Februari har inte varit helt fullpackad direkt, och alla svampar har inte hittat något att plita ner här. Men några pärlor finns ändå. Och några gallstenar också. Men det konstigaste av allt är att det är Samson som spelat månadens enda bärbara! När har det hänt förut, och när kommer det någonsin hända igen?

Egentligen har Tommy spelat Aliens: Colonial Marines. Nästan hela! Men inte riktigt hela. Så han kommer inte försöka sig på en recension. Däremot har han spelat ett annat spel, och endast det spelet.

Special Forces: Team X (Xbox 360)

[betyg:2]Min kärlek för Counter-Strike blandas med min tolerans för Gears of War, ungefär. Här finns enstaka nya och rätt intressanta idéer i vad som är en kompetent tredjepersonsskjutare. Upplevelsen faller på spelets matchmaking. Ojämna lag och hög ping gör att jag inte vill spela mer. OK spelmekanik, intressanta idéer men usel matchmaking. Men om du kan samla ihop ett gäng på 4-6 pers kan ni säkert ha lite kul ändå.

Linus har däremot spelat hela Aliens: Colonial Marines och har därför förtjänat att få berätta hur inte bra det är.

Aliens: Colonial Marines (Xbox 360)

AliensColonialMarines360 [betyg:2]Nä, det här var ju inte så jävla bra. Kan man väl säga. Spelet levde inte ens nära upp till de förväntningar som fanns och är i slutändan ett ganska ruttet spel. Det är inte helt värdelöst, det är trots allt spelbart, men så mycket mer än det är det inte.

Ludde sitter för tillfället och spelar Tomb Raider och skriker ”GOTY 2013” i tid och otid, men har även tagit sig tid att betygsätta ett litet indiespel, han har spelat.

Bleed (Xbox Live Indie)

bleed-box-art [betyg:4]Spelet kostar runt 30 kronor och håller utan tvekan Live Arcade-klass. Den enda anledningen till att du inte ska köpa detta, är om du inte äger en Xbox 360. Annars går du in på indiekanalen nu!

Samson har precis börjat på ett nytt jobb så han har knappt hunnit spela någonting, men några ynka titlar hann han med i alla fall.

Special Forces: Team X (PC)

[betyg:2]Ja, vad ska man säga om det här egentligen?  En hyfsad idé kan tyckas att ta tredjepersonsperspektivet fast undvika spelkonventionen att det ska gå lite långsammare och man ska tåla lite mer än i COD. Slutresultatet däremot är en jäkla soppa. Det finns goda anledningar att de lyckade spelen i denna genre har gjort de justeringarna man här söker häva. Nåja, att få rösta på bandelar istället för banor är ju faktikst en kul innovation så låt gå, det är inte uselt i alla fall.

Need for Speed: Most Wanted (iOS)

Need-for-Speed-Most-Wanted_V2_iOSboxart [betyg:4]Det borde inte gå att spela det här på en mopbiltelefon/iPad, men se pa fan – det gör det! Kontrollen är simplifierad, men inte fördummad och grafiken är löjligt snygg – knappt skiljbar från konsolversionen av samma spel. Med smarta autologfunktioner och vettigt upplåsningssystem blir det här en särdeles trevlig spelupplevelse, fem minuter i taget i väntan på bussen eller så.

Dead Space 3

ds3 [betyg:3]Efter mer än lovligt många ”om” och ”men” får jag bittert erkänna att Dead SPace 3 inte håller måttet. Där första spelet i serien skrämde skiten ur mig och tvåan gav mig en oerhört välgjord progression och fördjupning blir det här bara en jävla pannkaka av allt. Och då menar jag inte en läcker baconpannkaka utan en sån där trist fet skollunchvariant. Actionmomeneten är precis lika väl fungerande som tidigare, men spänningen och stämningen har hamnat i baksätet, eller till och med bakluckan. Vapensystemet är skitbra, men känns inte alls som det passar i sammanhanget och berättelsen, som tidigare varit antydd och mystisk, håller inte för granskning i dagsljus. En synnerligen ovärdig avrundning av en annars fantastiskt trilogi.