Recension

Nu är jag död och röd

*Spoiler Alert* *Spoiler Alert* *Spoiler Alert*

Igår kväll, ungefär en tjugo minuter över tolv så rullade då äntligen eftertexterna i Rockstars senaste äventyr. Ni som läser Svampriket har givetvis redan sett min videoblogg om spelet i fråga. Då hade jag kommit halvvägs in i äventyret och gillade det som jag hade haft för mig. Visst, jag tyckte väl att Mexicodelen kanske inte var det allra roligaste, men det fyllde sin funktion.

Men, saken är den att den vara nära att jag aldrig skulle få se eftertexterna till detta smått fantastiska spel. När jag äntligen, efter många motgångar och nära dödenupplevelser, äntligen lyckades bli fri från mina göromål åt staten och äntligen fick bege mig hem till fru och barn, förvandlades spelet till vad som kan liknas vid ett Farmville, med pang-pang!

Så otroligt tråkigt!

Tappade suget totalt, men anade att det inte kunde sluta på detta sätt, men eftersom jag kände mig så uttråkad på kossor och kråkjakt, lade jag ifrån mig spelet och tänkte att det får vara slut här, för min del.

Detta vara något som inte vara populärt bland mina bloggkollegor. Jocke på Familjenspel och Ina på NG+ gick i taket och kallade mig för en massa elak saker 😉

Det tackar jag dom för.

Nu fick jag uppleva det episka och helt underbara slutet. Och jag förstår Rockstars tanke, med att vaga in spelaren i någon slags vardagslunk och tristess innan helvetet bryter ut och allt går åt pipsvängen. Ett väldigt enkelt men genialt berättargrepp.

Så, är RDR kanske t.o.m en GOTY kandidat?

Nä, inte för en plats högst upp på listan, men definitivt bland de 5 bästa!

Inga kommentarer

 1. Familjenspel skriver:

  Kul att du spelade klart det, och kommer det behövas i framtiden så kommer jag kalla dig för än värre saker om du inte spelar klart riktigt bra spel 🙂 Jag hoppas att du gör samma tillbaka 🙂

 2. Tommy Håkansson skriver:

  Synd bara att det som kommer efter vardagslunket var så otroligt förutsägbart. Lite som när monstret är dött i en skräckfilm, men kameran fortsätter att filma kroppen. Man vet att den kommer börja röra på sig, eller hoppa upp så fort någon av hjältarna sakta går fram till den.

 3. Jonas Andreasson skriver:

  Jag slutade spelet precis efter farmville uppdragen men missade helt att spela till eftertexterna, det kom jag på sen, det kändes inte riktigt rätt 🙂

 4. Jag blev ganska besviken på RDR tyckte inte alls att det höll måttet.

  Bra val av titel på inlägget 😉

  http://spelgubben.wordpress.com/2010/06/10/ar-jag-rod-eller-dod/

 5. Ludde Lundblad skriver:

  @Spelgubben Haha! Lika barn tänker bäst 😉

 6. Niklas skriver:

  Underbart slut för ett underbart spel! Kan man våga hoppas på en uppföljare kanske?

 7. Ludde Lundblad skriver:

  @Niklas – Precis min tanke, när eftertexterna började rulla. Unge herr Marston rider land och rike runt och agerar typ legosoldat/Robin Hood 🙂

 8. Opivy skriver:

  Jag gillade ju det där! Det mysiga vardagslunket där man tar hand om familjen och gården. Fast å andra sidan anser jag att Lilla huset på prärien är världens bästa TV-serie genom tiderna.

 9. Ina (NG+) skriver:

  Ja där ser du, jag kan minsann vara bra att ha ibland <3

 10. EmmyZ skriver:

  Jag tyckte också att det blev lite antiklimax när man kom till farm-stadiet. Och uppdragen bara fortsatte att komma utan något synligt slut. Men däremot fortsatte jag och körde igenom det hela i ett sträck och nådde äntligen fram till lite action.

  RDR är ett av årets bästa spel. Men inte det bästa.

 11. Ercarret skriver:

  RDR var lite för segt i mittenpartiet för sitt eget bästa, vilket jag tycker håller tillbaka det från några GotY-nomineringar (eller nominerad är den väl helt klart, men den vinner inte i min bok), men annars är det ett helt fantastiskt spel. Jag gillade verkligen slutet. Jag hade tröttnat på hela den jobbiga huvudstoryn, så jag var bara glad att den tog slut och jag kunde göra något annat.

  Jag trodde dock att det tog slut där, och missade nästan den sista lilla skruven. 😛

Skriv en kommentar