Svamppod

Avsnitt 99: Spelåret 2015

Årets sista Svamppod är här, och som avslutning på 2014 så blickar Anders, Tobias och Peter framåt, mot 2015. Tillsammans går de igenom ordentligt många, ordentligt heta titlar som kommer släppas under nästa år. Det hela resulterar i en enda lång pepphörna, som får avsluta våra sändningar för detta år.

Vi vill tacka er för ett fantastiskt år, och vi vill jättegärna veta vilka spel ni ser fram emot mest under nästa år! Lämna en kommentar här nedan!


Hämta här

Kommentarer

 1. Reless skriver:

  Först och främst…fan ta spel som är uppdelade i episoder. Jag vill ha allt med en gång så att jag kan få hela upplevelsen i en klump. Jag som är så pepp på Resident Evil R2. Jag får helt enkelt vänta till 13 mars 🙁

  Mortal Kombat 9 är, enligt mig, ett riktigt fightingspel och inte bara en kul grejj längre. Jag tror ju att många skippar det på grund av sitt namn. En hel del prispengar har det faktiskt varit i turneringar med. Jag är försiktigt pepp på MKX.

  Mest pepp nästa år: Unreal Tournament. Jag var på LAN i helgen och vi lirade UT04. Med freon är det spelet världens bästa lagspel.

  Till sist vill jag tipsa om AGDQ som startar Söndagen den 4e Januari.
  En hel vecka med speedrun-streaming i välgörenhetens namn 🙂

  Gott nytt år till alla på Svampriket och tack för allt ni gett folket i år! Ni är bäst \o/

  MvH /// Rickard “Reless” Wahlberg

 2. En pojke med en plastpåse skriver:

  När ni började prata lite om Trevor så började jag tänka på en sak. Finns det några bra spel med en karaktär som har en psykisk sjukdom som poträtteras bra?
  Den enda jag kommer på som är värd att nämna är huvudkaraktären i Spec Ops: The Line. Han är typ en vanlig dude bro soldat med han får se hemskheterna från striderna och han är alltid nära att brytas ner.
  Spec Ops: The Line är förövrigt ett riktigt bra spel som dom flesta borde spela. Inte för gameplayet men för handlingen som inte glorifierar krig så som COD och Battlefield gör, utan dom gör motsatsen.

  • Ruben skriver:

   En kandidat som uppfyller 2 av 3 krav (bra spel, minst 1 karaktär med psykisk sjukdom) är Vampire the Masquerade: Bloodlines.
   Hur bra porträtteringen är däremot… det är mer tveksamt. (Vi finner nämligen ett brett spektrum där, från serietidningsaktig “komisk galenskap”, till sexuellt-våld-som-bakgrundshistoria-för-att-förklara-psykos, till oförklarliga höggradiga excentriker. Väldigt lite verklighetsförankring, väldigt mycket utnyttjande av popkulturella stereotyper).

   Hur var det nu med American McGee’s Alice-spel? Någon som spelat och kan upplysa?

   • Samson skriver:

    Just Alice (första spelet) minns jag inte mkt snack om psykiska åkommor – däremot i uppföljaren, Madness Returns.

    SPOILERVARNING!! för Madness Returns

    …utspelar sig delvis i Alice psykoser triggade av trauman.

  • Ztyx skriver:

   Depression Quest är tveklöst ett av de bästa spel med psykisk sjukdom inblandad som jag någonsin spelat. Särskilt känslan av utlåsning – att veta vad man “borde” göra, men inte kunna det, porträtteras sjukt bra.

 3. En Galen Monark skriver:

  Har en fundering kring Uncharted 4. Amy Henning hoppade ju av ett tag innan de utannonserade sagda spel. Frågan är dock om hon hann skriva manuset eller någon form av basic-plotline?
  Jag har en farhåga över att berättelsen inte kommer vara lika bra som föregående spel.

 4. grillchirre skriver:

  Anders!

  Du skulle göra mig (och säkert andra) en björntjänst om du kunde lägga upp din spellista över 2015 här på svampriket. Jag lyssnar på er medans jag jobbar och därför ingen chans att skriva upp alla intressanta titlar som nämns.

 5. Bokbindar Anton skriver:

  Här är dom fem spel som längtar mest efter detta år då.

  1. Persona 5. Jag kom sent in i den här spelserien. Mitt första Var faktiskt Persona 4 Golden. Men jag fastnade verkligen för den och med tanke på hur välgjort fyran var så har jag inga tvivel om att dom kommer lyckas mycket bra med även femman. Persona är för mig vad Dragon Age är för Sandra.

  2. Zelda Wii U. Jag är lite lätt orolig på hur det kommer bli med en så stor och öppen värld. För mig räcker det inte med att dom gör det gigantiskt och sen slänger in lite random folk som spatserar runt. Lite som GTA 5 och Far Cry 4. Man får hoppas att dom sköter det bra. Jag längtar efter att få sjunka ner i ett fint Zelda spel igen.

  3. Monster Hunter 4 Ultimate. Även detta är en serie som jag inte provat på förens det då dök upp på Wii U. Förbannat roligt spel tillsammans med sina vänner. Ska bli spännande att se vad för nytt som dom har att bjuda på.

  4. Xenoblade Chronicles X. Detta spel hade tagit Monster hunters plats om det inte vore för att jag blev lite bedrövad av den sista trailern dom gav ut. Jag gillar inte alls hur dom har västerfierat karaktärerna i spelet men hoppas att det bara blir ett hårstrå i ögat på en annars skön upplevelse.

  5. Mighty no 9. Snälla låt dom lyckas med det här nya (Mega Man) spelet. Att få ha varit med i den kickstartern och följt den sista dagen i deras chat var verkligen en fin erfarenhet. Man hade ju blivit glad om slutresultatet är vad alla har hoppats på.

  Detta är dom spelen som jag ser fram emot. Nu måste man bara fixa jobb så man har råd att köpa dom också.

 6. Ztyx skriver:

  Angående Blood Bowl så betyder 2 i detta fall att det är en nyutgåva av Cyanides Blood Bowl till PC. (Egentligen borde den hetat Blood Bowl III, och både I och II kom i två versioner.) Nåja, till det som kallas BB2 nu i år ska de omarbeta det i grunden, men det blir fortfarande baserat på Games Workshop brädspelet.
  Det innebär att du har ett lag där spelarna sakta kan bli bättre, men de kan också bli skadade eller dö.
  En match tar 1-2 timmar, och personligen tycker jag det blir roligast om man går med i en “riktig” liga som esport.
  Man kan besöka bbtactics(.com) för ett forum där man kan hitta ligor för det just idag aktuella Blood Bowl, eller så googlar man på angry joe blood bowl och får hans recension, men framför allt länkar till några matcher på Youtube. (Finns fler, och en del bättre, men ska man bara få en uppfattning duger nog alla. Kontentan är “brädspel, online, animerad 3D-grafik.
  Peppvärdigt, om du gillar rugby-schack med fantasyraser och extra våld på plan.

 7. Ztyx skriver:

  Märks det att jag kommenterar allt eftersom jag lyssnar?

  Hur som helst, om Assassins Creed så hälsar min son Sven Svensson att det intressanta är “Att klättra, att smyga och att döda saker” (I den ordningen) och det som gör det intressant med nya installationer i serien är att det ovanstående utvecklas lite, och dessutom utspelas i en ny miljö med ny historia.

  Personligen skulle jag baserat på vad jag sett vid besöken i TV-rummet säga att spelet ser bekvämt och insmickrande ut – uppdragen verkar uppdelade i små delar med konstant feedback om att du är på rätt väg (mikrobelöningar) och du kan bli godkänd även om uppdraget bara gick “ganska bra”.

 8. Jonas skriver:

  Detta spelår har varit väldigt bra må jag säga då jag mot alla förväntningar inhandlade ett WiiU, trots att jag intala mig att The next gen inte tilltalar mig ännu. Men när Mario Kart hade släppts och nya Zelda utannonserades på E3, kunde jag inte bärga mig. Och det är just det, jag valde just WiiU, vilket för många är konstigt. “Det finns inga spel etc” säger dom. Men jag håller inte med. Just nu finns det nästintill inga spel som tilltalar mig på Xbox one och PS4. Det kan bli det sistnämnda i framtiden då P.T släpps. Annars är det inte mycket. Tycker att det slängs för mycket oförtjänt skit på WiiU…tills man äger en själv. Nu till min lilla synpunkt. Jag vet att Tommy och Ludde recenserar som sig bör till konsollen. Men jag skulle gärna se WiiU recensioner från olika håll i framtiden. Tex om nu Tommy eller Ludde skriver om ett spel så gör även oväntade WiiU spelare det tex Sandra eller Anders det också om samma spel. Jag tror det skulle bli intressant läsning då olika intryck gestaltas. Man har ju en relation till era texter person till person, då ni är subjektiv på ett bra sätt. Det är just det svampriket vinner på.
  Tack för en bra sida och grym podcast. Ska försöka komma till Stockholm på jubileumsavsnittet.

Skriv en kommentar