Att jag gillar Halo är ingen hemlighet. Nej. Jag rådiggar framförallt första spelet. Vildsint, med hela kroppen. Den senaste månaden har jag spenderat minst en timme om dagen med att tokvråla rakt ut för att Halo 4 snart dimper ner i brevlådan. Jag längtar, något kopiöst. Och Microsoft har sett till att elda på min längtan ytterligare.

De har nämligen plöjt ner ungefär en jäkla massa pengar i spelets marknadsföring och producerat den skitsnygga live-action-miniserien Forward Unto Dawn. Del tre kom ut i fredags och del fyra kommer i slutet på den här veckan. Och är ni fan av Halo bör ni definitivt bänka er.

Avsnitten som är ungefär en kvart styck utspelar sig innan händelserna i Reach, på en träningsanläggning för unga soldatadepter. Berättelsen i sig är inte särskilt exceptionell, även om senaste avsnittet slutade väldigt ispännande, men serien är välproducerad och ger ytterligare djup till Halo-universumet. Att få se att världen är mer än supersoldater och rymdfulingar, dessutom med schysst skådespeleri, kittlar i alla fall mig på helt rätt sätt. Har du inte gjort det redan, ta och titta på de första tre avsnitten av Forward Unto Dawn, nu på direkten!

Men godbitarna är inte slut där. Nejdå, nu senast såg Microsoft nämligen till att bjuda oss på en trailer producerad av ingen mindre än David Fincher! Nja, okej då, jag blev väl kanske inte helt blown away av Finchers ”titt under hjälmen” på Master Chief som så många andra verkat bli. Och det var inte speciellt mycket Fincher över trailern, egentligen. Men ändå. Fucking Fincher, man!

Det är alltid kul att se spel bli Big Business och att se såhär välgjort reklammaterial lovar jäkligt gott. Och gör mig ännu lite mer dunderpepp. Peppen, bitches!