Vissa spel har jag inget som helst intresse av. Jag skulle aldrig sätta mig ner och spela ett mmo. Inte heller skulle jag installera ett Starcraft II eller sätta mig ned med ett JRPG. Det är helt enkelt spelgenrer som inte är något för mig. Men ibland händer det att det kommer ett spel, som gör att jag får tänka om. Ibland ”måste” jag spela ett spel, som på pappret inte är något för mig. Vilket jag är väldigt glad över att jag har varit tvungen att göra den här helgen.

I fredgas ramlade nämligen Pikmin 3 ner i Svamprikets brevlåda. Ett spel som jag har haft noll intresse av. Det är min kära vän och kollega Tommy Håkansson som skall recensera det och han kom på besök denna helg, då vi tillsammans skulle producera Quicktitts av just Pikmin 3. För de som är nyfikna finns dessa QT’s redan uppe på vår Youtubekanal. De publiceras här på Svampriket imorgon.

Vi hade rent ut sagt förbannat jävla roligt
Jag hade föreställt mig att jag skulle sitta och titta på när Tommy spelar spelet och komma med (i mina öron) lysande och otroligt roliga kommentarer, men så blev det inte. Istället blev det som så att vi satt och turades om att spela. Vi satt tillsammans och klurade på hur vi skulle komma vidare, vilka Pikmins vi skulle lägga fokus på att odla eller på vilken väg som måste vara den bästa och rätta att ta. Vi hade rent ut sagt förbannat jävla roligt. Sedan efter ungefär 5 timmars spelande ville Tommy inte spela mer. Eftersom han skall recensera det hemma på sitt Wii U, ville han inte behöva spela om allt för mycket. Jag kunde dock inte hålla mig, så jag fortsatte äventyret några timmar till. Tommy fick då sitta med hörlurar på och se på anime på sin laptop.

Igår skildes mina och Tommys vägar åt. Han med ett Pikmin 3 i sin väska och jag med ingenting. Idag känner jag ett sådant enormt sug efter att få fortsätta mitt äventyr tillsammans med mina Pikmins. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Snart är det fredag och då kan jag, som en vanlig dödlig, bege mig till närmsta spelbutik och inhandla ett eget exemplar av Pikmin 3. Vilket även du borde göra!

Vi hörs om en vecka. Tills dess, kom ihåg! Det är kul med TVspel och livet ska vara kul. Spela på!

En låt som sammanfattar veckan som varit