Call of Duty-serien är något av en hat-kärlek relation för mig. Samtidigt som de är otroligt välproducerade spel med finslipade online-lägen så skänker det samtidigt inte mycket mer än underhållning för stunden. Väldigt få sekvenser från samtliga spel har lämnat bestående intryck – och de som har är tyvärr för det mesta negativa.

Treyarch har spelat på andra fiolen ett tag nu. Vi har alla sett Infinity Ward som studion som gjorde de riktigt bra spelen, medan Treyarch använde samma spelmotor för att göra på sin höjd ”skapliga” spel. Nu är spelhuset Infinity Ward lika ihåligt som en ost efter West och Zampellas avhopp och Activision lägger därmed sina slantar på att Treyarch står för höstens kassasuccé.

Det är därmed väldigt enkelt att döma ut Treyarch och deras kommande Call of Duty: Black Ops, inte minst för att de är ett spelhus som går under djävulens flagga (läs: Activision). Men verkligheten är sällan enkel och jag tror inte heller att Black Ops kommer vara ett dåligt spel. Jag tror rent av att det kan bli ett riktigt bra spel.

Treyarch står nu för första gången på egna ben, det är deras ansvar att bära varumärket Call of Duty vidare och på förhand tycker jag att de verkar göra just det. De verkar ha tagit åt sig av kritiken och Black Ops ser ut att kunna leva upp till Call of Duty-namnet. De har dessutom ett bra koncept med spelet, då det inte utspelas under någon dedikerad tidsperiod utan kan skifta fritt inom både tidsepok och miljö, vilket förhoppningsvis kommer bidra till ett väldigt variationsrik kampanj.

Det tar emot att säga det, men jag tror på Black Ops. Jag tror det kan bli förbannat bra, rent ut sagt.