Krönika

Cowabunga forever

Som de flesta av er vet så spelar jag och Samson till veckans Retroresan avsnitt en hel hög med Turtles-spel. Och när det nu ikväll är dags för inspelning så har jag ännu en gång blivit förälskad i ett gäng muterade sköldpaddor.

Det som slår mig är hur bra de faktiskt fungerar fortfarande. Om man bortser från det lite halvkonstiga första spelet så är de övriga renodlade, väldigt enkla, beat ém ups. Och med enkla så menar jag väldigt enkla, men det är till stor del positivt. De är spel som inte tar mer än några minuter att komma in i, men sällan blir tjatigt eller enformigt. Framförallt inte om man spelar det i co-op.

Och fotsoldater är riktigt bra fiender! De är lite som zombies faktiskt, de har mänskliga attribut, men de är robotar och eftersom vi vet det så har man inga problem med att slakta dem. De är också avsevärt mycket klenare än sköldpaddorna, men de har det överväldigande antalet till sin fördel istället. Det är med det ett mycket simpetl, men väl fungerande, upplägg som fler spel borde adoptera.

Nu ska jag spara på några av mina åsikter inför inspelningen ikväll. Ni får avsnittet på fredag, fram till dess, Cowabunga!

Kommentarer

 1. pskjonte skriver:

  Turtles 2 till NES, ett av de bästa co-op spelen någonsin!

 2. Andreas Berg skriver:

  Det är med blandade känslor jag minns Turtles-spelen, och då framförallt det första till NES. Trots att det är så överjävligt svårt och irriterande är det dock mestadels goda minnen om tillfällena då man insåg att Donatello var bäst i alla lägen eller att man inte behöva hoppa över de kortare hoppen. Ska bli kul att höra vad ni har att säga om spelen 🙂

  • Anders Brunlöf skriver:

   Precis som du så har jag en konstig relation till första spelet. För det första så är det oförlåtligt svårt. Hoppmekaniken ska vi inte prata om.

   Men något är samtidigt kul och musiken är riktigt bra. Ja det är en riktigt skum relation. Jag har en rätt bra pizza på det dock.

 3. Saradir skriver:

  Verkar som de flesta tycker liknade
  som jag själv om de olika delarna.
  Speciellt känslorna om det första.
  Men man kan inte hata det, det är ju
  trots allt Turtles.

  Trevligt att få en liten försmak inför
  fredagens avsnitt.

Skriv en kommentar