Summer of arcade fortsätter och denna vecka är det alla hängivna, om det nu finns några, Kinect-spelare som får något att underhålla sig med. Förra årets Kinect-titel ”Fruit Ninja Kinect” imponerade inte nämnvärt på mig. I år har jag däremot blivit imponerad. Riktigt imponerad faktiskt. Faktum är att Wreckateer är det mest underhållande Kinectspelet jag har spelat i år.

Elaka tungor talade tidigt om att Wreckateer bara är ännu en Angry Birds rip-off, vilket även jag kände när jag såg det presenteras på Microsofts presskonferens på årets E3. Men sen när jag fick möjlighet att testa det på mässgolvet kände jag att Wreckateer faktiskt verkade kunna stå på helt egna ben. Jag ska ärligt erkänna att jag i efterhand tänkte att mitt positva intryck av spelet kanske berodde på att jag hade ett par Jack Daniels under västen samt att en av producenterna av spelet, som visade det för mig, var extremt söt. Så det var med lite oro jag knappade in min recensionkod förra veckan.

Wreckateer är riktigt underhållande och har den där känslan i sig, som gör att jag hela tiden känner att jag vill spela ”bara” en bana till
Som tur var hade jag inget att oro mig för. Wreckateer är riktigt underhållande och har den där känslan i sig, som gör att jag hela tiden känner att jag vill spela ”bara” en bana till, men oftast slutar det med att det blir fler än så. Upplägget är enkelt. Du ska ha sönder slott som har invaderats av troll, med hjälp av en katapult och en uppsjö av olika sorters ammunition. Visst kan en om en vill likna det vid Angry Birds, men jag får mer Boom Blox-vibbar när jag avlossar min kulor.

Det som är Wreckateers största styrka är, hör och häpna, kontrollen. Inte sen Child Of Eden har jag känt att jag faktiskt är kontrollen när jag spelar med mitt Kinect. Iron Galaxy visar verkligen att de har koll på hur hårdvaran skall hanteras. Inte en endasta gång har jag känt att det är Kinectens fel, när jag avlossat ett dåligt skott, utan jag har helt enkelt varit slarvig i min strategi. Just strateisk är något du måste vara, för att klara av att totalförstöra dina mål. Det gäller att planera vilken sorts ammunition du ska använda var och inte slarva med siktet.

Wreckateer är underhållande, beroendeframkallande och har en charmig inramning. Det är ett givet köp för alla som äger en Kinect och skulle det vara som så att du ej äger ett Kinect, är det nästan som så att du borde köpa en, så du kan spela Wreckateer. Men bara nästan