Retroresan

Slå inte pandor i ansiktet

SVT:s e-sportsjonglör, tillika sexy ginger Jesper Englin gästar Retroresan med buller och bång. Tillsammans diskuterar vi spelet Rockin kats till NES från 1991. Dessutom har Anders traskat vidare i Final Fantasy IX.

Länkar

Musik

Kommentarer

 1. Arvid skriver:

  Inte lyssnat än, men kollegorna undrade vad jag höll på med nyss. När jag såg titeln började jag skratta högt. Jag höll dessutom samtidigt på att dricka min frukostyoghurt. Inte lyckad kombo och nu har jag ett par mindre strategiskt placerade vita fläckar på mina byxor.

 2. ReDead skriver:

  Antingen är jag dum i huvudet, eller så går det inte att ladda ned avsnittet direkt från sidan med Google Chrome (Nyligen börjat använda det). Tur att det funkade med Firefox i alla fall. 😛

 3. Samson Wiklund skriver:

  ReDead: Testade nyss själv i Chrome. Funkade finfint. Antagligen något tillfälligt.

 4. I´m not the droid you´re looking for skriver:

  Hej!

 5. Han där från Åland skriver:

  Haha, låter riktigt bra, ser redan fram emot detta. Att lyssna på er
  medans ni sitter på Flickchart och kommenterar filmer är bland det
  bästa som finns på internet! Hoppas verkligen att ni fixar detta (:

  Grattis i efterskott Anders och ni båda får ha det bra!

  Btw; Har någon av er någonsin varit till Åland?

 6. Mats "El_Kebabo" Holmkvist skriver:

  nu är välkomna att hänga med på fiske anytime har massa spön och drag att låna ut, råkar ni befinna er i växjötrakten när det är fiskeväder så tveka inte att höra av er….

  Gött att du gillade vomitron anders, själv tycker jag att de två zelda låtarna och castlevania var riktigt grymma, har knappt spelat nått contra så jag har ingen relation till musiken

  Fick även tummen ur och beställde mig en retroresantshirt.

  Ni får även en ordvits som ska läsas med göteborgsdialekt,
  vad sa dart vader till obi wan när de slogs med lasersvärden???

  Ge-daj….. 🙂

 7. ReDead skriver:

  Tio timmar skitsnack? Det ser jag fram emot! 😀

  För övrigt så verkar det vara ett rätt intressant spel, kommer säkert aldrig spela det, men men. 😛 Alltid kul med gäst också!

 8. goteki skriver:

  Ett av de roligaste avsnitten hittils. Mycket offtopic och mycket humor. Jag gillade det.

  Låter bra med en skitvecka med massa skitsnack!

 9. Rötskägg skriver:

  Var inne och kollade på Jespers twittersida och ni har faktiskt rätt: han är verkligen världens snyggaste ginger. Men har han själ?

 10. Anton Albiin skriver:

  Ni har ju rätt, Jesper Englin är ju värsta snyggingen ju! 😀

 11. T4 was here skriver:

  The box hetter filmen och jag tål den inte!
  Mest för att jag är ett mänisko hatande as som skulle hit it like den där Hudson guy till tonerna av Fist of the north star.
  När det kommer till moral tar jag alltid det som är bäst för mej!
  Sa jag att jag är antisocial?

  Jag hade faktist en så där hitta på eget skoj i ett dåligt spel.
  Avatar spelet till PS3 som jag bara köpte för den unika Movie Masters RDA gear avatar Jake Sully action figuren, bäst av alla Avatar Movie Masters figurer, eller så har jag hört. Anyway efter en helt okay human kampanj så var det dax att spel Na’vi kampanjen. Åh fan vilket stolpshot! Det är litte uppenbart vilken kampanj som dom jobbade hårdast med…
  Ett tredje presons shotter är ju lätt fixat, the “Na’vi experiens” not so much.(En Zelda klon kanske skulle funka… och inte som ett jävla mmo but I diegress)
  Puckade story, inget vidare gameplay och det bästa fordroert i form av Thanator som kan mejja ner en hel group av humens inklusive ett par mechs hur lätt som plätt.
  Men det var inte det som var det egena skojet även om det hjälpte.
  You see dudes, en del av na’vi gameplayett är att när man slåss i närstrid fylls en mättare som ger en speical attack.
  Nu jag hade presis tittat om på Kamen Rider Kabuto och alla speical attacker i den showen är alltid nått i style med RIDER KICK! RIDER SHOTING! och så klart RIDER SLASH! Alltid med samma awesome robot röst, finns nog clip på youtube, check det ut, cool stuff.
  Vad har detta att göra med Avatar spelet att göra?
  Well den spelbara karatären(na man har flera skins att välja på, NICE TOUGÉ!) heter Abel(med det säger ingen) Ryder, och den gröna(favo färg) na’vi rusningen har cool mask.
  Att leka rymd hjälte och ropa ut attacker går en lång väg. Tönt må så vara!
  Roligt nog att ta platina var det ändå.
  Och grafiken var bra, riktigt bra på natt zonerna.

  Bra avsnitt, kul gäst, underbra sagostund även om jag är typ tre avsnitt för dej minst.
  Var det nått mer… Nä tror inte det, Hej hej!

  OH visst ja! Jag köpte just 14 Transformers på tradera för 1380kr med frakt!(dividera)
  En sån super deal bara måste man skryta om liksom.

 12. Lime1998 skriver:

  Jag blev jätteglad att ni läste upp min kommentar! tack för det!

 13. Lime1998 skriver:

  Tjenare! Jag tycker att jag har uppfattat att ni ogillar att köra emulator. Ni vill köra ”the real deal”. Jag kör emulator. Det är samma sak som ”the real deal” om man betalar en liten summa. Den finns nämligen nes/snes kontroller, ifrån Retrolink, fast med usb-sladd som man kopplar in i datorn. Det krävs ingen mjukvara. Man bara pluggar in den. Såvitt jag vet så är det precis som ”the real deal”. Jag har dom själv och det funkar skitbra. Jag håller just nu på och spelar Zelda A Link To The Past. Kramkalas på er!
  PS. Jag älskar Anders röst också. Hoppas att du inte blev ledsen när jag kommenterade på det förra avsnittet och sa att Samsons röst var nice!

 14. Ivan skriver:

  Ja hejhej.

  Jag har lyssnat på retroresan och lyssnat på retroresan.

  För att kommentera på senaste avsnittet är det kul med gäster faktiskt. Gillar mest när det är Samson & Anders +någon mer, annars blir det lite mer som i skolan när det kom en vikarie…..Blev alltid stökiga men roliga lektioner då :S

  Angående min pizza så var det inte så att det var ni som lockade med en cappriciosa utan det jag menade var precis som jag skrev att Rockin’ Kats avnjuts mer när man ser på när någon annan spelar såatthe nej ni är snälla :).

  Ville spela denna veckan men jag får verkligen ingen ordning på dosbox, kan vara att jag är dum, men följer en faq till punkt och pricka och får ändå ingen ordning på det. Har ingen dos-erfarenhet över huvud taget förutom det jag fick hos min kompis som satt på en 286 vill jag minnas. Där hade dock hans pappa varit så duktig och skrivit upp alla kommandon för alla spel till punkt och pricka. Tänkte om Samson hade kunnat lägga upp en tydligare beskrivning om hur man gör. Beror det på att jag kör Win7 64-bit? Snälla bullen hjälp mig!

  Lite längre sagostund plz….

  Skulle ni inte kunna återgå till systemet ni hade i början av säsongen att när veckans avsnitt kommit ut så läggs nästa veckas spel och spelet därefter upp på sidan? Vill man spela med så kan man hoppa ett spel som man kanske spelat eller inte vill spela för att ha tid med det andra….you dig?

  10 timmar skitsnack, ej uppdelat tack, om nu iTunes tillåter det, om inte? Dags att visa vad Retroresan army går för?

  Kramkalas

 15. Oldgast skriver:

  Vilket flummigt avsnitt. Det är bra. Beröm till Jesper också. Har en fundering. Finns det något värde i att gamla spel inte har något sparsystem. Om man lirar ett på Virtual Console t ex så använder man ju gärna save states. Jag orkar ju inte lira om alla banor i SMB3 eller Mega Man t ex. De känns ju bara rövigt. Hur gör ni? Känns ibland inte som man klarar spelet om man inte klarar det på dess egna villkor.

  PS Där har vi för övrigt ett bra uttryck. Rövigt.

 16. Jickelsen skriver:

  Såg er vackra gingergäst Jesper på avstånd på Dreamhack när han intervjuade någon Starcraftspelare. Karl verkar få jobba hårt! Bra avsnitt förresten, skön personkemi mellan er och Jesper och snacket om gameplayet kittlade verkligen min speldesigner… nerv.

  Så, över till det viktiga! Verkar för övrigt vara läge att dra igång en raketforskarbemanningsfirma, med alla podcasts som skriker efter rocketsturgeonkompetens. 😉

  Nu har jag aldrig behövt kämpa med särskild begränsad hårdvara och jag är ingen expert på NES… men på videos från gorillafighten, som t.ex. http://youtu.be/Qe5WlgRziJ8?t=1m13s ser man det typiska spriteflimret på fötterna när de tvingas dela scanline med Willy. Ansiktet hänger inte heller alltid med (som man ser i videon ovan) så det är nog också en separat sprite.
  Kroppen i sig måste nog vara en bakgrundsbild eftersom den är så stor. Som ett sidospår kan nämnas att varje 16×16-del av bakgrunden kan precis som sprites bara ha 4 färger, men eftersom kroppen är större kunde de ha använt fler färger totalt. Antar att Atlus inte orkade eller kände att det behövdes mer än så.
  Det enda jag egentligen inte förstår är varför händerna, som troligen är sprites eftersom de är animerade, inte flimrar något när Willy är nära dem.

  … visst är det roligt när man analyserar sönder spel?

  Ska bli kul att höra om Abuse men spelet ser fruktansvärt grått och öde ut, och de videos jag sett hittills har inte heller haft någon musik. 🙁

 17. ozzy88 (Emil.B) skriver:

  Nice avsnitt!

  Trevlig gäst, intressant spel och mysig sagostund!

  Tips angående DOSBox!
  Jag försökte ladda Abuse från en annan hårddisk än “C:”, gör inte det för det kan strula.

  Is the way to go! :

  “[autoexec]
  # Lines in this section will be run at startup.
  # You can put your MOUNT lines here.

  mount C C:\DOS\CDrive
  C:
  cd abuse
  abuse”

  Tre banor in känns det hektiskt och ganska utmanande. Jag kör på medium tror jag (inte leende ansiktet (easy?) utan det mer seriösa). Lustigt sätt att porträttera svårighetsgraden på detta vis.

 18. SpeLinnea skriver:

  Från Fritzl till Jafar på en sekund, jag skrattade rätt ut.

Skriv en kommentar