2017 ligger minsann inte på latsidan än så länge vad gäller riktigt feta spelsläpp. Det har inte varit riktigt lika fullt upp bland spelnyheterna, men Nintendo har åtminstone snackat lite om de problem folk haft med sina Switch-konsoler. Dessutom har uppmärksamma fans hittat ett hemligt meddelande i pro controllern. Och vet ni? Khal Drogo ska spela Rico i Just Cause-filmen.

Reggie Fils-Aimé kommenterar Switch-problem

Haft problem med de här? Då är du inte ensam.

Sedan Nintendo Switch släpptes för lite mer än en vecka sedan har rapporter om tekniska problem dykt upp på olika ställen på nätet. Två av de största gör gällande att Joy-con-kontrollerna kan tappa kontakten med konsolen – och att dockan skulle repa skärmen. Nu har Nintendos USA-chef, Reggie Fils-Aimé, kommenterat problemen i en intervju med Time.

Angående att dockan skulle repa skärmen på konsolen säger Reggie Fils-Aimé att det inte är något som den Nintendo-personal som hanterat konsolen på hundratals event har märkt av.

När det gäller Joy-Con-problemen säger Nintendo till Time att andelen personer som anmält problemen till dem inte är större än vid något annat konsolsläpp. Men man uppmanar ändå alla användare som stöter på något av problemen att höra av sig till Nintendo.

Niklas tankar: Det är såklart omöjligt att veta hur stora dessa problem egentligen är. Den som kollar hopklipp av videor där folk visar upp sina problem kommer att uppleva det som att Switch är ett brinnande vrak, medan Nintendo målar upp bilden av att det är extremt få som har problem. Efter nästan två veckor med konsolen har jag definitivt upplevt att vänster Joy-con tappat kontakten lite när jag suttit med den i händerna och haft ett ena benet framför kontrollen. Några repor på skärmen har jag dock inte sett trots att jag tagit ur och satt Switch i dockan dagligen sedan jag fick hem den. Den som lever får se hur det här artar sig.

Jason Momoa blir Rico i Just Cause-filmen

Till och med ärret stämmer ju! Foto: Florida Supercon, Creative Commons

Den amerikanske skådespelaren Jason Momoa har hoppat på filmatiseringen av Just Cause-spelen, utvecklade av svenska Avalanche. Det skriver Variety. Momoa, som är mest känd för att ha spelat Ronon Dex i Stargate Atlantis, Khal Drogo i Game of Thrones och Aquaman i kommande Justice League-filmen, kommer att spela seriens huvudkaraktär Rico Rodriguez.

Regisserar filmen gör Brad Peyton, mest känd för San Andreas.

Niklas tankar: Hawaiianske Jason Momoa som mexikanske Rico Rodriguez? När jag först läste om det såg jag det inte, men när jag sedan klippte ihop collaget ovan insåg jag att det kanske inte är så illa pinkat ändå. Momoa är grym i både Stargate och Game of Thrones, och med San Andreas-regissören tänker jag att det här kanske skulle kunna bli en härligt tramsig actionrökare ändå. Vad tror du?

Nintendos hemliga meddelande till spelarna

Nintendo har gömt en hälsning till sina fans i plasten på Pro controllern till Switch. Meddelandet uppmärksammades först av Reddit-användaren Tropiux (via Kotaku). Under den högra styrspaken går det att, från rätt vinkel, se texten ”thnx2 allgamefans!”. Vem som lagt dit den lilla hälsningen till Nintendos trognaste fans är ännu oklart, men trevligt är det i alla fall.