Det var bara finfina bilder ni skapade i tävlingen och det var svårt att plocka fram en ensam vinnare. Till slut föll lotten på Ohlsson som med sin stämningsfulla bild och vackra motivering kammade hem priset.

Filip (Inte El-Kebabos son) står till knäna i snön vid ett stort fruset vatten och ser ut över isen.

Filip kände sig inte stabil nog att ha människor runt sig och nekade sin flickvän hans sällskap denna kväll.

Tydligen är inte 5 kvällar i veckan nog för henne, de sedvanliga “Du är världens sämsta pojkvän och du älskar mig inte” kommentarerna haglar ner i hans sms-inkorg. Filip börjar fundera på vem han blivit. Han känner sig otrygg och otacksam över sin tillvaro.

Det är då han plockar fram sin iPod, det är fredag. I podcastkategorin ligger det senaste avsnittet av Retroresan “Det är kul att gå runt och fisa”. Den blåa bollen bredvid filen indikerar att den fortfarande är fräsch och oöppnad. Han pluggar i hörlurarna och klickar på play. De ikoniska tonerna från Hexadecimal Genome dundrar fram och Anders välkomnar Filip tillbaka till Retroresan. Något lättar inom honom och han står där. Med dyngsura fötter från snön som smält i mina skor och livet känns inte tungt längre. Vem orkar bry sig om en grinig flickvän och bortdomnade fötter när man har två mysiga tjockisar som pratar till oss om Mudokons, Sligs och pruttknappar.

Alla bidragen.