Retroresan

Vafan, har du haft feber?

Äntligen är vi tillbaka på riktigt och får tummen ur gällande dissikeringen av Conker’s Bad Fur Day. Vi vädrar våra åsikter om Nintendo 64 som plattform, vikten av av bra manus när man gör parodier och att kiss och bajs kan vara både roligt och äckligt på samma gång. Anders har traskat vidare i Final Fantasy VII och nästa vecka tar vi oss an Gun.Smoke till NES.

Musikpaus

Retroresan: Vafan, har du haft feber? (Conker’s Bad Fur Day klart, Gun.Smoke start)

Kommentarer

 1. Lephyrius skriver:

  Samson: Atari 2600 är snyggt? Det är hemskt fult det känns som tidig 2D de hade alldeles för lite kraft att göra något och skulle ha hållit sig till textbaserade spel.
  Python tidningen är en hemsk tidning jag köpte en gång men aldrig mer.
  Jag har klarat hela Conker: Bad Fur Day har jag spelat igenom hela spelet men jag upplevde inte det som allvarligt eftersom jag uppfattade slutet som väldigt svarthumor/galghumor och hela spelet går igenom en massa humortyper där de börjar med lättsam slapstick eller prutthumor och slutar med den mörka humorn. Det finns typ någonting för alla. Jag förstår inte hur man kan missuppfatta och börja ta ett spel så seriöst när det börjar så oseriöst.
  När pizzor blir leftover så utvecklas Umami och är smaken av nedbrutet protein och finns bl.a. mycket av i soja, mögelost och surströmming.(Matnörderi)
  Kabel hoppande i Final Fantasy VII hade jag inte alls problem med. Red XIII:s namn är Nanaki och Sephiroths svärd är Masamune.

  Åhh! Äntligen en Top-down-shmup det är favoriten bland shmup spel. Sedan är både västern och pirat teman i spel underskattade.

  Gun.Smoke

  1.Grafiken: Ganska fin grafik inget spektakulärt men funktionell. Jag älskar att det blir skotthål på wanted postern för den man dödar. Skönt att man kan se skotten mycket bra skulle ha blivit för svårt annars.
  2.Ljud: Capcom gör generellt mycket bra musik och det här är inget undantag. Jag tycker det är skön musik som sätter stämningen att man är i vildavästern. Bäst måste nog 1:a banans musik.
  3.Kontroll: Väldigt skön kontroll gillar att man kan sikta typ som på SmashTV.(hmmm undra om SmashTV har kikat på Gun.Smoke?)
  4.Gameplay: Väldigt balanserad gameplay jag gillar att man kan köpa sig vapen.
  5.Utmaning: Ganska utmanande men ändå inte omöjligt jag klarade spelet 4:e gången jag spelade. Hade störst problem med ninjan i Death Mountain.
  6.Slutsats: Det här är ett spel jag inte ångrar att jag har spelat men jag kommer nog inte spela det här igen. Även fast vilda västern lockar så finns det bättre alternativ.

  Coolt! Med Mega Man 10 kul att ni spelar moderna spel. Men kanske ni borde byta namn till Spelresan istället för Retroresa!

 2. Lunkan skriver:

  Fudjiiiööö
  Sorry dett ahar inget med detta avsnit at göra, ligger efter och lyssnar på gradius avsnittet nu…
  MEN, jag vill gärna att anders klipper ihop hela sin resa i ff6… Efter att han gjorde det med fyran blev jag jättesugen på att höra hela sagan om sexan, vilket är ett spel jag faktiskt spelat…
  Och eftersom jag inte orkar lyssna igenom alla avsnitt vore det ju jättejättebra… För mig… Eftersom vi alla vet att ni gör saker för min skull… Kram på er…

  Oj, nu pratade ni om Tv-spels TP i gradiusavsnittet:) … I Maj ska jag inte plugga som en idiot längre så då kan jag nog ha lite tid att sammanställa lite frågor, det verkar ju jättekul:)

 3. Tony Bill skriver:

  Jag tycker att ni missar en grej gällande den “barnsliga” humorn, och det är ju hur Rare på ett snyggt sätt för in de barnsliga elementen i gameplayet. Ta för exempel i fallet när det fulla bi: et ska “göra sitt” med den vackra solblomman (är det för torrt att säga att hon har B-kupa nu?). Trots allt gjuter de ju in ett plattformsmoment i solblommans bröst (som funkar ungefär som Marios studsmatta). De är ju både finurligt och roligt!

 4. Careface skriver:

  Jag har lite för mycket att göra för att hinna med din enorma Paze när det gäller FFVII! Försöker så gott jag kan dock! Ska försöka rädda Aeris nu.. Den kidnappade saten.
  Det jag tycker mest om med spelet måste jag dock erkänna att är hennes “Theme-song”, helt underbar.

 5. Oldgast skriver:

  Mycket bra avsnitt. Lite mycket hackande på den första konsolen som jag började lira ordentligt på. Gällande kontrollen så är väl det största problemet den plastiga styrspaken som kan bli ganska utsliten och oskön efter ett tag. Annars många fina spel. Ett straff skulle kunna va om Anders blev tvungen att spela igenom något av de spelen som han kritiserade på Samsons lista. Hade kanske varit ännu bättre om Samson skulle få ett sådant straff och få spela Rosa Pantern. Men det kunde vara kul om det nu skulle finnas tid vill säga.

Skriv en kommentar