Svamppod

Avsnitt 43: Amnesia – A Machine for Pigs, Total War Rome 2 och One Piece – Pirate Warriors 2

Ännu en vecka har gått och Samson har förlorat vettet i efterlängtade skräckuppföljaren Amnesia: A Machine for Pigs. Dessutom har han styrt romerska trupper i diverse slag i Total War Rome 2. Tommy har kikat på One Piece: Pirate Warriors 2 och försöker placera det i tidslinjen för animén – dessutom görs ett längre utlägg om Rayman Legends.

Länkar
Xbox One släpps 22 nov
… och ska inte säljas med förlust
Spelbara kvinnor i Electronic Arts nästa UFC-titel
Erotiska karaktärer lockar cosplayare säger förvirrat gubbslem (Kojima)
Gamers Geek Fest 2013

Avsnitt 43: Amnesia – A Machine for Pigs, Total War Rome 2 och One Piece – Pirate Warriors 2

Kommentarer

 1. Quid skriver:

  Bra avsnitt som vanligt, men jag håller med om att det är lite för kort, vill ju helst ha minst tre timmar! 🙂

  Jag får väl försöka mig på en sån där rolig fråga då:
  Om ni var en figur/pjäs i ett brädspel, vilken skulle ni vara och varför?

 2. En pojke med en plastpåse skriver:

  Fan vad kul jag har precis börjat titta på The wire och jag tittade på ett avsnitt medans jag lyssnade på denna fantastiska podcast och exakt när ni slutade prata om “Fuck” Scenen så började den scenen hos mig !

  Hur som helst ni ville ha en fråga då får ni en fråga.

  Du är hjälten i ett spel du måste välja en redan befintlig spelvärld, en skurk, och 3 kompanjoner på ditt äventyr en från vän, arbets kamrat eller familj medlem från “Den riktiga världen” en känd spel karaktär och en helt ny spel karaktär som ni gärna får komma på backstory till.

  Och välj med omsorg 🙂

 3. Gun skriver:

  Hej, håller med om att det vore trevligt med längre podcasts, tisdagarna på jobbet går alltid lite snabbare med er i öronen!
  Jag har två frågor;
  Först så funderar jag på att skaffa en ny handhållen, och jag har svårt att välja mellan 3ds och PSvita. Gillar mycket av det som finns till 3dsen men samtidigt har jag playstation plus med gratis nedladdning av spel som lockar. Tankar?

  Sen så läste min syster nyligen upp ett inlägg från tumblr för mig där folk diskuterade val i spel och framförallt val de gjort och sedan haft skuldkänslor över (typ dödat folk i mass effect och stulit i zelda mm), så vad är det elakaste ni gjort mot någon/något i ett spel och kändes det så illa att ni ångrade er?

 4. Anna.P.Anna skriver:

  Jag vill halvt om halvt besvara Guns senare fråga, samt dra fram just det specifika ögonblicket i ljuset; jag har aldrig hört det diskuteras någonstans men efter att det hände så tänker jag tillbaka på det som en av mina mörkaste ögonblick i spel (och nu blir det lång rant här):
  Jag pratar om GoW 3, då man i ett segment – jag tror det är nere i Poseidons palats, men skulle inte ta gift på det – då man använder en slavflicka som dörrstop.
  Bokstavligen; man tvingar en tillfångatagen, rädd och givetvis barbröstad flicka med sig, hon snyftar och hulkar där hon går bredvid oss, men verkar ändå hysa hopp om att vi ska föra henne i säkerhet. Kratos kommer fram till en dörr som drivs upp av ett stort kugghjul, och vi kan inte komma förbi mekanismen. Vi tvingar flickan att ställa sig vid kugghjulet, springer till sidan och drar i en spak och man hör hennes skrik och slafs-ljud.
  Vi har dödat henne, använt hennes kropp för att bromsa maskineriet och dörren står nu öppen för oss. Men jag och min vän har under hela sekvensen ropat “Nej, alltså, nej fy fan….!” och nu lägger han resolut ifrån sig kontrollen. Vi är äcklade, förbannade och spellusten är helt borta. Det blir inte mer spel den kvällen.

 5. Nicklas skriver:

  Tjenare svampriket!

  Helt underbar podd lyssnar ivrigt varje vecka.
  Tänkte bara höra av mig angående erat UFC snack. Jag är aktiv femenist och väldigt UFC intresserad, så det finns det också. Självklart förstår jag hur Tommy menar, jag tror inte att det är särskilt många som är direkt intresserade av kvinnliga rättigheter som kollar eller utövar MMA. Är iallafall riktigt pepp på kvinnliga karaktärer i nya UFC spelet och tycker det är riktigt bra att det blir tillagt i spelet.

 6. Consuela skriver:

  Hola Mr.Samson y Mr.Ludde y Mr.Tommy y Mr.Anders y Mr.Malin.
  Varje dag när jag kommer hem från jobbet gör jag samma sak – Drar av mig byxorna, sätter mig vid datorn och söker upp ny information om GTA V. Jag vet att Anders är tagged, men jag vill gärna höra om ni andra också är det och vad ni har för tankar om det. Lite ”införsnack” är alltid kul.

  Peace out hombres.

 7. Danner skriver:

  Tjäna svampisar!

  Måste först kort o gott tacka för en grym podcast – ni har räddat mina jobbdagar i sommar!! (då jag råkade snubbla in på er sida i juni) Jag fastnade direkt! Jag har en fråga, har ni någon koll på phantasy star online 2? Har själv försökt hitta information men inte hittat mer än att det inte verkar komma till europa på ett tag, skulle uppskatta om ni som har koll på spelvärlden kanske kan hitta något mer om detta. Tack på förhand o tack igen för en GRYM podcast boys n girl! /danner

 8. Gun skriver:

  Oj herregud, slutade spela God of War 3 efter att ha dödat.. Apollo tror jag det var… det kändes inte ok att ränna runt och förstöra hela världen. Och sen kom jag inte igång igen och nu är jag glad att jag slapp det där, låter vidrigt. Var det något man var tvungen att göra för att komma vidare?

 9. Jag misstänker att en stor del av anledningen till att det finns kvinnliga fighters i nya UFC spelet är att män och kvinnor faktiskt fightas på samma galor. Det är två olika klasser men dem samlas på samma fightingkort. Detta i samband med att UFC mästarinnan Ronda Rousey är ett av deras största affischnamn och även är en av de två kvinnliga coacherna i senaste inkarnationen av UFC dokusopa The Ultimate Fighter gör det väldigt naturligt att inkludera kvinnor i spelet.

  Jag gillade avsnittet som fan, dock så tycker jag att den tråkiga nyheten Malin delade med sig av på twitter, att hon tar en paus, gör att jag oroar mig lite. Ta allt på rätt sätt, jag gillar er som fan! Men jag tycker de bästa avsnitten har varit när ni har varit fyra personer i studion och nu när Ludde bara är med typ varannan vecka och Malin inte alls finns det någon plan på att fylla upp podden med fler gäster? Andra Svamprikare? Shapeshiftande ödlefolk? Kentaurer? Brittiska fotbollsspelare? eller annat oknytt?

Skriv en kommentar