Retroresan

Labyrinten trollar!

Då avlägger vi rapport om Rollgergames till NES. Denna gång försöker vi slå någon slags världsrekord i offtopic vilket gör att avsnittet klockar in på hela 3 timmar – och då utgår till och med Sagostunden denna vecka! I programmets senare del diskuterar vi några av våra favoriter när det kommer till Art Direction. Mycket nöje!

Musik

Länkar

Retroresan: Labyrinten trollar!

Kommentarer

 1. Mckorv skriver:

  Bra avsnitt!

  Jag är nog en av få men jag tycker troll är svinroliga. Det klart att trollet “vunnit” över dig om du blir upprörd och börjar gnälla. Dessutom var väl trollande det enda ni gjorde i strider-avsnittet.

  Peace

 2. Ape skriver:

  Även om just spelet var helt ointressant så blev det ändå ett bra avsnitt. Kul att höra om era favorit art directions, mer sånt! Gillade Aladdin avsnittet väldigt mycket, bästa på länge. Ser framemot fler vs avsnitt. Vad sägs om vs 90 tals action filmer, spela Judge Dredd, Stargate och Demolition Man till SNES.

 3. Lephyrius skriver:

  Det var inte alls bra att säga “bög iTunes” dels för att att jag gillar homosexuella eftersom de går emot strömmen och jag är själv en mac-nörd. Anders borde verkligen bli bestraffad för det!

  Åhhh! Jag älskar Barry White!

  Meh! Inget med läder i butiken. Kanske en kockrock vore perfekt! Men jag vill ha ett förkläde som är enkel att rengöra med typ lite gummiaktig yta.

  Jag älskar The Offspring! En av mina lite mera udda(som kanske inte är så stor) är låten “Special Delivery”. Men jag gillar inte deras första skiva men alla andra har varit mycket bra framförallt: Smash, Americana, Conspiracy of One och Ixnay on the Hombre.

  Hur kan Anders spela InFamous när han inte har spelat Planescape: Torment?

  Blir det: Sonic vs Mario? Phantasy Star vs Final Fantasy vs Dragon Quest? Shadowrun på SNES vs MD?(det skall vara stor skillnad mellan versionerna) Castlevania på SNES vs MD? Eller kanske Street Fighter Alpha 3 PS1 vs Saturn? Kanske Bomberman PS1 vs Saturn?

  Samson: Du får inte göra ett HALO hopp.

  Vilka världsliga problem? Jag brukar aldrig störa mig på hur folk uttalar saker. Mer än kanske pannkakor istället för plättar eller kanske gigs istället för gigabyte.

  Vi använder vektorgrafik idag också eftersom vi använder 3d vektorgrafik. Another world använder troligen 2d vektorgrafik. Sedan så är texturer bara en efterkonstruktion eftersom utvecklarna inte kan pressa igenom så många trianglar som det skulle behövas för att få tillräckligt bra detaljer.

  Jag tycker vi skall spela Lomax jag har inte spelat det och det ser väldigt mysigt ut.

  Jag skulle nog skita på mig om jag spelade Silent Hill.

 4. Alex skriver:

  En genomspelning av Strider för varje ‘bög’ i negativ bemärkelse?

 5. Micke skriver:

  Ni borde kanske – likt Obiter Dictum – ha en lek som rör varje gång ni säger “förstår du vad jag menar?” snarare än varje gång ni nämner Megaman. 🙂

  Hur som helst, trevlig lyssning, som alltid.

Skriv en kommentar