Operation Platinum

Status november

Operation Platinum är ett vänskapligt sätt att tillsammans sporras till spelframgångar. Mer information finns HÄR. Självklart kan man hoppa på tåget även nu, skriv bara i kommentarerna nedan.

Två månader kvar och vi går in på slutspurten. De flesta av höstens storspel har nu landat och det är bara att bita i för att nå sitt mål.

 

Tobias var efter ett längre Mass Effect-uppehåll tvungen att komma ikapp så högsta växeln las in och sju platinas kammades in med The Last of Us Remastered, Far Cry 3, InFamous Second Son, Alien Isolation, The Wolf Among Us, InFamous First Light och South Park The Stick of Truth. Sista trofén är väldigt nära i Call of Duty Advanced Warfare också. 12 av 16 avklarade.

 

Markus kör på och har plockat platinan i Diablo 3 Reaper of Souls och Dust An Elysian Tale. Dags för nytt mål, 11 av 10 avklarade.

 

Per har levt i Fifa15 sen senast men ingen ny platina än. 2 av 4 avklarade.

 

Robert har tagit en platina i Lego Lord of the Rings och ser sen ut att han fastnat i Destiny-träsket. 4 av 4 avklarade och nytt mål behövs.

 

Elin fortsätter i vanlig ordning att ösa in troféer, nu senast med Beyond Two Souls, South Park The Stick of Truth och Sherlock Holmes Crimes and Punishment. Åter dags för nytt mål, 18 av 17 avklarade.

 

Anders tog till slut Shadows of Mordor-platinan och har laddat upp med en hög spel inför slutspurten. 8 av 13 avklarade förutom att ligga före Jonas “Baduun” Söderström och gå förbi Filip “FOhlsson” Ohlsson i den totala räkningen.

 

Niclas har även han tagit sig an platinan i Shadow of Mordor och har dessutom spelat en massa Mass Effect 3. 3 av 2 avklarade och nytt mål behövs.

 

Harmslama glömde lämna sitt PSN-namn så jag kan inte spåra honom. ? av 3 avklarade.

 

Filip har spelat en del Pixeljunk Shooter men ingen platina. 6 av 6 avklarade och Anders flåsar i nacken.

 

Jonas verkar inte spelat så mycket Playstation sen sist och ligger nu rejält efter Anders med 13-1.

 

Zatoishwan har tagit platinan i Virtue’s Last Reward och The Wolf Among Us och har därmed klarat sitt mål. 5 av 4 avklarade.

 

Michael tog till slut platinan i Far Cry 3 och har satt tänderna i Batman Arkham Asylum. 1 av 3 avklarade.

 

Thalin har spelat en del MEtro 2033 men ingen platina än. 0 av 2 avklarade.

 

Mikael har spelat mycket Destiny och Knack men ingen platina än. 2 av 5 avklarade.

 

Marcus har klarat av sitt mål i och med platina i InFamous First Light. 5 av 5 avklarade.

 

Olle har inte tagit någon ny platina men har spelat en massa Minecraft och Freedom Wars. 1 av 5 avklarade.

 

Anton har tagit två imponerande platinas i Rogue Legacy och Velocity 2X. 9 av 6 avklarade och ett nytt mål behövs.

 

Mikael har kör en massa Evil Within men ingen platina än. 1 av 2 avklarade.

 

Magnus har inte tagit nån platina än men har spelat en del Metro First Light och Call of Duty Ghosts. 0 av 2 avklarade.

 

Bubbowie tog till slut platinan i Guacamelee och fortsatte sen med platinas i Rogue Legacy, Diablo 3 Reaper of Souls och Murdered Soul Suspect. 7 av 8 avklarade.

 

IzPiC är ny i jakten och siktar på att ta en platina innan året är slut, har spelat mest Dirt 3 och NHL 15. 0 av 1 avklarade.

 

Per är också ny i jakten och siktar på att ta en platina innan året är slut. 0 av 1 avklarade.

Kommentarer

 1. Lasselelle skriver:

  inte för att racka ner på folk som samlar trophys/gamerscore men.. vad är liksom poängen?

  • Bokbindar Anton skriver:

   Tja… För mig personligen så har jag alltid försökt att hitta och utforska allt som går att finna i dom rollspel som jag tidigt började med. Så för mig föll det sig naturligt att börja jaga achievements/trophies. Men då nästan uteslutande i spel som jag själv finner roliga. Jag skull aldrig spela ett tråkigt spel för att få en achievement.
   Det är ett (vanligtvis) ett roligt sätt att helt lära sig ett spel.

  • zatoishwan skriver:

   Poängen för mig är att upptäcka andra sidor av spel. Inte bara spela rakt igenom till eftertexterna rullar för att sedan gå till nästa spel.
   Vissa troféer kan kräva att man får tänka ganska långt utanför boxen.

  • Tobias Andersson skriver:

   Lyssna gärna på avsnitt 89 av Svamppod där jag och Anders pratar om det här.

 2. Bokbindar Anton skriver:

  Höjer mitt mål till tio Platina detta år då. Tänker inte stressa sista delen av det här trevliga året.

  Kul att det verkar gå bra för folk.

  Tror aldrig jag har varit med om en liknande Flow som jag nu gjorde i Velocity 2X. Riktigt roligt spel så det kan jag rekommendera.

 3. Niclass skriver:

  Jag vill höja mitt mål till fem. Just nu spelar jag The Walking Dead säsong ett och har jag förstått rätt så får man platina bara genom att spela igenom spelet vilket känns lite fusk. Så en till efter TWD ska jag försöka få 🙂

  Jag skrev i den förra rapporten att jag vill ta en platina i något Mass Effect-spel och efter ha kört igenom hela serien så började jag på insanity i ME3 men kände att det var för tidigt inpå att börja spela igen för det kändes inte kul att börja igen. Men jag hoppas på att få suget tillbaka innan året är slut annars får det bli något annat spel 🙂

 4. Per Gustafsson skriver:

  Nu kan jag ju passa på att hoppa på också.

  Per_Machine på Psn, får väl ha som mål att börja ta min första platina 🙂

 5. Robert skriver:

  Vill påpeka att jag faktiskt uppfyllt mitt mål på 4 platinor i år. Assassins Creed 2, Skyrim, Wolf Among Us och Lego lotr.

 6. Jonas Söderström skriver:

  Anders är dopad ;D

 7. Mikael "IngloriousMike" Brolin skriver:

  Två månader kvar allså… Tja min speltid har gått åt till mycket annat än att jaga platinatroféer.

  *sneglar på Destiny*

  Har fortfarande “bara” Bear-trial i Heavy Rain kvar, trodde jag klarade av den i sommras men ingen trofé plingade. Kände bara för att “sparka huvudet i väggen” och har inte rört HR sedan dess. Fick även en dipp i Sly Cooper – Thieves in Time jagandet nu i höstas. Förstår inte varför. (läs: Destiny)

  Men men, det är ju två månader kvar! Tur att man gör sista arbetsdagen den 19/12, blir cruchtime i december. Just det, Destiny expansion den 9:e.

  Fan.

 8. Per Danielsson Fattaren skriver:

  Får se om tiden finns för att hinna med detta. Har 2/4. Drog igång mästerverket Beyond: Two Souls igår. Körde första varvet i julas men då blev det ingen Platina pga andra spel som jag ville spela igenom. Min plan resten av året för att klara mitt mål: Kötta Beyond samt det sista jag har kvar i det slätstrukna skitspelet InFamous Second Son.

 9. Elin skriver:

  Tror nog inte att jag uppdaterar målet då jag nyss fått hem Dragon Age Inquisition och fortfarande lirar Destiny däremellan. Kommer inte hinna med en till platina. Men har ju höjt målet från 4-5 så känner mig rätt nöjd ändå. 🙂

 10. Per Danielsson Fattaren skriver:

  Hjälp!

  Har spelat Beyond: Two Souls till förbannelse den senaste veckan. Trophyn för alla slut bråkar. Har gjort efter konstens alla regler med att alla är vid liv och vice versa men inget pling. Någon annan som haft problem med den här?
  Jag har till och med varit så noggrann att jag sett slutet med Ryan både när han har ögonlapp och utan men ändå ingen lycka.
  EXTREMT tacksam ifall någon har en bra idé för vad jag måste göra.

 11. Per Danielsson Fattaren skriver:

  Det ordnade sig med Beyond. En sanslös lättnad att ha det klart.

 12. Magnus skriver:

  Jag fattar inte hur ni gör, jag klarar inte av att få platina i nåt jag spelar känns det som. Antingen måste spelen varvas flera gånger om eller så skiter det sig på multiplayer.

  .. eller så är jag bara för dålig på att spela helt enkelt 🙁

  • Per Danielsson Fattaren skriver:

   Tjena Magnus,

   Du är säkert inte dålig på spel. Kanske är tålamodet som tryter för det krävs mycket av den varan för Platina i ganska många spel. Ett tips så du kan spräcka nollan är att du spelar The Walking Dead. Fantastiskt spel som enbart kräver att du spelar igenom det för Platina.

Skriv en kommentar