Det känns som om jag inte har gjort något annat än att tjata om hur otroligt bra Skylanders: Spyros Adventure är, ända sedan jag kopplade in min ”Portal of power” till mitt Xbox 360. Det gör ingenting, för det ska tjatas om hur otroligt bra detta spel är. Jag har spenderat lite för många timmar med att levla upp min Skylanders och jag vet att det kommer bli ett antal till. Just nu är det bästa fredagsmyset hemma hos mig, att tillsammans med 5-åringen spela koop och levla upp. Precis som mig är han lika besatt och vi kan sitta och planera i förväg vilka Skylanders vi ska fokusera på, vid nästa spelstund, så att alla blir relativt lika mycket uppgraderade.

Sen så är det det där med livslängden. På pappret ser jag inte något hinder för att jag även nästa år kommer att utse Skylanders till årets familjespel. Med det upplägg som det har, med nya figurer, banor/världar att inhandla när de du har är färdiglevlade och avklarade, ser jag inget slut på det hela. Vilket jag välkomnar. Jag kan tänka mig att gå till spelbutiken även på ålderns höst, för att inhandla mig en ny Skylander

”Ponera att jag sitter i soffan och spelar Skylanders, då jag plötsligt blir akut bajsnödig”
Men  nu är det även som så, att jag har haft förmånen att uppleva Skylanders i bärbart format. Nämligen på Nintendo 3DS. Här snackar vi inte om någon dålig portning av konsolversionen. Nej Skylanders Spyros Adventure till 3DS är ett helt eget spel, med en helt egen story. Detta är mer av ett tradionellt actionäventyr, med mycket fokus på plattformshoppande. Precis som konsolversionen är detta jätteskoj! Självklart sparas allt din Skylander levlar i bärbart format, så du sedan kan använda det när du spelar stationärt. Om man tänker efter så är det helt genialt. Ponera att jag sitter i soffan och spelar Skylanders, då jag plötsligt blir akut bajsnödig. Tack vare att det även finns till 3DS, kan jag ta med mig en Skylander in på toaletten och levla lite, medans jag amputerar en snabel. Som sagt, helt genialt!

Skylanders Spyro’s Adventure är årets helt klart bästa familjespel, vare sig du väljer att spela det hemma framför TVapparaten eller på resande fot med en 3DS i din hand.

Bubblare:

  • Disneyland AdventuresEn helmysig familjeupplevlese, som är så där Disneysliskig. På ett bra sätt.
  • Mario Kart 7Det enda negativa med Mario Kart 7, är att det blir så jävla dyrt om hela familjen ska spela tillsammans.