Jag har inget emot att beskriva mig själv som Nintendofanboy, och jag har inget emot när andra beskriver mig som en fanboy. Jag vet vad de flesta har för uppsåt när de slänger det ordet på mig i diskussioner som berör Nintendo, men min tolkning av ordet och sättet jag vill att det används skiljer sig från den vanliga definitionen. När någon hör mig beskriva mig själv som Nintendofanboy utgår jag från att de förväntar sig att jag är en person som försvarar Nintendo oavsett vad.

Samtidigt förvånar det mig inte om den som läser mina inlägg inte riktigt förstår varför jag är så villig att stämpla titeln i pannan på mig själv. Om man tittar på min historik här på Svampriket ser man ganska snart att jag kritiserar Nintendo mest av alla, medan jag mer sällan delar ut kängor till Sony och Microsoft. Jag har dessutom försvarat Nintendos konkurrenter fler gånger än jag försvarat Nintendo själva.

Jag utmanar vem som helst att hitta en utvecklare jag kritiserar så mycket som jag kritiserar Nintendo. Några exempel:

Som jag ser på saken är det vi fanboys som ska kritisera spelutvecklarna vi föredrar allra hårdast, eftersom det är vi som bryr oss mest. Jag kritiserar inte Sony eller Microsoft nämnvärt mycket jämfört med hur jag kritiserar Nintendo, eftersom jag inte bryr mig om deras spel nämnvärt mycket jämfört med hur jag bryr mig om Nintendos spel.

”Om ni verkligen är passionerade så är det ni som ska höja de största högafflarna”
Om du till exempel väljer att försvara hur Nintendo hanterat 3DS fem första månader på marknaden tänker jag inte ta dig på allvar när du påstår dig älska Nintendo. Detsamma gäller självklart alla så kallade fanboys som väljer att försvara Sony och Microsofts alla beslut och snedsteg. Om ni verkligen bryr er, om ni verkligen är passionerade, då är det ni som ska vara först upp på barrikaderna och höja de största högafflarna av alla.

Därför kallar jag mig Nintendofanboy. För jag bryr mig mer och är hårdare på Nintendo än de flesta andra, eftersom jag älskar spelen mer än de flesta andra.