Jacob Jones and the Bigfoot Mystery är ett mysigt pusselspel som utvecklats av engelska Lucid Games. Jag har spelat första delen i detta episodiska pusseläventyr som även går att köpa på ios.

Vissa pussel är superlätta, vissa är normala och vissa är irriterande svåra
Spelet handlar om unge Jacob Jones som skickas till ett sommarläger för att umgås med barn i hand egen ålder, men som hamnar mitt i ett mysterium. Spelet är Littlebigplanet-gulligt, men med riktigt kluriga pussel på sina håll.

Vissa pussel är superlätta, vissa är normala och vissa är irriterande svåra, men till sin hjälp har man ledtrådar som man låser upp med hjälp av valuta till sin telefon som man får när man plockar upp tomburkar. De är dock löjligt lätta att hitta så man behöver knappast oroa sig över att inte ha råd att låsa upp ledtrådarna när man väl behöver det.

Åldersmässigt verkar spelet inte ha någon specifik inriktning, men det är fritt från fult språk och våld så klarar man av att lösa pusslen kan man spela spelet. Det har dock en hel del popkulturella referenser mindre barn/unga lär ha svårt att placera så det är lika kul för vuxna att spela.

På det stora hela har Jacob Jones stor potential att fånga både stora och små pusselentusiaster, både med sin charm och sina roliga pussel. Dock är pusslen inte särskilt nyskapande eller originella och i min mening alldeles för få för att spelet ska få högsta poäng, men det är ändå ett spel väl värt att spela.