Svampriket är på gång nu. Tidigare under veckan presenterade vi vår nya Junior-satsning och vi har fler små godisbitar att avtäcka längre fram. Idag pressenterar vi också något nytt, nämligen ett samarbete med de två serietecknarna (och fullblodsnördarna) Nathalie och Amanda.

Här på Svampriket kommer de varje måndag publicera en eller flera nya seriestrippar från deras alster under samlingsnamnet Lawfully Nerdy. Mer om det på måndag, här nedan får damerna presentera sig själva;

Nathalie Nilsson och Amanda Hakim möttes i en bortglömd tid på en mangaförening. Där pratade de allt från anime till rollspel, och så småningom fortsatte umgänget även utanför mangaföreningens hallar.

Nathalie Nilsson har vuxit upp med serier, spel och böcker. Då hon tycker att berättelser är det bästa som finns så spelar det inte så stor roll vilken form de tar. Hon tenderar att bli väldigt fäst vid sympatiska karaktärer som rent tekniskt är på den moraliskt ifrågasättbara delen av skalan mellan gott och ont. Det ensidiga långdistansförhållandet med Bioware påbörjades i forna dagar med Baldur’s Gate serien, och har eskalerat på senare år. Hon är trogen NaNoWriMo författare och tycker bäst om att rita tramsiga serier, rollspela och läsa fanfiction.

Amanda Hakim är en engagerad serietecknare, frenetisk spelare av brädspel, rollspel, tvspel, etc. och i processen till att bli en galen vetenskapskvinna. Hon spenderar mycket av sin tid med att fundera på varför matteskämt kan vara så löjligt roliga, varför teet alltid kallnar innan hon hunnit dricka det och hur hon ska utforma sitt nästa nördiga projekt. Det kan bli ganska många olika projekt. Nathalie brukar däremot sparka tillbaka Amanda på rätt spår när hon villar iväg och inte gör det hon ska, vilket nog bara är bra. Genom arbetet som hon gjort tillsammans med Nathalie har hon insett att man får lov att ifrågasätta val skapare gör och lära sig av deras metoder. Det är med stor kärlek som Amanda ritar alla sina serier.

Tillsammans har de gjort Champions and Heroes – Age of Dragons, en skämtserie som främst fokuserar sig på Dragon Age spelen men under senare tid har börjat inkludera fler Bioware-spel när inspirationen tryter. Lawful Nerdy kommer att inkludera vissa strippar från den, men även en större bredd på nördserier om allt från vardagen till specifika spel.

För mer från Nathalie och Amanda, följ dessa länkar;