Brave handlar om en skotsk kungadotter vid namn Merida. Hennes mamma har förvandlats till en björn och Merida måste rensa skogen från en förbannelse med svärd och båge om hon ska lyckas lösa hennes mors förtrollning.

Spelet är uppbyggt som ett vanligt 3D-plattformsspel. Du har en redan utstakad väg att gå och kan inte avvika från den, vilket gör det omöjligt att gå vilse eller tappa bort sig. Det finns fyra olika svårighetsgrader som man får välja innan man börjar, från lätt till Brave (modig).

Eftersom jag ville ha en utmaning spelade jag igenom det på Brave och det var faktiskt utmanande. Bossfajterna tog ganska många försök och jag dog otaliga gånger innan jag lärde mig strategin för att klara av dem.

Spelet är relativt varierande även om det har ett mönster som man snabbt lägger märke till som vuxen, men är inte något som stör. Eftersom det är skillnad på barn och vuxna så körde jag också igenom större delen av spelet på lättaste svårighetsgraden och det var en stor skillnad på svårigheten. Det krävs inte lika mycket strategi och runtspringande för att klara varken fiender eller bossar vilket gör spelet väldigt förlåtande för mindre barn.

Slutgiltigt omdöme är ett bra och varierat spel med en helt ok berättelse. Passar de flesta barn, men de bör ha utvecklat problemlösning då det finns pussel som man måste lösa för att ta sig vidare i spelet. Så spelet passar nog bäst för barn i skolåldern än yngre barn. Såklart kan även mindre barn spela om man som förälder hjälper till med de pussel som man stöter på i spelet, så egentligen spelar åldern på barnet ingen roll.