Svamppod

Avsnitt 219: Skruvmejsel rakt i nacken

I veckans avsnitt av Svamppod pratar Siri, Matilda och Niklas bland annat om kontroversen kring spelet Kingdom Come: Deliverence. De pratar även om vad det innebär att vara introvert och passar också på att ge Assasins Creed: Origins lite välbehövd kärlek. Niklas berättar också exakt hur mycket han njöt av att springa runt i Hitman och mörda folk med en skruvmejsel.

Hämta här

Kommentarer

 1. Manuel skriver:

  Jag tycker ett spel borde få porträttera villen typ av människa som helst, förutsatt att det inte tydligt försöker trampa folk på tårna. Det stör inte mig att det saknas mörkhyade i Kingdom come, även om t.ex nubierna tog sig upp i Europa under medeltiden så kanske det inte är svårt att tänka sig en liten tjeckisk by utan en mörkhyad person. Håller dock med Niklas att det är attityden som han tar till som är problemet.

  Hela ”historiskt korrekt” är dock skevt då historien är inte en korrekt bild av hur samhället såg ut förr. Ett exempel på detta är hur vi alla får lära oss om Birka och att det var en av de största och viktigaste forntida städer i norden. Man glömmer dock väldigt ofta bort Uppåkra som antagligen varit mer betydande under en längre tid, antagligen för att det inte ligger nära huvudstaden och Det under sin storhetstid tillhörde Danmark.

 2. T4 Was Here skriver:

  VA! Kommer ni inte ihåg den delen av Digimon när dom jagar Vampyr digimonen Myotismon till den riktiga värden?
  Det är ju den bästa biten…

  Men jag tycker nog att ni över reagerade lite över vad låter som ett par hejdukar som del säger att inte ska gör vad deras boss vill följt av nått elakt för att verkligen hamra in att dom är skurkar.
  Vilket är okay att bli upprörd över när det handlar om ett allvarligt ämne.

  Men ni gick nog lite för långt när ni oironisk gör en Helen Lovejoy över dom stackars lätt på verkade sjuåringarna.
  För här är grejen, SPEL HELVETET HAR 12 ÅRS GRÄNS!
  Och som en som har spelet det först DMS:CS i över 200 timmar(genom att tjuv-grinda på jobbet~ Tack Auto battle för det) så kan jag berätta att det händer mer olämplig skit än douche-bro Hacker kräk.
  Som när en Tankmon tar livet av sej för att han inte vill användas som ett missilstyrsystem eller när man hjälper Doctor Datamon göra droger av bajs.

  Och den stora twist i spelet, som ni uppenbarligen inte bry er om är att efter man tagit hand om Hacker Gängen och det onda Mega-Företaget så visar det sej att den onda VD bitchen med dom stora tuttarna var Crusadermon i förklädnad och öppnar en portal till Digivärden så “Royal Knights” Digimon gruppen kan utrota mänskligheten som hämnd för att dels så har ju en hel Digimonens blivit förslavade av Hackare och så för twist nummer två, för att det muterade “all consuming” dataviruset Eaters släpps löss i digivärden som är andligen till att gick åt fanders. Och dom som gjorde detta illdåd var DU! och dina barndoms vänner, fast det var en olycka som hända när dom beta testad EDEN systemet och råkade öppna ett portal till Digivärden.(DUN DUN DUN!) Och det jag vill komma med detta är att det händer en hel del i det här spelen, efter typ en massa timmar av build upp.

  Fast om ni inte orkar med att spela en okay “Persona Wanna Be” så länge så ge Digimon World: Next Order en chans istället.
  Det utspelar sej i digimon världen, tar serien tillbaka till sina Tamagotchi rötter och har en 7års gräns så dom lär nog inte tryck i så många “adult themes” som Cyber Sleuth har.
  (Fast CS slutar så klart med att man använder “THE POWER OF FRIENDSHIP” för att spöa slutboss… Bara för man siktar på en äldre målgrupp betyder det inte att man ska strunta i tropesen.)

  -Tentomon4 out!

Skriv en kommentar