Information

P3 Spel drar igång igen

Det finns en liten skara människor här i världen som bryr sig om saker jag gör. Min mamma, min fästmö och kanske en kompis eller två. Det här inlägget är för dem.

För ett tag sedan fick jag reda på att P3 godkänt programmet för en höstsäsong. Min telefon var tyst och min inkorg ekade tom.
Som ni vet förbarmade sig Angelica “Xboxflickan” Norgren över mig i våras och lät mig vara en del av P3:s stora spelsatsning. Jag fick där i 11 avsnitt gå genom valda delar av spelhistorien. Jag hade jätteroligt med att ta fram och skapa avsnitten. Ljudteknikern Jonas Sjöberg skapade sedan magi med sina övermänskliga kunskaper. Resultatet blev “Samson Wiklunds Episka Guide till Spelhistorien – en radioodyssé i tio delar”.

För ett tag sedan fick jag reda på att P3 godkänt programmet för en höstsäsong. Min telefon var tyst och min inkorg ekade tom. Jag befarade det värsta. Var de missnöjda med mig? Hade mina inslag varit en flopp? Hade folk klagat på alla faktafel som smugit sig in? Hade folk insett hur irriterande jag är? Hade folk insett vilken horribel radioröst jag egentligen har?

Jag mailade producenten, Anton, och frågade försynt om det fanns plats för mig i höstsäsongen.

Inget svar.

Hade jag sagt något dumt? Kom kanske inte mailet fram? Jag mailade på nytt.

Inget svar.

Jag hörde med Angelica om hon kanske kunde tänka sig att offra tre minuter av höstavsnitten på lite gammal skåpmat i form av en skäggig kuf från Malmö. Hon meddelade att Anton var på semester. Åh, vilken lycka! Jag var inte dålig! Jag är bäst och alla älskar mig och nu ska jag få löneförhöjning och ett eget program i P3 och en tron gjord av små indiska pojkar med tv-spelstatueringar.

När Anton kom tillbaka från semestern talades vi vid och var båda ganska överens om att det här med spelhistoria var ett gjort kapitel. Det finns visserligen tonvis av intressanta historier att berätta fortfarande, men det vore tråkigt att köra i samma hjulspår på nytt. Vi vill ju inte göra en 100 Höjdare och köra konceptet i botten. Nya idéer bollades fram och mitt researcharbete satte igång. Många långa nätter och litervis med kaffe gick åt men slutligen hade jag tio fräscha koncept att presentera. Det här skulle bli min höstsäsong.

Jag reste till Stockholm med en kappsäck full av manuskript, migräntabletter och deo
Jag började skriva manus och försökte reda ut mina nystan av post-it-lappar och röda linjer. Hur skulle jag lyckas berätta allt det här i tio små tre-minuterssegment? Jag slet mitt hår av förtvivlan och bollade idéer med min fästmö. Jag testade formuleringar och faktoider till oändlighet.

Till slut hade jag tio stycken omsorgsfullt producerade manus. Jag meddelade Anton att jag var klar. Vi bokade studio och jag reste till Stockholm med en kappsäck full av manuskript, migräntabletter och deo.

Nu har jag precis spelat in allt och väntar med spänning på söndagen den 28 augusti när vi släpper lös den här besten på svenska folket. Jag håller tummarna för att ni kommer gilla det!

Kommentarer

 1. Trazh skriver:

  Jaaaaa! <3

 2. goteki skriver:

  Det här ska bli roligt att lyssna på. Du ska veta att du inte alls var dålig i förra säsongen. Jag gillade dina inslag skarpt.

 3. normalniklas skriver:

  Det här ser jag fram emot!

 4. André Lundahl skriver:

  Har svårt att se hur jag INTE skulle kunna gilla det, Samson! Peppen! ^_^

 5. SpeLinnea skriver:

  Det kommer bli skitbra! Jag tyckte det var ett välkommet inslag i förra P3 spel-säsongen. Ska bli kul att se vad du hittar på för nytt. Heja!

 6. Gillade verkligen ditt segment i P3 Spel. Välskrivet och underhållande. Ser fram emot att höra mer av dig i höst!

 7. ReDead skriver:

  Just det ja! De där måste jag lyssna igenom! Har bara hört tre delar tror jag, alla på radion då, och de var jättebra! Ser verkligen fram emot dina segment i den nya säsongen. 🙂

 8. Sinuht skriver:

  Jag tror jag duckar.

 9. Samson Wiklund skriver:

  @Sinuht: Alltså, ärligt, vad får du ut av att kommentara så?

  “Här är en grej jag har gjort om du är intresserad”.
  “Jag tänker nog inte ta del av den.”

  Nähe? Vad får du ut av berätta det förutom att du vet att jag vet att du inte tror det kommer vara bra? Vad är vinsten i att berätta det istället för att bara inte kommentera?

  Du får självklart kommentera precis hur du vill och jag kommer inte stoppa dig, men är din mening att göra något annat än att trycka ner mig och berätta att du inte tycker det jag gör är intressant eller bra?

  Jag förstår inte.

 10. ozzy88 (Emil.B) skriver:

  Gillade egentligen inte P3 spel så värst mycket och spelhistorian du gav där var egentligen det enda jag fann intressant.

  Det ska bli kul att se om du kan lyckas lika bra eller bättre med detta segment! =D

 11. Anders A skriver:

  Perfekt! Ser fram emot dina inslag, du kan ha en av Sveriges lenaste radioröster 🙂

 12. Tobias Andersson skriver:

  Jag håller med Ozzy88, dina inslag var det enda som gjorde att jag lyssnade på P3-spel som inte riktigt vände sig till mig som icke-casual-gamer.

 13. Ina skriver:

  Jag hör till samma kategori folk som ozzy88 och Tobias, P3 Spel var inget för mig av en del anledningar.
  Däremot gillade jag dina inslag Samson, och lyssnade på allihop 🙂 Du har en riktigt bra berättarröst och kan göra det mesta intressant att lyssna på 😀 Ska bli kul att höra vad du knåpat ihop. Heja!

 14. Trazh skriver:

  Vi som endast lyssnar på Samson i P3-spel klubben?
  Count me in!

 15. Jesper (Orshammar) skriver:

  Lyssnade på P3 spel i våras och tyckte dina “små avsnitt” var riktigt underhållande (och utbildande). Har även sent om sider hittat till Retroresan och gillar det du och Anders gör. I motsats till dig tycker jag du HAR en grym radioröst och ska bli kul att se vad P3 spel bjuder på i höst!

  Vänlig hälsning

  Jesper (Orshammar på Gameplayer.se)

 16. Samson skriver:

  @Jesper: Passa på att rösta på oss i Podradiopriset vetja =) (ja, jag är en meidahora)

  @Alla: Tack så jättemycket för alla fina ord. jag hoppas ni tycker lika bra om vad jag kokat ihop för höstsäsongen. På söndag sänds det. Berätta gärna vad ni tyckte efter programmet!

Skriv en kommentar