Information

Operation Platinum: Finalveckan

“Operation Platinum” är ett projekt som går ut på att samla Platina-troféer till Playstation 3-spel. Vill du läsa mer om projektet kan du göra det här.

Processens slutdatum närmar sig med stormsteg och för vissa av oss har vi passerat punkten för bråttom. Av operationens fyra deltagare har 2 redan gått i mål genom att passera 10 Platinas – ett stor grattis till Tobias Andersson och Markus Persson. Detta lämnar Jonas Söderström samt mig själv kvar. Jonas har hela sex platinas att plocka och inte ens han själv tror att det är möjligt under dessa korta dagar. Men hoppet lever, in i det sista och i alla fall jag hoppas att Jonas får blodad tand från en eventuell platina i Dark Souls.

För min egen del ser det lite ljusare ut, även om de senaste dagarnas spelande varit kantat med svårigheter, problem och rent jävelskap. Jag har i nuläget totalt sju platinas vilket innebär att jag har tre kvar att plocka. De tre som jag valt att sikta in mig på är Sly Cooper 2, God of War och God of War 2. I Sly Cooper 2 återstår det egentligen bara att spela ut spelet, eventuellt behöver jag gå tillbaka och plocka lite mynt för att kunna köpa de uppgraderingar som genererar troféer. I God of War återstår endast en renodlad speedrun då jag endast saknar den guldtrofé man får när man klarar spelet på under fem timmar (vem fan är Jason McDonald?).

Mitt Mount Everest av jävelskap är istället God of War 2. De svåra har jag egentligen redan tagit, den enda som återstår är en trofé som glitchat för mig. Två gånger. Jag har spelat spelet ett flertal gånger, två av dem på Playstation 3 men ingen av dessa gånger har trofen “Boss Batch 3” dingat in, trots att den är storyrelaterad och egentligen omöjligen att missa om man spelar ut spelet. Jag skulle därmed vädja till er som läser och bryr er om ni har någon erfarenhet av detta problem, och om det finns någon eventuell lösning på mitt problem.

Jag brukar ofta säga att jag är en person som presterar bäst under press och det stämmer ganska ofta. Men skepsisen har spridit sig och fått fäste i mig och när jag igår för andra gången blev snuvad på en avgörande trofé var mitt huvud tungt. Men jag har inte gett upp än, långt ifrån. Jag har bara lite blåmärken som jag måste få gnälla över.

Kommentarer

 1. Härligt att höra att ni kämpar på! Själv så nöter jag Demon’s Souls just nu, och det SLUKAR tid som fan! Har väl cirka 60 timmar speltid, och det känns som jag fortfarande har en bra bit kvar.

  Angående ditt problem med “Boss Batch 3” så är detta ett känt problem.
  Gå in till http://www.ps3trophies.org/forum/god-war-ii/31010-trophy-guide-road-map.html och scrolla ner till alla trophies och leta reda på Boss Batch 3 så kan du läsa om olika sätt att fixa ditt problem.

  Lycka till!

 2. Tobias Andersson skriver:

  Vad är deadline för 20 platinas? Nästa nyår känns för långt borta.

 3. Tobias: Om ett halvår? 2012-06-30 som sista dag? 🙂 Ska det verkligen vara 20 då? Blir svårt för nya att hoppa in i detta. Kanske bara ska säga 10 st nya? Jag är på 12 nu och ska då ha 22, t.ex.

 4. Tobias Andersson skriver:

  It’s on!

 5. Hektor (@hektoranders) skriver:

  Er anonyma twitterröst övertygade mig. Jag är på och twittrar så fort någon framgång inträffar.

 6. Anders Brunlöf skriver:

  Under de två senaste dagarna har jag lyckats plocka platinan i både God of War och God of War 2 (Jävla skitglitch blev ägd!)

  Så nu har jag bara Sly kvar att spela ut. Håller tummarna att jag hinner bara, med allt annat man vill hinna med på sin semester 😉

 7. Härligt Anders!

  Jag tror du kommer fixa detta, enligt statistiken så har ~68% utav Sly 2-ägarna platinum i spelet (http://psnprofiles.com/trophy/Sly-2-Band-of-Thieves/Unlikely-Bandit), detta är en väldigt hög siffra och bör således betyda att spelet inte är speciellt svårt. Utan det handlar bara om att göra det, som du i princip redan skrivit i artikeln.

  Så om du får tid ikväll, och/eller imorgon på dagen så tror jag du är i mål!

 8. Anders Brunlöf skriver:

  Platina no. 10 dingade vid femtiden imorse! I made it! I rule all.

  Gott nytt år!

Skriv en kommentar