Svamppod

Avsnitt 92: Call of Duty: Advanced Warfare, Halo: Masterchief Collection, The Crew (BETA) & #killallzombies

Efter den struligaste veckan på Svampriket i mannaminne så lyckas ändå Tobias, Anders och Linus samla sig och spela in ett ordentligt avsnitt. Förutom fyra väldigt olika, men väldigt lika spel så sätter sig också herrarna i pepphörnan för att blicka både långt och inte så långt in i framtiden. Mycket nöje!

Länkar


Hämta här

Kommentarer

 1. Carlen skriver:

  Vad hände med den underbara iden om att ladda upp alla avsnitt till YouTube? Supersmidigt när man förflyttar sig mellan skol-datorn och spel-datorn! Då kommer man på samma ställe man avslutade på utan strul!

 2. Jon Nordlander skriver:

  Bomberman spelen är asnice flerspelar lir!

 3. Mikael J. Couchér skriver:

  Får inte upp Poddarna i min RSS läsare längre. Något som kan ha hänt efter erat strul med sidan?

 4. BooliBoo skriver:

  Hej igen
  Självklart fungerar DS4an trådlöst på PS3an för jag kör iaf trådlöst men jag har kanske “magical fingers”. Tobias, gör om och gör rätt.
  Dock tog ni inte upp vad man ska göra med de andra 37tim på en arbetsvecka när man lyssnat på eran podcast?

  Vad är problemet alla verkar ha med COD Ghost? Det var ju precis som alla andra cod, popcorn fps med en påse smågodis.

  Bra jobbat som vanligt iaf och kul att ni tog upp en del av mitt första inlägg på svampriket någonsin så får se om ni nu pissar på mitt andra. Sen känns det fel när ni säger riket, låter som nazi Tyskland men det kanske bara är för jag är gammal som godis.

  • Tobias Andersson skriver:

   Sedär, Sony smög in möjligheten att använda DS4 på PS3 trådlöst i juli, bra där för innan var det enbart trådat. Dock funkar inte rumble än tyvärr.

   • BooliBoo skriver:

    Nej det har du rätt i men DS4ans ergonomi är så mycket bättre att det väger upp rumblen alla dagar i veckan. Det har gjort att jag faktiskt spelat rätt mycket på min PS3a faktiskt även fast man har 4an.

 5. Caymot skriver:

  Super Off Road.

 6. Christian Lundström skriver:

  Tack för ännu ett mycket bra avsnitt, även om folk anser att man inte ska prisa er så anser jag att det är kutym att säga det när man tycker att ni har gjort ett bra jobb. Det är alldeles för lätt att dissa folk och svårt att hylla folk och oavsett hur tarvligt det låter så förgyller ni en bit av min vardag.

  “Ölspel” framför en tv finner jag spel som Bomberman 64, Super Bomberman, Mashed(Bland annat Xbox), Halo(?), Super Monkeyball(Gamecube), Guitar Hero/Rock Band(När man väl orkar släpa fram instrumenten…), Smash Brothers samt alla lättare fightingspel.

  Worms och dylikt känns självskrivet.

  Tack förövrigt för tipset om Gamesharing 🙂

 7. pussochkram skriver:

  Hej Svamppod. Bra ni är.
  Gammal retroresan lyssnare som aldrig kommenterat osv osv… Jag tänkte bara skriva en kommentar som tar upp lite PC-spel ni kan ha missat eller bara inte hunnit spela, för jag har inget bättre för mig. Jag har förståelse om ni inte hinner spela något av dessa, detta är bara lite upplysning på bra spel som kommit ut i år. Ska hålla mig kortfattad.
  The Banner Saga: Detta tror jag ni känner till. Några Bioware-avhoppare som gjorde ett story-drivet rpg. Tycker det är få spel som har gjort pest eller kolera-gameplay så bra. Intressant story och bra stridssystem.
  Divinity: Original Sin: Jag spelar vanligtvis inte så mycket rpg:n, men detta år har det kommit ut så mycket bra. Divinity är ett CRPG i stil med Baldurs Gate eller Planescape Tournament. Inte spelat klart det eftersom det är oändligt, men förbannat bra spel.
  Wasteland 2: Ett rpg till.
  Jazzpunk:…! Detta är en personlig favorit. Typ som att spela Nakna Pistolen. Tycker någon av er ska, utan att ha testat spelet innan, streama Jazzpunk. Kan bli magiskt.
  Fract OSC: Ett first-person musical exploration puzzle game. Man går lite för mycket vilse, men förutom det så är det jävligt häftigt spel.
  Rex Rocket: Megaman korsat med Metroid. Vad kan gå fel?
  One Finger Death Punch: Spelade någon mer än jag streckgubbe-spel på typ newgrounds? Detta är ett väldigt bra sådant, med endast två knappar.
  Gang Beasts: Ölspelens ölspel. Endast early access än så länge dock.
  Lethal League: Bra dricka-öl-spel.
  The Fall: Intressant spel.

  Där har ni ett par stycken. Vill lägga till två pepphörnespel som ni säkert känner till:
  The Witness(!!!!!).. ska komma ut snart.
  Hyper Light Drifter(!). Snyggaste spelet någonsin.

  Tommy borde komma och spela Quake Live med oss på Steam. Gör det. Ni andra är också väldigt välkomna förstås.

  Puss och kram!

 8. Ztyx skriver:

  Har precis lyssnat ikapp efter ME3-spoilercasten (utom pepphörnan som jag får ta senare) och vill passa på att komma med min första[?] negativa(ish) kommentar.

  Tum-systemet som polariserar folk har nu även stört mig.

  Jag har inga problem med “Två tummar upp” (som Anders började med) eller “tumme åt sidan” (som Destiny fick i början) då de bara betyder “gillade jättemycket” respektive “är osäker/vet inte ännu”.

  Från början verkade tumsystemet som en summering av recencentens personliga intryck, och som sådant en bra signal för att kompensera för stil. (Vissa kan lägga mycket tid på att klaga på spelet, men sedan summera med tumme upp, vilket då förklarar att “problemen förtog inte spelglädjen för mig” medan andra kan beskriva en spelide som låter häftig och är tekniskt väl genomförd, och tummen ned avslöjar då att det ändå saknas det lilla extra som skulle göra det roligt på riktigt.

  Men nu har vissa försökt använda tummen som ett betygssystem för konsumenterna, och det hjälper inte mig. Jag är mer hjälpt av att lära mig hur de olika svamparnas smak matchar mitt tycke, och utifrån det och beskrivningen avgöra om spelet förtjänar en närmare titt. Jag tror mig ha mindre nytta av att svampen gissar på min smak utifrån något spel jag spelat förut. Pod-kommunikationen är ganska enkelriktad och det är lättare för mig att lära känna svampen än det är för honom att lära känna mig.
  (Och tummen blir ännu svårare att tolka om man inte spelat Cod alls och alltså inte vet om man skulle gillat de tidigare..)

  Tl/dr: Tummen ljuger, om den låtsas tillhöra någon annan. Snälla, tala för (och med) era egna tummar.

  (PS: Tråkracerspelet som drar till höger heter “Desert Bus”)

Skriv en kommentar