Svampen. Denna icke-växt och eventuellt utomjordiska intelligens. Hur förökar den sig egentligen? Låt mig förklara. Svampens hatt, den som sticker upp ovanför jorden kallas för en fruktkropp, men den kan också kallas för t.ex Ludde eller Siri. Fruktkropparna tillverkar sedan sporer via till exempel Twitter och Svampriket.se som de med vinden sprider till nya platser där andra skribenter och spelälskare befinner sig. När sporerna slagit rot i passande värddjur gräver sig skribenten ner i skogsmyllan vi kallar för Svampchatten, där hen ligger och jäser och svettas en stund. Sen plötsligt händer miraklet. En ny svamp, eller rättare sagt tre, sticker upp ur mossan. Bevittna dem:

Mitt namn är Jesper Karlsson och ni kanske känner igen mig från mina år på svenska Gamereactor eller under tiden på Slutet. Eller halflife.nu om ni är riktigt gamla i gamet. Jag är och känner mig närmare medelåldern än ungdomen med mina snart 38 ackumulerade år och jag har spelat spel i över 30 år. Min första maskin var en Atari XE Game System och sedan dess blev det mest Nintendo-spelande och ologiska äventyrsspel på PC under årens lopp. Som så många andra i min ålder så försöker jag hålla fast vid ungdomen så gott jag kan och jag gör mitt bästa med att samla på retro-spel och då framför allt spel till Segas plattformar, även om det mesta slinker ner mellan varven.

I takt med att jag har mognat och övermognat så har jag insett att Sega var ett svart hål för mig och åtgärdade detta genom att köpa så mycket gammal plast som jag bara kunde. Det är något speciellt med dessa stora plastaskar och dessa spel som man knappt hört talas om. Mega Drive är min solklara favorit även om jag verkligen gillar Master System också. Att få skriva på Svampriket är lite av en dröm som slagit in. Det är väl ingen jättehemlis att jag gillar svamp-teamet skarpt och jag är vansinnigt spänd på att få skapa grejer med detta gäng.

Till vardags arbetar jag inom Telekom och jag har en förkärlek för spel med skjutvapen och jag gillar att spela online få känna blodet koka i frustration över hur mycket bättre än mig alla andra är. Även om jag lade min grund i id Softwares klassiska dödsmatchskjutare Doom, Doom 2 och Quake så är det nu för tiden mest Titanfall och Call of Duty-spelen som gäller för mig. Av någon anledning älskar jag även scrollande shoot ’em ups trots att jag är mer  än lovligt dålig på dessa så finner jag någon slags bisarr zen-känsla av att omge mig med drivor av fiende-eld.

Jag ser fram emot min tid på Svampriket och jag hoppas att vi kommer att leverera massor av kvalitativ material till er. Det har kokat länge nu och min kropp är redo. Trots att jag har skrivit om spel sedan på både stora och små siter sedan slutet 90-talet så pirrar det ändå rejält nere i maggropen.

Hallå på er alla! David Ehrelind heter jag. Före detta youtubare som, likt Electric Banana Band, hellre ville testa på att bo i en svamp.

Jag har tyckt till om tv-spel sedan cirka 2012 när jag fick en praoplats och senare frilansjobb hos lokaltidningen Nollnitton. Ett år senare startade jag Youtube-kanalen Polygonprettot där jag, som en lite mer överdriven version av mig själv, dissade både populära och obskyra spel. Sedan dog plötsligt engagemanget och det blev dags att lägga ner. Och det var då som en skvallrande Linus Svensson avslöjade att Svampriket snart skulle börja rekrytera nytt folk.

Ni kan förvänta er lite allt möjligt från mig här på riket. Men framför allt kommer ni att få se några tappra försök att göra djupgående videoessäer, samt en hel del skitsnack i framtida poddar. Eller vem vet, det finns så mycket att göra här på riket! Oavsett hoppas jag att ni kommer tycka om vad jag och de andra två nykomlingarna har att erbjuda!

Mitt namn är Matilda Duvri, jag är en mång-nördande individ som fann kärleken för just spel väldigt tidigt i livet, jag var endast 7 år när jag tillsammans med min äldre bror slog våra undersåtar i Dungeon Keeper och ledde ett frenetiskt jagande av stjärnor i Super Mario World tillsammans med min storasyster. Men min första stora kärlek i spelvärlden var dock en helt annan, nämligen den fantastiska värld där Guybrush Threepwood huserar. Det var pussellösandet och den magiska stämningen i Monkey Island spelen som fick mig att verkligen falla pladask för spelens värld.

Idag spelar jag det mesta som rycker med och trollbinder mig och just nu bultar mitt hjärta lite extra hårt för Overwatch som jag spelar på både PC och PS4 till mina fingrar blöder! Jag är en självutnämnd mästare på headshots, och många skulle nog säga att jag är en ganska så dålig förlorare… och vinnare.

Det är inte bara spel som får mitt hjärta att banka lite extra hårt, jag har även en stor kärlek till film och TV-serier och däribland framförallt skräckinriktade sådana, vilket också avslöjas i mina val av tatueringar som många består av genrens giganter.

Jag brinner för människors rättigheter och kallar mig stolt för feminist samt kroppsaktivist. Men det är inte bara de vuxna människorna i samhället som jag vill kämpa för, utan även de yngre, de som kanske inte har en egen röst eller ännu inte vet hur de ska uttrycka den. Därför var mina pågående universitetsstudier till förskollärare ett självklart val för ett framtida yrke för mig.

Mer information om våra nya tillskott hittar på vår Redaktionssida. Ta nu i från tårna och hälsa våra nya svampar välkomna!