”Operation Platinum” är ett projekt som går ut på att samla Platina-troféer till Playstation 3-spel. Vill du läsa mer om projektet kan du göra det här.

Processens slutdatum närmar sig med stormsteg och för vissa av oss har vi passerat punkten för bråttom. Av operationens fyra deltagare har 2 redan gått i mål genom att passera 10 Platinas – ett stor grattis till Tobias Andersson och Markus Persson. Detta lämnar Jonas Söderström samt mig själv kvar. Jonas har hela sex platinas att plocka och inte ens han själv tror att det är möjligt under dessa korta dagar. Men hoppet lever, in i det sista och i alla fall jag hoppas att Jonas får blodad tand från en eventuell platina i Dark Souls.

För min egen del ser det lite ljusare ut, även om de senaste dagarnas spelande varit kantat med svårigheter, problem och rent jävelskap. Jag har i nuläget totalt sju platinas vilket innebär att jag har tre kvar att plocka. De tre som jag valt att sikta in mig på är Sly Cooper 2, God of War och God of War 2. I Sly Cooper 2 återstår det egentligen bara att spela ut spelet, eventuellt behöver jag gå tillbaka och plocka lite mynt för att kunna köpa de uppgraderingar som genererar troféer. I God of War återstår endast en renodlad speedrun då jag endast saknar den guldtrofé man får när man klarar spelet på under fem timmar (vem fan är Jason McDonald?).

Mitt Mount Everest av jävelskap är istället God of War 2. De svåra har jag egentligen redan tagit, den enda som återstår är en trofé som glitchat för mig. Två gånger. Jag har spelat spelet ett flertal gånger, två av dem på Playstation 3 men ingen av dessa gånger har trofen ”Boss Batch 3” dingat in, trots att den är storyrelaterad och egentligen omöjligen att missa om man spelar ut spelet. Jag skulle därmed vädja till er som läser och bryr er om ni har någon erfarenhet av detta problem, och om det finns någon eventuell lösning på mitt problem.

Jag brukar ofta säga att jag är en person som presterar bäst under press och det stämmer ganska ofta. Men skepsisen har spridit sig och fått fäste i mig och när jag igår för andra gången blev snuvad på en avgörande trofé var mitt huvud tungt. Men jag har inte gett upp än, långt ifrån. Jag har bara lite blåmärken som jag måste få gnälla över.