Det är söndag och det betyder att det är dags att riva av ytterligare tre placeringar på årets topp tio. Varsågoda.

7. Elder Scrolls V – Skyrim

Bethesda ger med Skyrim den bästa upplevelsen hittills från huset. Även luttrade fantasihatare ger vika för den rika och fantastiska världen. Som spelare får man intrycket att man bara besöker en värld – att den fortsätter gå sin gång medan man än på jobbet eller skolan. Så mycket bara händer. Enorma drakfighter, livsfarliga jättar och maktspel mellan klaner och raser. Tolkien bävar.

Samson Wiklund

6. Dragon Age II

Dragon Age 2 är trots oerhört repetitiv bandesign och astrista slut ett sjuhelsikes kompetent rollspel där konsekvenserna av ens handlingar är märkbara så väl som varierade beroende på spelstil. Men skit i det nu. Låt oss istället prata om vad Dragon Age 2 GJORDE. Dragon Age 2 skapade en seriös debatt om homosexualitet i spel, som faktiskt ledde någonvart! Pro- och anti-gaysdebattörerna rasade fram och tillbaka över internet för att sedan sluta i ett massivt stöd för de som förespråkade möjligheten till samkönade relationer. För första gången på väldigt länge gick också tunga namn inom spelindustrin ut på forum och förklarade för alla anti-gays att de inte har någon äganderätt till spelkulturen. Det gjordes dessutom genuint och utan intresse för att plocka PR-poäng (i motsats till exempelvis Femshep-omröstningen). Vi vann på internet,helt enkelt, och det är värt en topplacering!

PS. Det är kul att spela också. DS.

Malin Söderberg

5. Bastion
Årets upplaga av Summer of Arcade var inte en av de bästa upplagorna, men precis som alltid bjöds det på åtminstone ett av årets absolut bästa titlar. Med klassiskt actionrollspelande av den gamla skolan, undersköna pastellvärldar och årets bästa soundtrack tar Bastion en plats bland tidigare års klassiker som Braid, Shadow Complex och LIMBO. Årets indiepärla.

Tommy Håkansson