Svamppod

Avsnitt 48: Gamers Geek Fest 2013 och Pokemon X/Y

Podden gör Gävlepremiär! Samson och Tommy hgar tagit med sig den portabla studion och slår sig ner i Luddes kök för att prata med Ludde och Sandra om bland annat Gamers Geek Fest 2013 och spelmusikkonserten score som arrangerades i helgen. Dessutom sitter Tommy med en Nintendo 2DS i händerna och har några timmar Pokemon X/Y (eller ja, han har bara Y egentligen, men ni fattar) i ryggsäcken.

Länkar
CoD: Ghost kräver 50gb
Spelutställning på tekniska
David Cage om definitionen av spel
Butiker säljer Pokémon XY för tidigt
Activision är indie nu
Kvinnliga soldater med urringning
Norska kvinnor kan bli elitsoldater:

Avsnitt 48: Gamers Geek Fest 2013 och Pokemon X/Y

Kommentarer

 1. treqie skriver:

  Jag spelade Zelda 1, 2 och 3 ungefär när de kom. Är 82a, så jag spelade väl A link to the past när jag var 10-11 då.
  Som Samson spelade jag nyligen ut Ocarina of Time. Bara för några månader sedan, faktiskt. Och nyss spelade jag ut Majoras Mask. :p Försökte spela ut det för längesedan, men tappade sparfilen också.

 2. En pojke med en plastpåse skriver:

  Shieeeeet Tommy ta och se The Wire det är ju den bästa serien någonsin ! Och så som jag har fattat det så gillar du ju hip-hop/rap kulturen så då tror jag att serien skulle kunna passa dig bra.

  Och frågan är…vad tycker ni om religion ? Är ni kristna, muslimer hinduer eller kanske ateister ? Är ni mycket troende eller bara lite ?

 3. Jag skulle vilja komma med ett par rättelser. Första är att uppgifterna om krav på 50gb till CoD Ghosts dementerades ganska snart av Infinity Ward. Påståendet var nog mer att Nvidia ville få folk på tankar att skaffa nytt grafikkort så de hittade på lite krav (något jag iofs inte har några bevis för), men det hela dementerades som sagt av de som utvecklar spelet.
  https://twitter.com/ATVIAssist/statuses/387555212883689473

  Det andra är att huvudkaraktären i de första Pokémon spelen heter officiellt Red, inte Ash. Det är en vanligt förekommande missuppfattning. Ash dök först upp i den animerade serien och inte ens spelet Pokémon Yellow som följer den animerade seriens story har egentligen Ash som huvudkaraktär, eftersom namnet Yellow står före Ash i listan av förvalda namn spelaren kan välja mellan. Detta är egentligen inte värt att påpeka annat än att Red är en mer kompetent och intressant karaktär om man läser manga serien Pokémon Adventures där han har huvudrollen. Dessutom har det nyligen kommit en animerad kortserie, Pokémon Origins som följer Reds story från de första spelen, istället för vad den vanliga serien gjorde med Ash som huvudkaraktär.

  Lite tråkigt att jag ska gå in och peta i detaljer, men o övrigt tycker jag att ni gör ett superbra jobb med podden och jag lyssnar troget varje vecka. Kommer förmodligen att skriva ett lite mer ingående mail i framtiden med lite åsikter, frågor och generella hyllningar. 🙂

 4. Samson skriver:

  @christian W: kommentaren om det kom också från mig som föranledde med “jag kan ingenting om pokemon” så jag vet inte hur många rätt du förväntade dig att jag skulle ha

 5. Det är något som även de flesta inbitna Pokémon fans tar fel på så det var mest därför jag ville poängtera det, eftersom det är en stor missuppfattning de flesta har. Var inte ute efter att peka ut någon som hade fel utan ville bara flika in med lite kuriosa. 🙂

 6. Ruben skriver:

  Christian W (Lance McCloud): Det heter inte “manga serien”. I svenska språket så är ordet “manga” oböjligt. För att inte tala om att det blir en språklig kaka på kaka att säga “serie serien” (då manga kan betyda just “serie”/”whimsical drawings”/liknande). Dessutom är kombinationen av de två orden i det här fallet ett gravt fall av s är stav ni n g.

  Det är något som även de flesta inbitna språkfans tar fel på så det var mest därför jag ville poängtera det, eftersom det är en stor missuppfattning de flesta har. Var inte ute efter att peka ut någon som hade fel utan ville bara flika in med lite kuriosa. 🙂

  Lite tråkigt att jag ska gå in och peta i detaljer, men o övrigt tycker jag att du gör ett superbra jobb med kommenterandet.

  Vänliga hälsningar
  /Kvällens asshole, som inte har något bättre för sig.

 7. Axl_Rock skriver:

  Tisdagen räddad som vanligt när podcaster kommer ut. Ger lite extra energi när man bär på en feber sjuk son. Sandra verkar passa bra in i gänget. Har läst Sandras texter och ser fram i mot nästa och framför allt fler besök här i podden.

 8. Jag använde främst ordet serie eftersom mangan Pokémon Adventures har flera delar, alltså går i en serie av flera uppdelade berättelser, som oftast följer de nya spelen allt eftersom de släpps. Sen vill jag inte påstå att jag är någon språkexpert, så jag ska tänka på det du skrev i framtiden.

 9. Sintram skriver:

  Vad hette låten som Sandra tippsade om?

 10. Chris skriver:

  Sandra är den enda som uttalar Jodies svävande vän korrekt.

  Aideen ( AJJJDEEEN ) inte EIIIDEEN

 11. Samson Wiklund skriver:

  @Ruben: Jag ogiltigförklarar ditt påstående om att man inte kan säga mangaserie med följande svenska ord: salsasås, chai-te, kebabkött och RAM-minne

 12. Sandra Wärn skriver:

  Sintram: Om det är låten vi pratar om när vi skapar vår fantastiska slutboss är det “9/15ths” (underbart att uttala) av Biffy Clyro! 🙂

 13. magnus L skriver:

  Skulle vilja rätta Samson i detta podavsnitt när han påstod att Gallup är ett företag i Sverige som jobbar med undersökningar.

  En gallupundersökning är en statistisk metod för att mäta den allmänna opinionen. Metoden uppfanns av den amerikanske sociologen George Gallup, som arbetade med marknadsundersökningar och grundade American Institute of Public Opinion år 1935. Gallups metod fick ett mycket stort genomslag, och i Sverige blev gallupundersökning eller bara gallup en vanlig term för en opinionsundersökning. Vidare är inte Team Bondi samma sak som Rockstar Bondi och det finns ingen stad i Australien som heter Bondi. Bondi är en strand som ligger sydöst om Sydney.

 14. Samson Wiklund skriver:

  @Magnus L: Roligt och viktigt förstår jag.

  Gallup har jag i ärlighetens namn dålig koll på – litar på dig.
  Ang Team Bondi och Rockstar Bondi: Mig veterligen har det aldrig funnits ngt “Rockstar Bondi” och uttrycket syftar på de spel Team Bondi gjort åt Rockstar. Att Bondi inte är en stad utan en strand är väl lite “meh” i sammanhanget. Det är en plats – vilket torde vara vad som räknas.

 15. Ruben skriver:

  Samson: Ah, “språkets riktighet styrs av talarna, inte ordböckerna”-argumentet. Det är sant. Damn you demokratiskt inkluderande språkbrukande, jag försöker vara sur och språkfascistoid här.

  Veckans podcastavsnitt var förresten riktigt bra.

 16. T4 was Here skriver:

  Jag spelar faktist om Twilight Princess just nu hos farmor och farfar och översätter storyn för dom.
  Gud vad dom oroar sej så fort man blir minsta hes av alla rösterna men annars är det fint fint.

  Och jag håller med dej Samson, det är kasst hur dom sexualiserar women, särskilt när dom är tråkiga över det med samma tuttar-röv fotomodellsbarbie fokus.
  Kan dom inte vara lite kreativa som http://white-mantis.deviantart.com/ eller nått.

  På tal om sexualisering, Dragon’s Crown har ÄNTLIGEN kommit ut på PSN!
  Samma vecka som Pokémon och loppisen…
  *Djup suck*

  Also kolla här: http://www.bleedingcool.com/2013/10/18/x-files-vs-ghostbusters-turtles-the-crow-and-transformers-in-january/
  Så nördigt, yet så skoj~

  Go’ natt.

Skriv en kommentar