Så, vecka två är kommen och även om en kortare sjukdomsperiod har kommit i vägen så har jag ända försökt orka med några kortare pass trots hosta. Jag har dålig koll på hur sjukdom och träning lirar ihop, men jag misstänker att mitt sätt att röra på mig med Ring Fit Adventure inte påverkar sjukdomsförloppet nämnvärt. Dock, vilket jävelskap det är att göra squats med ont i halsen, så passen har inte blivit speciellt långa under föregående vecka.

Jag har nu haft träningsvärk i olika delar av kroppen i två veckors tid, senast tog magen  och började hojta om muskler jag knappt visste jag hade, om ni ursäktar klyschan. Allt eftersom kampanjen fortgår så låser jag upp nya träningsformer, och därigenom går träningsvärken runt i kroppen. Benen har dock klarat sig fint, kanske beror det på förskolläraryrket. Jag står och sitter om vartannat och får således dagligen rätt många knäböj i benmusklerna. Jag vet inte, men benövningarna är de enklaste i spelet hittills.

Så, det är väl hög tid att jag börjar prata om själva spelet. Först och främst vill jag bara nämna min förvåning över hur bra ringen är. Det kan vara den stadigaste biten plast jag äger just nu. När du sätter igång för första gången ber spelet dig testa att trycka ihop och dra isär ringen för att mäta din grundstyrka, jag startade hela kalaset med att ge mig själv en rejäl örfil med ringen, den är mycket stabilare än vad den kanske ser ut.

Äventyret som ramar in all träning är kanske inte jättebra, men tillräckligt habilt för att åtminstone hålla intresset uppe. Du hittar en ring, i ringen är en jättestor elaking vid namn Dragaux fångad. Du råkar släppa ut honom och hans ondska börja regna ner över världen du befinner dig i. Ringen, som heter… Ring, ber dig om hjälp att stoppa ondingens framfart. Genom att springa på stället, på olika sätt trycka och dra i ringen, göra benböj och en massa andra övningar levlar du upp din karaktär och tar dig igenom världarna som presenteras på skärmen, varje värld avslutas med ett lite hårdare träningpass mot Dragaux. Det är… okej. Jag vill fortsätta, jag vill se vad som finns bakom nästa dörr, och jag vill låsa upp nya övningar. Det fungerar, inte jättemycket mer än så, men det fungerar.

Stora stygga brottarlinnet.

Spelet är inte perfekt, det är ibland irriterande hur mycket spel det försöker vara när jag bara vill ta mig till nästa övning. Hälsodrycker, störiga sidokaraktärer och klädköp är ju alla stapelvaror i rollspelens värld men här känns de oftast som onödiga avbrott. Samtidigt är levlandet av karaktären vad som får mig att fortsätta träna. Jag vet inte hur många gånger jag försökt starta upp 7 minute workout-liknande program de senaste åren. Program som alltid avslutats långt innan jag börjat se resultat, kanske denna gången ska jag åtminstone hinna se någon liten muskel utvecklas.

Kanske.

Nästa vecka: Pilbågar, jägarvila och pannsvett!