill jag skriva tillbaka.

  _Jag_ tycker att det är lite fel att ni sätter er på en “hög häst” och kallar alla som inte håller med PK-medias åsikter för assholes. Det för mig är en stor generalisering, och vad gör då er bättre än dessa a-holes ni pratar om? Bara för att någon inte delar dessa PK-åsikter behöver inte det betyda att hen är dum i huvudet per automatik.

  Men tack för en bra pod!

  • Peter Ahonen skriver:

   Jag talar för mig själv för visso och så även i podden. Men exakt vad konstituerar PK? För mig är någon som är anti-PK någon som tycker att antirasism, feminism och erkännandet av förtryckande könsroller är bullshit. Visst, nån kan vara liberal eller konservativ och tycka att strukturtänk har massa hål i sig. Och då välkomnar jag diskussion. Men i mångt och mycket är det missunsamhet över att någon tycker att antirasism eller feminism är en “fin åsikt” en har för att det är kreddigt snarare än att en faktiskt tycker så. Det är en så uppenbar konstruktion av mindervärdeskomplex att jag knappt vet vad jag ska säga ens. Åter igen, mina åsikter och det finns många som säkert är “snälla annars”. Men är någon emot PK för en anledning eller annan är de i mina ögon jubelidioter som på ett eller annat plan är bekväma med den maktfördelning som existerar mellan klass, kön och hudfärger. Och då kan man dea direkt åt helvete utan att passera gå.

  • Peter Ahonen skriver:

   Then again är jag väl mest PK här och visst kan jag försöka att inte vara så nedlåtande. Mycket av hatet mot PK är väl iden att den som är PK tror sig vara mer värd. Det tror jag inte. Men dikotomin mellan t.ex rasist/antirasist är åsiktsmässigt ganska tydlig. En åsikt där är defacto bättre. Så stämpeln är där oavsett. Jag kan def jobba på att vara lite mer ödmjuk med det däremot

   • jonmlr skriver:

    Ahonen du har ett munläder utan dess like, och misstolka mig inte jag håller med i det mesta av det du skriver. Men det jag tror är att dessa saker förvärras av att folk tror sig veta bättre än andra. Folk får ha olika åsikter i det här landet, det är okej. Man behöver inte hålla med men tycker inte heller man ska dra alla över en gräns och kalla dem för dumma i huvudet, även om man inte håller med i deras tankar.

 5. Jonas skriver:

  Anders; en liten reflektion bara, vet med dig nu att jag uppskattar eran pod och jag uppskattar dig och det du bidrar med i den. Det finns en sak som du skulle kunna tänka på för att göra den ännu bättre tycker jag, here it comes; ta lite mindre plats, använd lite färre ord och ge lite mer utrymme till dina kollegor. I all välmening.
  Må väl! Jonas

  • Anders Brunlöf skriver:

   I redigeringsarbetet till det här avsnittet så kände jag faktiskt av det själv också. Fucking åsikter om allt! Big up på en kommentar med konstruktiv kritik! Tack så mycket!

 6. BooliBoo skriver:

  Ett bra avsnitt som vanligt som förgyller min dag på jobbet, lite fredagsmys så att säga.
  Dragon age inquisition verkar riktigt bra och Sandra pratade så gott om det så nu är man ännu mer splittrad vad man ska spela.

  Satt och lyssnade på erat avsnitt av GOTY 2013 och undrar om ni gjort någon lista på bästa spelen generation 7? Annars får jag upplysa er att Xboxone är släppt så det är dags nu….. 🙂

  Och du Anders, grattis 😉

Skriv en kommentar