Svamppod

Avsnitt 4: XCOM Enemy Unknown, The Walking Dead och Zombie Driver HD

Denna vecka snackar vi om FireAxis superfräscha gammeldagsstrategi, förlorar oss i den spelbara grafiska novellen The Walking Deads fjärde episod. Samson har försökt vara bajsnödigt indie och halvlyckats, men främst är vi pepp och hungriga efter Lords of Shadow 2 (avsnittsbilden) som ser lovande ut.

Avsnitt 4: XCOM Enemy Unknown, The Walking Dead och Zombie Driver HD

Kommentarer

 1. Gazimaluke skriver:

  Är det PK att använda hottentot i negativ menig? 😉

 2. Samson Wiklund skriver:

  @Gazimaluke: Nu när jag googlat varifrån ordet kommer inser även jag att det inte är OK. Jag hade ingen aning om att det var holländska kolonialherrars nedsättande ord för lokalbefolkningen i Namibia och Elfenbenskusten. My bad. Nu vet jag, tack för kommentaren!

 3. Kim Jakobsson skriver:

  Grymt avsnitt! Det är kul att det inte är så starkt fokuserat på spel, utan att ni vågar sväva ut i ämnena och stanna kvar där en stund.

  Blev lite chockad när jag såg er på 30e platsen på Itunes också, tycker ni förtjänar en plats bra mycket högre upp ;>.

 4. Björn skriver:

  Hej!

  Har precis lyssnat på podcasten och gillar normalt sett er podcast. Dock lämnade avsnittet mer bismak än mersmak. Känns mest trist att era diskussioner tenderar att hamna i generellt nersättande och nertryckande av mainstreamspelare och de som ni anser vara mindre vetande. Håll er till det som faktiskt är intressant för oss lyssnare och som gör Svampriket bra istället.

 5. Henrik skriver:

  Bra, fortsätt

 6. Ruben skriver:

  Heja Linus! Slå Stockholm med häpnad.

 7. Jonas skriver:

  Bra som vanligt. Jag tycker att recensioner i allmänhet verkar tas lite för allvarligt istället för att ses som det personliga åsikter det faktiskt är. Filmrecensenter ger i det flesta fall mycket personliga åsikter där betygen kan variera över hela skalan för samma film. Men tillräckligt många recensenters sammanslagna medelvärde brukar till sist vara rättvisande.

  Det känns som att många spelrecensenter inte vågar ta ut svängarna och verkligen sätta riktigt personliga betyg. Kan vara så att spelrecensenter är hårdare kopplade till sin tidning/site och i många fall inte har samma personliga friheter. Metacritic skriver till exempel inte ut namnen på spelrecensenter som på filmerna.

  Ioförsig är det lite svårt att jämföra film och spel med tanke på skillnaden i kostnad och tid för upplevelserna. Slösa bort två timmar på en skräpfilm känns inte så farligt mot att slösa bort 10+ timmar och några hundralappar på ett riktigt plågsamt dåligt spel. Klart man tittar lite nogrannare på betygen för spelen då.

  Nu har jag svammlat för mycket. Tillbaka till jobbet.

 8. Mulker skriver:

  Längtar tills avsnittet då Linus dyker upp!

 9. poppe skriver:

  Trevligt avsnitt! Gillade framförallt partiet där ni pratade om betygsättning, subjektivitet och KTH-snubbar. Ser gärna mer av den här typen av diskussion i podcasten framöver.

  /Killen som inte raggade på Malin vid vattnet på Syntax Error, utan bara ville ge en positiv kommentar. 🙂

 10. En spelrelaterad svamp skriver:

  Lite väl många moralkakor för min smak, men ni är sköna ändå.

 11. T4 was Here skriver:

  Vem var den gnällige kalmariten?

 12. T4 was Here skriver:

  Med Resident Evil soundtracket, nice touch.

 13. T4 was Here skriver:

  NOPE! Kör redan ED:sr.

 14. Samson Wiklund skriver:

  T4: kalmariten heter Linus.

 15. Caymot skriver:

  Mig veterligen är förstapersonskjutaren XCOM fortfarande under utveckling, oberoende av strategispelet.

 16. Caymot skriver:

  För övrigt mycket intressanta diskussioner, framförallt de urspårade om rasism och kapitalism, men också den om förläggar/skribent-relationen. Själv har jag lågt förtroende för såväl spelskribenter som för förlag, en ganska naturlig konsekvens av mångårig erfarenhet av såväl 7-9-skalan som av de skitspel. Det är hur som helst fullständigt oacceptabelt att en publicist kommer med feedback till pressen angående vad som skrivits ellet inte skrivits och jag hade önskat att fler hade gått samma väg som Holmgren när det händer, så att spelpressen kunnat få en chans att existera på sina egna villkor istället för som marknadsföringsverktyg åt EA och Activision.

 17. Björn (sitata) skriver:

  Tusan, det är ju fler som heter Björn här ser jag nu.

  Jag heter numera Sitata istället för Björn- och jag är alltså inte samma Björn som skrivit inlägget ovan. Allt för att inte skapa förvirring.

Skriv en kommentar