Om det är något av årets spel som förtjänar DLC-episoder, så är det utan tvekan Heavy Rain. Inte nog med att man har en rätt stor grej kvar att nysta ut inom huvudstoryns ramar, karaktärerna är dessutom så pass intressanta (med något undantag) att man kan grena ut i stort sett hur många sub-plots som helst.

Men klockan börjar nu klämta för David Cage och gänget. Jag är väl medveten om att detta egentligen inte är Quantic Dreams fel, Sony puschar för att en Move-patch ska gå före allt annat, och spelstudion får helt enkelt göra som de blir tillsagda. Och det är jävligt synd, för som sagt, tiden börjar sina ut och många har säkerligen redan bytt in spelet mot något annat vid det här laget.

Jag personligen vägrar byta in eller sälja Heavy Rain, trots att jag som bekant har plockat allt som finns att plocka. Men jag tycker bara att spelet hör hemma i min hylla, det är en titel att vara stolt över och ett spel som jag pratar mycket varmt om inför mina oskolade, icke tv-spelande vänner och bekanta.

Jag hoppas innerligt att de lyckas bli färdiga med allt Move-nonsens och hinner trycka ut i alla fall en episod innan året är slut – jag tror till och med att det kan vara direkt avgörande för dess relevans. Fixa nu den där förbannade patchen, Cage, och smid sedan medan järnet fortfarande är varmt. Jag har pengar i min PSN-wallet med ditt namn på.