Övrigt

Nintendo är alltid Nintendo

När det nu viskas om en nya stationära konsoler från både Microsoft och Nintendo så har jag svårt att se hur framförallt Nintendo ska kunna upprepa den succé som de prickade in med sitt Wii. Fool me once, liksom.

Sen slår det mig att det inte direkt var första gången företaget rönte framgångar. I videoklippet ovan visas den första fasen i den explosion som företaget stod för när de introducerade Nintendo Entertainment System för den amerikanska marknaden. Och även om det är stor skillnad på då och nu så är det väldigt många ord och fraser som känns igen även på senare år.

Nintendo är alltid Nintendo och även om jag tror att deras nya konsol inte kommer sälja så bra så att den finns på varje ålderdomshem, så tror jag definitivt att maskinen kommer sälja. Och folk kommer, även då, vara Nuts for Nintendo.

Kommentarer

 1. Tommy Håkansson skriver:

  Det känns som att Nintendo satsar mer och mer på hardcoreskaran nu när Sony och MS satsar på casual. Titta bara på de existerande och kommande spelen till 3DS.

  Sen är det ju min plikt som fanboy att anmärka på “fool me once”. :p Det är ju inte som att någon borde trott att konsolen skulle ha HD-grafik, alla AAA-titlar och utsökt tredjepartsstöd. Alla borde vetat vad de köpte.

 2. SpeLinnea skriver:

  Den där videon är så fantastisk. Hur lyriska kidsen är. Det ska verkligen bli intressant att se Nintendos nästa steg. För liksom med Apple så finns det ju en fanskara som köper produkten, oavsett. För det är Nintendo. Jag hoppas Nintendo kan hänga med i svängarna länge till iallafall.

 3. Alex skriver:

  Hejsan, fantastiskt bra blogg!

Skriv en kommentar