Svamppod

Avsnitt 101: Life is Strange S1E1, Game of Thrones S1E2 & Operation Platinum 2015

I ett ganska typiskt mellanavsnitt hittar Anders, Ludde och Linus ändå saker att prata om. Förutom de nya episoderna i Life is Strange och Game of Thrones så har Anders en hel del spännande att berätta gällande årets upplaga av Operation Platinum. Vi avverkar därefter lite blandade nyheter, innan vi tar igen fyra(!) avsnitts lyssnarbrev. Hoppas ni gillar alltsammans!

Länkar


Hämta här

Kommentarer

 1. rakapparat skriver:

  Även Xbox 360 versionen av GOT, Episod 2 buggade rejält för mig. Speciellt första scenen som ni pratade om. Lagg, osynk i dialog osv. Riktigt besviken eftersom det förstörde en annars mycket bra spelupplevelse.

 2. BooliBoo skriver:

  Kul att höra er tillbaka på “riktigt” igen.

  Lyssnade på Retroresan i början av sommarn och där nämnde ni lite då och då svampriket och det var så jag letade upp eran Pod. Sen tog det dock ett par månader innan jag faktiskt gick in på eran sida för första gången men jag tänkte jag måste ju ändå se hur den ser ut och nu är jag fast. Som heroin troligtvis är fast med bättre eftersmak. Dock känns det lika dyrt som heroin då jag som sagt back trackat podden sen start och köpt på mig en massa mer spel som ni talat gott om och som jag “ska” spela…… frågan är när era jäklar 🙂 .

  Och nej jag behöver inte välja om jag ska jobba eller lyssna (fast hade jag behövt välja hade jag ju valt podden) utan kan göra det samtidigt fast frågan är om jag är lika effektiv?

  Sen tyckte jag era personliga poddar i somras var riktigt trevliga och ett bra inslag i erat pod galleri. Känns som att ni är rätt lika i erat förhållande till hur ni gillar spel och eran uppväxt och poddarna låter nästan som P4 dokumentär i takt och ton(det är positivt om ni undrar).

  Nu hoppas jag du slåss lite för Shadow of mordor i nästkommande avsnitten Anders och behöver du hjälp kan kan jag skicka en Shadow strike till dig.

  Jag tror faktiskt inte du vet vem jag är Anders då jag tragiskt nog är nästan lika gammal som Ludde mannen tror jag. Med tragiskt menar jag inte åldern i sig utan att man skulle vilja uppleva dagens spel med fräsha ögon. Du vet väl Ludde att vi är som rödvin, ju äldre vi blir desto bättre blir vi.

  Förresten, satan i gatan vad Anna är duktig på att teckna. Nästan så man blir lite avundsjuk när man gick in på hennes sida och såg alla mästerverk (hoppas det var hennes annars är det ju lite pinsamt).

  Nu blev det lite långt men ska jag gissa eran Goty 2014 blir det Mario Kart på plats 1-10 eller hur Tommy?

 3. Tasseklumpen skriver:

  Kul att ha er tillbaka!
  Linus – vad menar du med att Disney på egen hand har skrivit om USAs copyright-lag?

  • Ztyx skriver:

   Varje gång Musse Pigg håller på att trilla in i Public Domain så kommer Disney’s advokater och ser till att USA ändrar sin copyrightlag så att det inte händer, vilket innebär att alla som dör efter Walt Disney kommer behålla äganderätten till alla sina skapelser för evigt.
   (Är så jag har förstått det.)

 4. Ruben skriver:

  “Det där jävla Vampire.”
  Seger! Spelet nämndes i en podd! Min uppdrag är slutfört. Nu kan jag och Robert Jonsson/NateTraveler känna oss nöjda med att ha spridit det mörka rpg-evangeliumet vidare.

 5. JohnFooo83 skriver:

  Skönt att ha er tillbaka “på riktigt” nu efter jubileumspodd och gula villan-fyllor 🙂

  Håller med om det mesta ni pratar om angående Life is Strange och Game of Thrones. Båda två är väldigt bra spel som tyvärr lider av antingen konstigt språk (kewl kidz…) eller de numera klassiska Telltale-buggarna som screen-tearing (?) och dialoger som kommer två gånger. Precis som Anders nämner så tror jag spelmotorn Telltale kör mådde ganska bra av att ta steget till PS4/Xbone. Jag märker av en markant skillnad i alla fall.

  Precis som Ruben påpekar så tar hjärtat alltid ett litet extra skutt då “Vampire” nämns i “moderna” podcasts. Skitbra spel! Men en buggfest… Remake?

  GOTY nästa gång? Usch… Hoppas ni kommer ur podden helskinnade och att slagen under bältet är få 🙂 För min del är det Dragon Age: Inqusition som varit bäst under 2014. Kan dock förstå hur folk (Anders och Tobbe i avsnitt 100 bla) kan ha problem med spelet om man inte hängt med på tåget från början så att säga. Trist, men så är det. Efter DAI kommer Shadow of Mordor, och om storyn varit bättre tror jag det hade kunnat ge DAI en rejäl fight om förstaplatsen. Nåja.

 6. Magnus skriver:

  Enligt mig så har esport för unga ett problem som inte andra sporter har. I ingen annan sport tränar man 3h varje kväll på amatörnivå. Spele slukar ju deras liv totalt.

 7. Nicklas Pajlen skriver:

  Så grymt skönt att podden är igång igen. Nu kan man se fram emot varje tisdag igen. Podd flödet blir så satans tomt när ni inte är där.

  Såg Luddes Quicktitt av Life is Strange förut och förstår vad ni snackar om i podden. Jag kommer nog inte stå ut med spelet, det verkar vara på tok för bajsnödigt. Det är synd att DontNod schabblar bort ett väldigt bra koncept till spel dock.

  Angående Netflix Zelda serie är jag som Zelda-fanboy väldigt skeptisk. Jag har svårt att se att dom kan göra något intressant serie mässigt av Zelda i live action utan att det blir super löjligt. Jag hade velat se en animerad Zelda serie i Wind Waker stil istället.

 8. gabbay skriver:

  Bra avsnitt. Angående Game of thrones måste jag säga att hela Telltaleskonceptet har förlorat lite av sin kraft.

  Jag minns tex att i dom första episoderna av TWD så fick man iallafall spela lite. Tex olika pussel, man fick välja vilka man skulle prata med i sin egen takt m.m. Nu får man friheten av att röra kameran två millimeter till vänster eller höger. Dessutom så känns dom få speldelarna som ändå finns som ren filler.

  Man börjar dessutom se igenom illusionen av valen.
  Är det inte dags för telltales att uppdatera sin grafikmotor snart, dom borde ju efter framgångarna med TWD ha en stor kista med deg.

 9. Niclass skriver:

  Hej Svampar!
  I slutet av 90-talet gjorde jag det idiotiska och sålde mitt SNES med en jäkla massa bra spel för en struntsumma men nu har jag äntligen skaffat en igen! Så jag tänkte höra med er vilka spel ni tycker jag borde skaffa?

  Just nu har jag F-Zero och Mario Allstars + Super Mario World och jag skulle vilja ha tips på bra spel som kanske inte är så kända då jag har haft t.ex. Super Metroid (Världens bästa spel!), Donkey Kong Country-serien och Zelda: A Link to the Past.

  Vad det är för genre spelar ingen roll då jag gillar det mesta så det är bara att nämna era favoritspel!

 10. Caymot skriver:

  Det är sagt att This War of Mine ska komma till iOS apropå Couchérs fråga.

  Det finns fö ytterligare ett indiespel som tar upp depression på ett seriöst sätt, det heter Neverending Nightmare.

Skriv en kommentar