Imorgon släpps då, äntligen, det första nedladdningsbara kapitlet i den fantastiska berättelsen om allas vår favoritförfattare Alan Wake.

Något som jag personligen började längta efter, så fort eftertexterna började rulla i huvudäventyret. Men nu så här, dagen innan släpp, känner jag att tiden ifrån Bright Falls har gjort att suget nu är extra stort och peppen enorm. Något jag finner positivt. I vanliga fall brukar jag bli rädd när jag känner pepp, men inte nu. Det kan inte bli dåligt! Det får inte vara dåligt!

Men visst finns det en risk, att jag imorgonkväll sitter framför min tv-apparat och känner en viss mån av besvikelse. Fast jag tror inte det. För det är inte en uppföljare det handlar om, utan bara ännu ett kapitel i sagan.

Hade det däremot varit Alan Wake 2 – the sequel – the horror continues – part two hade risken varit väldigt stor att jag hade blivit besviken!

Därför hoppas jag (men tror att chansen är väldigt liten) att Remedy tar sitt förnuft till fånga och struntar i att göra en regelrätt uppföljare.

Det är dömt att misslyckas!

Jag har absolut inget emot uppföljare, tvärtom, det är skoj. Alltid roligt att få mer av det goda. Men det beror förstås på vad det är för smak. Vissa smaker passar bara vid vissa tillfällen och kanske rent utav endast en gång. Det kan bli för mycket av det goda.

Ta Bioshock som exempel. När jag spelade igenom det blev jag helt knockad. Det berörde mig så pass mycket, så att jag var tvungen att märka mig för livet, som den uppmärksamme Svampriketläsaren redan vet.

När jag sedan tog modet till mig och införskaffade del 2, blev det mest bara: Jaha, och nu då? Har inte ens spelat klart det, och vet inte ens om jag någonsin kommer att göra det. Det var som att träffa en gammal vän, som man många år tidigare haft jättekul med och gjort massor av galna saker tillsammans med, men som nu har blivit kristdemokrat och klippt av sig håret! (jag har inget emot korthåriga religiösa männsiskor, försöker bara vara övertydlig ;))

Nä, det enda som möjligen skulle få mig att köpa ett Alan Wake 2, skulle vara om Remedy har satt fru Wake i huvudrollen. Då, men bara kanske då, skulle jag klicka på förhandsbokningsknappen!