Vi föräldrar vet att andra personer kan tycka att våra barn är det jobbigaste som vandrat på denna jord. Vi vet det för att vi själva tycker det med jämna mellanrum. Däremot så har jag oftare en förståelse till varför barn ibland skriker och att barn alltid finns i min närhet även när jag är ute på stan. Jag vet att barnen behövs och jag vet varför de beter sig på det sättet som de gör. Som förälder så får man däremot ganska så ofta arga blickar riktade mot sig ifall ens barn gör lite för mycket ljud ifrån sig, eller så pratar någon lagom högt för att man ska kunna höra deras gnällande kring situationen.

Att höra det gnälliga ljudet från ett barn som gnäller, svär eller mopsar upp sig när man spelar är något av det jobbigaste som finns att lyssna på online
Barn faller ganska så ofta även in under kategorin ”vad-man-hatar-mest-med-att-spela-online”. Att höra det gnälliga ljudet från ett barn som gnäller, svär eller mopsar upp sig när man spelar är något av det jobbigaste som finns att lyssna på online. Till och med jag tycker att det kan vara frustrerande i vissa fall, men det jobbigaste för mig måste vara de som spelar musik i bakgrunden eller som har en hel hög med ljud i sitt hem som streamas rakt in i mitt öra. Därför så faller det sig ganska normalt att jag är en av de grupper som onlinespelare hatar att höra på när de spelar online, till exempel när jag spelar Battlefield 3. Som tur väl är så kan man stänga av ljudet från sina medspelare, vilket gör att man kommer undan ganska så enkelt. Detta gör är att man istället hör hur andra i ens grupp skriker av irritation för att den andra spelaren inte gör som de vill eller inte svarar på tilltal.

Jag kan dock minnas att jag för ungefär ett år sedan antagligen störde hela min grupp som jag spelade med under flera spelsessioner. Under den tiden så var min minsta i hemmet en väldigt lite knodd och tyckte om att sätta igång sina speldosor. Som förälder blir man (i stort sett) härdad av att höra de där melodierna på repeat 100 gånger, men för mina medspelare kan det inte ha varit speciellt roligt. Jag hade nämligen under mina spelsessioner min PS Eye-kamera inkopplad, vilket är en liten kamera som utöver kameralinsen även är försedd med en mikrofon. Så till er som har en Eye-kamera inpluggad i er PS3, tänk på att storebror både ser och hör er. Till er som jag spelade online med: Jag hoppas inte ni fortfarande ligger i fosterställning hemma, tyst nynnandes på ”Old McDonald had a farm”.