Jag har alltid hatat att träna. Vid något tillfälle har det varit nära att jag fått till en rutin som fungerat. Något som känts, om än inte direkt bra, så i alla fall inte kasst. Det har oftast handlat om löpning, gym med nån polare eller badminton. Tyvärr har det alltid landat i att träningen hoppats över för många gånger på raken och plötsligt är rutinen som bortblåst. Hejsan soffan, min gamla vän.

Så, vad ska en 30-årig träningshatande kis, med några för många kilon och lite väl taskigt flås göra? Ja, en hel massa saker såklart men det minsta borde ändå vara att röra sig med någon sorts regelbundenhet.

Upp på scen Ring Fit Adventure!

För lite mer än en vecka sen så skaffade jag Ring Fit Adventure och jag hade någon form av halvbakad tanke om att hitta ett nytt sätt att se på hur jag rör mig. Jag tror inte att detta kommer vara mitt sätt att träna fram tills jag dör men det kanske kan vara starten som får mig att hitta mitt sätt att träna? Mer om själva spelet vid ett senare tillfälle!

Nästa problem: Hur ska jag hålla fast vid denna träning tills det blir en vana, hur ska jag lyckas få till en rutin som (åtminstone nästan) sitter? Här tänker jag helt sonika ta hjälp av er, jag ska skriva ett inlägg i veckan om min resa med Ring Fit Adventure tills kampanjen är klar. Därefter ska jag – förhoppningsvis – ha hittat på en fortsättning till mitt tränande, något som kanske inte innefattar märkliga plastringar, blålila monster och Nintendologgor.

Några korta målsättningar:

    • Jag ska träna minst fem gånger i veckan med Ring Fit Adventure
    • Minst 15 minuter aktiv träning per gång.
    • Ett inlägg i veckan

Detta är kanske inte speciellt mycket, men för mig som inte tränat regelbundet sen lumpen 2009 är det en stor omställning, ett nytt sätt att tänka och att vara. Jag hoppas verkligen att detta ska mynna ut i en träningsform som jag faktiskt kan hålla fast vid och fortsätta med.

Så! Häng med mig på vad jag hoppas kommer bli en grundlig undersökning hurvida Ring Fit Adventure är ett bra sätt för en träningshatare att, förlåt för klyschan, starta ett nytt liv.

Vi hörs igen om en vecka, då ska jag snacka plast, träningsvärk, och tramsiga minispel!