Svamppod

Avsnitt 29: Metro Last Light, DLC Quest och Unreal Tournament

Det är tiiiiisdag och vi är tillbaka efter Göteborgsresan förra helgen. Denna gång pratar vi om Metro Last light som är “chockerande bra“. Malin har tagit en vända bland en drös med indiespel, bland annat satiriska DLC Quest som driver med moderna spelsläpp. Tommy har försökt spela retrospel till PC och brottats med att stänga av en processorkärna. Det gick sådär.

Länkar
DLC Quest på XBLA (finns också på steam och andra tjänster, men de har vettigare sökfunktioner)
Disney ger Star Wars till EA
DICE öppnar i Usa
EA slutar med onlinepass
Nintendo kräver intäkter från gameplayvideos
Nintendo bekräftar Wii U-titlar inför E3

Avsnitt 29: Metro Last Light, DLC Quest och Unreal Tournament

Kommentarer

 1. chhak skriver:

  Grymt skön pod idag. 🙂 Njöt i fulla drag, Samson har du Steam? Vore skitkul att adda dig och lira något 🙂

 2. Samson skriver:

  @chhak: Självklart Nickar MoveTheBongos
  http://steamcommunity.com/id/movethebongos/

 3. BG Pixlarn skriver:

  Jag har menat att komentera på det här varje gång Samson drar sin teori om NES:ens palett-begränsningar, men det har aldrig blivit av… Förrän nu!

  NES:en har tillgång till 4 tile paletter (för statiska objekt) och 4 sprite paletter (interagerbara objekt som spelaren och fiender) som den kan ladda in samtidigt. Varje palett har plats för fyra färger, varav alla måste innehålla en grundfärg som finns i allihop. I spritens fall är den grundfärgen avsedd för transparens.

  Med lite enkel matte kan vi, med den informationen, räkna ut att en NES kan visa 25 färger samtidigt. Dock brukar man oftast ha fler färger som förekommer i fler paletter för att få mjukare övergångar mellan tilesen.

  Kan tillägga att NES:en har tillgång till ett bibliotek av 64 olika färger, men att 9 av dem är svart med minimala nyansskilnader, så det är snarare 56 olika färger.

  Nu vet ni! 😀

 4. Roetker skriver:

  Så underbart att det finns folk som er, fixar med en härlig pod som ger en kraft (och inte minst sug till att åka hem och spela) en seg tisdagskväll på jobbet! Fortsätt med det ni gör, puss!

 5. BOOMST1CK skriver:

  Bör man spela Metro: 2033 innan man ger sig in i Last Light?

 6. chhak skriver:

  Nej det behöver man verkligen inte, till saken hör att man får en slags retrospective av vaf som hänt iform av cinematisk snutt i metro last light. Så man måste inte ha spelat metro 2033. Däremot skulle jag starkt rekommendera att läsa boken 🙂 och sedan spela metro last light. Det är mumma.

 7. sssHUNT3Rsss skriver:

  Haha, tack som fan för tipset om DLC Quest! Best ending evert!!… Hahahaha!

 8. sssHUNT3Rsss skriver:

  Haha, evert! Ni fattar!

 9. BOOMST1CK skriver:

  chhak: Visste inte ens att det fanns en bok. Har inte brytt mig så mycket om detta spel då jag i vanliga fall inte gillar fps som bara är i mörka utrymmen. Men blev lite intresserad av detta efter podcasten. Så tack för tipset! =) Blir nog att först läsa boken och sen prova spelet

 10. Gazimaluke skriver:

  Jag tycker att man bör spela Metro 2033 innan Last Light. För min del är det här de två bästa singelplayer FPSen någonsin. Och då spelar jag ändå massvis med FPS.
  Stämningen, närvaron och allt besvär som att byta filter och bära sprucken gasmask gör det alldeles underbart ^^

 11. Chhak (Chrilleman) skriver:

  Ja, alltså visst är Metro 2033 ett bra spel, om datorn klarar det vill säga, däremot är man inte tvungen att ha spelat det för att komma in i Last Light.

Skriv en kommentar