Ett helt vanligt jävla blogginlägg

Försvarstal för Fronks

Det är inte ofta, men ibland så händer det att jag i efterhand kan känna att jag har varit lite för orättvis mot ett spel när jag har recenserat det. Oftast beror det på att jag har spelat fel, det vill säga, att jag inte har recenserat spelet i dess rätta element.

Detta är precis vad jag gjorde när jag recenserade Game & Wario. Det spelade jag till största del helt ensam inför min recension. Jag vidhåller fortfarande att det är ett mediokert spel, men det har någonting som jag i min ensamhet förbisåg. Någonting som är helt underbart. Det har nämligen Fonks!

Ingen kan ligga och sprattla på sitt huvud som en Fronk
Vad sjutton är Fonks för något kanske du nu undrar? Om du är bekant med tidigare Wariospel har du förmodligen sett dem, men nu i Game & Wario har de fått en mer framträdande roll. De spelar nämligen huvudrollen i multiplayerspelet “Islands”, där du ska “launch your Fronks” på små öar, med hjälp av gamepaden som fungerar som en slags katapult. Grejen med Fonks är att de är så förbannat charmiga. De är utan tvekan för tillfället mina favoritkaraktärer i ett TVspel. Ingen kan ligga och sprattla på sitt huvud som en Fronk.

fronksVisst fann jag detta minispel rätt så underhållande när jag spelade det inför recensionen. Fast nu är det som så att jag har tillbringat denna helg tillsammans med mina kollegor Samson och Tommy samt min vän Ottebrand, så nu har Fronks fått upplevas som de ska! Tillsammans med goda vänner och folköl finns det inget bättre än att “launch your Fronks”!

Nu skall jag ha semester i fyra veckor och jag tror redan nu att jag kommer spendera ganska så mycket av min lediga tid tillsammans med Fronks!

Vi hörs om en vecka. Tills dess, kom ihåg! Det är kul med TVspel och livet ska vara kul. Spela på!

En låt som sammanfattar veckan som varit

 

Kommentarer

  1. Anders E skriver:

    Blir mer och mer sugen på det här spelet då jag älskar spelet till DS och Wii.

    Tycker för övrigt att Wario Ware Smooth Moves till Wii är det bästa förfestspelet någonsin, speciellt spelläget där man är änglar och kan spela över tio pers samtidigt och kasta kontrollen mellan varandra. Hetsigare spel får man leta länge efter.

  2. Tommy Håkansson skriver:

    Anders:
    När du säger att du älskar spelet till DS och Wii vill jag bara påpeka att det här inte är Wario Ware. Den som förväntar sig en stor bunt av massa snabba minispel kommer inte riktigt få vad den tror. Visst finns det en handfull såna också, men allra mest är det längre varianter av lite djupare partyspel. Med det sagt tycker jag Game & Wario är ett riktigt bra partyspel, och beställde det genast efter att ha spelat det hos Ludde över helgen.

Skriv en kommentar